ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Selim ÇAKIR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2006 09:17
Son Ziyaret:
13 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim ÇAKIR
Doğum Tarihi:
16 Kasım 1969
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Telekomünikasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Herkese sağlıklı hobiler.
Selim ÇAKIR

SON 10 MESAJI

Riverside Shallow Tank
Bakarsan bağ bakmazsan çöl olur[;)] bence bir an önce budama yap ki güzelleşsinler, böyle yakışmıyor bu tanka[:D] iyi yıllar diliyorum.
Akvaryum Da Masa Lambası İle Bitki Yetiştirilirmi
6500 kelvin ( beyaz) ve üzeri tüm ampullerde bitki yetiştirebilirsiniz
Riverside Shallow Tank
Ne zaman toparlayacak bu moss lar acaba[:D] takipteyim[:iyi:]
Riverside Shallow Tank
[QUOTE=TayfunSylkn]

Teşekkür ederim Selim abi övgü ve değerli önerileriniz için. Elma salyangozu sonradan çıkarıp bir arkadaşıma hediye ederim veyahut katil ekler devam ederim o halde.[/QUOTE]

Övgü değil abim, iyi ve doğru işler çıkınca ortaya söylemek de gerekiyor. İleride adi salyangoz baş gösterirse katil salyangoz gerekebilir. Nerite salyangoz mutlaka ekle bence, cam temizliği ve yeşil nokta yosun sorunu için birebirler, gelişmeleri bizimle paylaşırsan izlemeyi çok isterim. Tüplü sisteme geçmen de doğru bir karar olmuş, saygılarımla.
Riverside Shallow Tank
Tayfun kardeşim, dizaynınız çok başarılı, öncelikle tebrik ediyorum, başlangıçta ve sonraki süreçte yosun sorunu oluşmaması adına osmos kullanmak doğru bir tercih, zamanla bitkiler geliştikçe bakteri de oturacaktır. Bu yati köklerindeki mantarlaşma kronik bir sorun, her yeni tankta illaki ortaya çıkacak, bahsettiğiniz gibi elma salyangozu, cüce vatoz ve türevlerinin hızlı bir çözüm olacağını düşünüyorum, lakin elma salyangozlarının çoğalmasına dikkat edin, zamanla tankı işgal edebiliyorlar, sayıyı sınırlı tutmakta fayda var, kurulumunuz tekrar hayırlı olsun, saygılarımla.[EDIT]Selim ÇAKIR,2023-11-19 15:02:51[/EDIT]
İç Parazit
Arkadaşım, iç parazit için NİDAZOL etken herhangi bir ilacı eczaneden al, suda erit yeme emdir, balığa yedir. Balık yem yem yemiyor ise ilacı suda erit, şırınga ile direk balığı yakalayıp midesine enjekte et. Saygılarımla.
Sudaki Toz Taneleri
İyi bir iç filtre kullanırsanız, problem ortadan kalkacaktır, saygılar.
Doğal Kaynak Suyuyla Filtre Temizliği
Hasan Bey, bildiğiniz gibi yararlı bakteriler tutunan bakteriler ( Nitrosomanas) gibi, dolayısı ile kaynak suyu ile filtre malzemelerini yıkadığınızda bir kısmı mutlaka ölecektir, anca çeşme suyunda olduğu gibi ağır metaller olmayacağını varsayarsak, daha az ölüm oluşacaktır, malzemede kalan bakteri daha sonra çoğalmaya devam edecektir diye düşünüyorum, saygılarımla.
45l Bitkili Akvaryum
[QUOTE=ysfmtr123]Ellerinize sağlık su görüntüyü bir yakalayamadım. Yok abı ben sızın kadar başarılı değilim sabırsızım yanı hemen kurulsun bitsin mantığıyla deve yolda düzülür diye bamgüm giriyorum[/QUOTE]
Yusuf kardeşim aslında bu hobinin diğer bir amacı insana sabrı öğretmek, ama işin güzel tarafı da senin itiraf ettiğin gibi kendini de bilmek[:D] Ancak, ne yazık ki, bizler aceleci, hiperaktif ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı seven, araştırıp okuyup öğrenmeyi sevmeyen bir milletiz. Hazırı ve duyduklarımıza inanmayı seviyoruz, dolayısıyla bu hobiye başlayan her on kişiden yedisinin sonu hüsran olup vazgeçiyor. Kırk yıldır bu hobi ile uğraşan biri olarak şunu söyleyebilirim, ( maalesef ülkemizde hayat inanılmaz pahalı bir boyuta ulaştı) önce ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor, love tech mi high tech mi, hangisi için ne kadar bütçemiz var? Her iki durum için de bilgim yeterli mi? Kulaktan dolma bilgiler ve kısıtlı bir bütçe ile bu iş maalesef hayalden öteye geçemiyor. Son olarak, kurulumu yapan arkadaşı tebrik ediyorum, aynı şekilde bıkmadan sistemi YOSUNSUZ ve KAYIPSIZ idame ettirmesi dilekleri ile, hepinize saygılarımı sunuyorum.
Power Led Armatür
Ali Bey, bahsettiğiniz adaptör, her ne kadar watt olarak 36 watt olarak görünse de, 12 volt çıkış verdiği için power led lere uygun değil. Power ledler için led başına çekilecek voltaj ile yapılır. Dünya standartlarında, her bir 1 watt power led 3 Volt ile 3.2 Volt ile çalışır, 350 ma akım çeker, her bir 3 watt power led 3.2 Volt ile 3.5 Volt arasında çalışır ve 700 ma akım çeker. Bu durumda, 36 adet 1 watt power ledin çalışabilmesi için ( seri bağlandığını kabul edersek) 108-115 VDV voltaj ve 350 ma lik bir trafoya ihtiyacınız olacaktır. 36 adet 1 watt power led i seri bağlamak çok stabil olmayacağından, 3 adet 12 li PCB yi 36-38 VDC 350 ma lik bir trafo ile paralel olarak çalıştırmanız daha uygun olacaktır. Aynı şekilde, 36 adet 3 watt power ledin çalışabilmesi için ( seri bağlandığını kabul edersek) 115-126 VDV voltaj ve 700 ma lik bir trafoya ihtiyacınız olacaktır. 36 adet 3 watt power led i seri bağlamak çok stabil olmayacağından, 3 adet 12 li PCB yi 38-42 VDC 700 ma lik bir trafo ile paralel olarak çalıştırmanız daha uygun olacaktır. Bağlantıyı bu şekilde yapmazsanız elinizdeki trafo ile elinizdeki ledleri çalıştıramazsınız. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.