ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakan Yüksel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2006 12:24
Son Ziyaret:
26 Nisan 2012 02:55
Toplam Mesaj:
693 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Yüksel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
esnaf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Yüksel

SON 10 MESAJI

Co2 Tüpü Soru
Tüp zaten birahanenin değil.Kullanılmak amacıyla aldıkları marka bira firması tarafından verilmiş olması lazım.Firmada geri getirmeme olasılığı olduğu için normalde 50 tl depozito alıyorlarmış fakat benim arkadaşım olduğum için almadılar.Yani siz gidip tüpü firmaya geri verdiğinizde 50 tl size vermeleri lazım.Ama yinede kesin bilgi için ana dağıtım bayisine giderek kendilerinden almanız ileride dolum konusundada sıkıntı olmaması için iyi olur.Geçen sene ilk tüpü aldıktan sonra bi birahaneciye sorduğumda tüpede,doldurmayada para vermediklerini, firmanın ürünlerini sattıkları sürece tüp ve diğer ekipmanın onlarda kaldığını söylemişti.
Akuarist2010-12-13 22:25:00
DIY Nano Cube ( Utricularia Sayfa:18 )
Bilimsel tez gibi başlık olmuş.Araştırmalarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Çeviride belirtmek istediğim birşey var.Tropicadan gelen mailde geçen nutrients bildiğim kadarıyla Tropica genellikle NPK anlamında söylüyorlar.Buda sizin daha önceki araştırmanızdaki gibi yüksek NPK ilavesi ile iyi gelişim göstereceğini gösteriyor.
Co2 Tüpü Soru
1.Normal Co2 tüplerinden farkı yoktur.Normal tüplerden kullanılan regülatörü kullanabilirsiniz.Bazı regülatörlerin basınç göstergeleri büyük olabiliyor.Tüplerde taşırken kolaylık olsun diye yapılan askı aparatına basınç göstergeleri takılabiliyor ama kendiniz veya sanayiye giderek vidalarından bu tasıma aparatını söktürebilirsiniz.Çoğu paslı olduğu için elle zor cıkıyorlar.

2.Eğer dağıtım yapan yerlerde bi tanıdığınız varsa yada izin verirlerse 50 tl depozito ödeyerek dolu şekilde alabilirsiniz.Doldurmanız gerektiğinde boş tüpü aynı yere götürerek 5-10 tl arasında bişey vererek hazır dolu olan başkasını alabilirsiniz.Ben bu şekilde 1 yıldan fazla bi süredir kullanıyorum.Kötü tarafı bazı tüplerin dışının eski, kirli çıkabilmesi ve genelde saklamasını bilmeyen kişilerde kullandığından risk almamak için az basınçta doldurumuş şekilde geliyor.Yinede  4-5 ay yetebiliyor.Tabi evde yeriniz varsa 2-3 kg lık ufak modelleri yerine 5-10 kg alırsanız bu sorunda çözülmüş olur.
Akuarist2010-12-13 22:24:52
Bitkili akvaryumum. Görüşleriniz önemli.
Birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
1.Işık söylediğiniz gibi yetersiz.Plastik kapaklardaki sekilsizliklerden florasan takması zor olabiliyor.Fakat 2 adet 24 watt t5 bulabilirseniz, ince olduklarından sığacaklardır.Bakır tellede kapağa bağlayabilirsiniz.

2.Ortadaki dekor ne oldugu fazla anlasılmıyor.Anlayabildiğim kadarıyla yapay bi kök.Onu çıkarıp, gerçek kök kullanmanız daha sağlıklı ve güzel olacaktır.Zaten fazlasıyla karışık olan görüntü biraz azalacaktır.

