ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
discus1453
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2006 15:19
Son Ziyaret:
01 Kasım 2013 00:27
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ersin yorgancı
Doğum Tarihi:
07 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Herkese saglıklı akvaryumlar.
ERSİN YORGANCI

SON 10 MESAJI

Yurtdışında Bir Akvaryumcu
Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Yalnız birkaç noktayı belirtmeden geçmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Ülkemizde bu denli bir yatırım yapılsa ve bu çapta bir mekan açılsa neler olur? Biraz mizahi, biraz gerçekçi düşünelim şimdi.
 
1. "Ya abi allahın balığı bu fiyat olur mu beee."
2. "Abi peki bunlar birlikte hiç mi yaşamaz?"
3. "Şunlara bir son fiyat ver de ayağımız alışsın."
4. "Tamam abi bana anlatma ben de üretiyorum, geçen lepistesim doğurdu"
 
Bunlar ilk bir dakika içinde aklıma gelenler.
 
Peki bu mekanı açan dürüst iş yaparsa?
 
Birinci adım,
 
Elektrik, su, vergi, ısınma gideri, ssk, kira derken boğulur. Bu kadar yerleştikten sonra mal sahibinin gözü parlar ve istediği zammı yapmazsa "Almanya'dan oğlu gelir".
 
İkinci adım
 
Bir zaman sonra, ayakta kalma çabası ile dürüst esnafımız, kendisinden ucuz satan komşu dükkanın bavul ticaretini öğrenir ve ona yönelir. Giderler arttıkça bilinçsiz hobiciye "yeter artık benim de çoluğum çocuğum var" deyip çakmaya başlar çünkü çakmazsa sayın hobici yan dükkandan alış verişe başlar. Veeee bu kısır döngü böyle gider.
 
Üçüncü adım,
 
Hobici bağırır, etrafı hobiye küstürür, hobi geriler.
 
Dördüncü adım,
 
Biz burada resim yayınlarız.
 
 
 
 
Son söz
 
Bu kadar olumsuzluğa rağmen hala bu işi dürüstçe yapan arkadaşlara en içten saygılar. Siz heykeli dikilecek insanlarsınız. Yalnız hobici bilinçlenmediği sürece biz hep resim yayınlayacağız.
 
Saygılar.
 
 
             Ümit Bey e bende teşekkür etmek istiyorum ,malesefki bizim insanımızın içinde oldugu bir buhran var istiyorlarki biz elimizi suya sabuna dokunmadan gezip görecegimiz yerler ,yapılsın bizim akvaryumcularımız pis ( temizide var diyen var) ama temiz olan yerlere gidince fiyatlar kazık pis olan yerdeki adam zaten hayatından bezmiş pazarlık pazarlık pazarlık,
           " abi şurada şu fiyat sen neden o fiyata satmıyorsun ayıp oluyor ama biz hep senden alış veriş yapıyoruz " bunu diyen adamında oradan ilk alış verişidir mutlaka,abi sende pahalı (saglıklı balıga hemen çamur hazır) zaten bu balıklarda hastaya benziyor,senden aldıgım balıgın rengi eve gidince hoşum gitmedi getireyimde degiştireli be abi,zaten ben istemiyorum çocuklar bakıyor aman sende uzatma işte yarı fiyatına ver ne olacak sanki altı üstü bir balık kaça alıyorsunuz zaten 3 al 20 ye sat,senden aldıgım balık götürür götürmez öldü suya koydum ölü verdi hayvan parasını geri ver,bak ben şunu senden şu fiyata aldım ama şurada daha aşagı bir fiyat verdiler bana paramın üzerini ver,bunu dahada uzatmak mümkün.
             İnsanlar hiç kendilerine sormuyor lar acaba ben bu adama böyle yaparsam bu adam ileriye dönük bize yenilikler sunar mı yoksa aman be saglıgım mı önemli iki kuruş paramı diye dükkanımı kapatır.Smile müşteri istedigi fiyata malzemesini satmayan satıcıya küser ve bir daha gelmez.
              Peki hiç sordunuz mu kendinize biz neden böyle yapıyoruz tabi yapmayanları tenzi ederim.
              Böyle yerlerin ülkemizde olması imkansız arkadaşlar çünkü böyle bir yerin elektrik su vs. giderlerini aldıgınız malın üzerine yansıtılmasını ne siz istersiniz nede bu tesisi kuran gariban vatandaş 3 gün sonra girdigi bunalımdan çıkabilir.
             Burada yazdıklarımla kimseyi zan altında bırakmıyorum bırakmak ta istemiyorum çünkü bizim ülkemizi geliri düşük alıcının da yapacagı bir şey yok açıkçası satıcının da onun için elimizdekilerin kıymetini bilelim bu bize yeter.
         Herkese iyi günler.SAYGILAR
discus14532008-03-25 14:14:31
Isının büyümeye etkisi
[QUOTE=varoluscu26]  Sayın Dıscus1453 emin olun nerden ne anlam çıkaracağımı çok iyi bilirim. Konu hakkıındaki ilk mesajınızı çabuk unutmuş görünüyorsunuz, o ve diğer birkaç mesajdan hobiye yeni başlayan insanların anlayacağı balıkların doğal yaşam şartlarında yaşatılmasından ziyade ısının yüksek tutulması durumunda balıkların daha iyi gelişim göstereceği olacaktır. Bir japon balığını 12 derecedede yaşatabilirsiniz 30 derecedede balıklar doğal yaşam şartlarında her iki sıcaklığada maruz kalabilrler, bu durumda 30 derecede balığın daha iyi gelişim göstereceğini söyleyebilirmiyiz? Asla...
 