3.Üsteki maddede belirttiğim gibi aynı ve arka plan bitkisinin önlerde ve karısık olarak dikilmesi gözü yoruyor.Cabombaları sadece arka planda bi arada kullanıp baska orta plan ve taban bitkileri eklerseniz daha iyi olacak.Ekleyeceğiniz bitkileri ufak yapraklı stem bitkilerinden secerseniz sekil vermeniz daha kolay olacaktır.Bitki tavsiyesinde bulunmayı sevmiyorum.Bitkiler bölümünden ışıklandırmanızı, bakım zorluğunu, büyüme hızını ve akvaryumunuz ufak olduğu için sekil  verme kolaylığınıda düşünerek kendiniz belirlemeniz daha iyi olacaktır.

4.Ramirezinizin üst yüzgeçinde erime mevcut.Bakteriyel veya su değerlenizden dolayı olabilir.
Su değişimini artırmanızı,yemlemenizi azaltmanızı,nitrat,nitrit değerini ölçmeniz iyi olacaktır.Ayrıca balıktaki stresten dolayıda bu erime olabilir.Balığı strese sokacak müdahalelerden kaçının ve stresi gidermesi için  b ve c vitamini takviyesinde bulunabilirisiniz.Eğer bu önlemleri aldığınız halde erime devam ediyorsa bakteriyel bi hastalık olabilir.Ona göre farklı müdahaleler yapmanız gerekecektir.
ADist 1. Akvaryum Tasarım Yarışması
Böyle organizasyonlar görmek gerçekten sevindirici.Özellikle uluslararası yarışmlardan önce yapıldığı için eksikleri görmekte çok yararlı olacaktır.Ayrıca böyle yarışmaların yapılması ile kalite seviyesini gittikçe yukarıya çekecektir.Ortada bi ödül olmaması bence daha güzel.Önemli olan kendini görmek.Fakat manevi olarak saklamak için bu siteninde yaptığı gibi bi sponsorun altında reklamıyla beraber plaket yaptırabilinir.

Sormak istediğim konu özellikle sizinde yaptığınız projelerdeki gibi hayal dünyasındaki tasarımlarda puanlarında iyi veya kötü yönde herhangi bi farklılık olacak mı ?
Küçük Kanyon
Yeniden tebrikler.Hc ler cidden çok hızla büyüyorlar.Işıklandırma konu başındaki gibi 4 adet 30 watt mı var ? Eğer öyleyse hep tekrarlanan lt ye 0,9-1 civarı denen teori çürütülmüş oluyor.Tabi bu birazda ileride bitkilerin uzayıp uzamıyacakları göstericek.İleride aydınlatmayı yükseltmeyi düşünüyor musunuz ?
Ayrıca son eklediğiniz fotoğrafta ön tarafda sirkülasyon motoru eklediğiniz dikkatimi çekti.Ekleme amacınızı açıklarsanız sevinirim.Aynı şekilde bende ön tarafta yetersiz sirkülasyondan oluşan sakal yosununun önüne geçmek için  300lt/h debide motor kullanıyorum.
Akuarist2010-11-30 20:25:58
bitki
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp

http://www.akvaryum.com/bitkiler_kategorisi_37.asp

Okumanız gereken başlıca konular.Aradığınız çoğu bilgiyi bulabilirsiniz.
Küçük Kanyon
Dün yabancı bi forumda gezerken daha önceden dikkat etmediğim bi akvaryum gördüm.Sizin esinlediğiniz tank galiba.İleride nasıl olabileceği hakkında bilgi vermiş oldu.Bitkilerin büyümesi ve kayaların yosunlaşmasıyla çok güzel bi tank olacak.

IAPLC 2009'da 24. olmuş bi akvaryum


Akuarist2010-11-28 02:14:32
AQUA-BOTANIC : Akvaryumseverlerin yeni ad
Bugün Yıldırım abiden aldığım Tropica bitkileri elime ulaştı.Özel strafor paketlemesi,çok sağlıklı bitkileri,hediyeleri ve sorularıma zaman ayırıp ilgilendiği için teşekkür ediyorum.
Küçük Kanyon
Diğerleri derken Tropica'nın normal HC leri ve grow diye geçen laboratuar bitkilerini yıkaslamaktan bahsetmiştim.Sizin aldıklarınız Tropica'nın hangi ürünü acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.