Saygılar, sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
 
Arkadaşım, balıklar hakkında from da okuduklarınız haricinde bir şey bilmediginizden eminim, ben buraya yazıyorum  size cevap veriyorum çünkü yanlış bilgilerinizle diger hobicileri de yanıltmamanız için. 1-Genelleme yapıyorum yazılan yorumların çogu cichlid ler içindir diger yazıları okursanız arkadaşların yumurta alamaktan, ısının metabolizma yı hızlandırdıgın dan bahsettiklerini göreceksiniz. 2- Ben ikinci size verdigim cevabımda dogal ortamlarındaki maksimum sıcaklıklardan bahsettigimi ve 30 32 derece oksijen oranın azaldıgını ve balıkların zarar göreceklerini yazmıştım. 3- Bir de siz japondan yavru alacak ve ısı farklarından bahsedecek kadar profesyonel olduysanız nasıl böyle şeyler yazıyorsunuz :D şaşırdım.
                 Neyse diger yazıları okurken bir arkadaşımın yumurtaların 20 gün olmasına ragmen çıkmamasından bahsetmiş oda ısı sorunundan kaynaklanır tabi bir sorun daha olabilir erkek döllememiş olabilir, eger erkek döllediyse ısıyı 28 derece bakın yine söylüyorm dogal ortamlarının maksimum ısısı olarak ayarlarsanız düzelecektir şimdiden teşekkürler. Herkese saglıklı akvaryumlar.. :D (Isıtıcı alınca sorunun çözüldügünü yazmışsın, bende biraz açmak istedim bilmeyen arkadaşlar ögrensin diye :D )
discus14532008-03-12 12:09:05
Isının büyümeye etkisi

Saglıklı akvaryumlar.....

discus14532008-03-08 10:51:13
Isının büyümeye etkisi
O zaman soğuk iklim insanları neden fiziksel olarak daha gelişmiş? Gelişimlerinin insan metobolizması ile kıyaslamak hata olur? Sıcaklığın mutlaka etkisi var fakat ısının yalnız başına gelişimlerinde çok önemli bir kriter oluşturduğunu düşünmüyorum.
 SHARK_34 ün görüşlerine tamamiyle katılıyorum ısının yüksekliğinden ziyade doğal yaşam standartlarında tutulması önemli.
 
İyi günler varoluscu26 akvaryum sever kardeşim, soguk iklim insanlarının fiziksel olarak daha çok gelişmesi geneleriyle alakalıdır, senin teorine göre bir çinliyi sibiryaya bıraksak akrabaları bile tanıyamaz o zaman :D. Ben zaten ısı yı verin balıklarınız büyüsün serpilsin neden ugraşıyorsunuz demedim ki bir şeye karşı tez üretecekseniz anlamının ne oldugunu daha iyi anlarsan sevinirim :D elbetteki dogal ortamlarının özlelliklerini yakalamak önemli benim kast etmek istedigimde buydu zaten. Zaten fazla ısı sudaki oksijen oranını azaltır. Benim anlatmak istedigim dogal ortamlarının üst seviyedeki ısısı idi. Herkese iyi günler.
akvaryumda yosun
Herkese iyi günler, akvaryumunuzun yerini degiþtirmeniz zor oluyor ise, ister istemez güneþ görüyor ise yani güneþ iþine bir çözüm bulamýyorsanýz ,akvaryumunuzun güneþ ýþýgýna maruz kaldýgý zamanlarda ve gece balýklarýnýzýn dinlenmeye geçtigi zaman yani ýþýklarýn söndügü, karanlýk oldugu zaman 2 saat uv filtreni çalýþtýrýrsan yosunu kesecektir. Güneþ ýþýgý akvaryumda bir mikrop oluþturuyor onun adýný tam olarak hatýrlamýyorum ama o mikropta yosun oluþmasýnýn nedenini çok daha hýzlandýrýyor buna ýþýkta neden oluyor :) herkese saglýklý akvaryumlar. Dip not baktýn yosun kesilmiyor uv nin çalýþma zamanýný biraz daha uzatacaksýn). .
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz. discus14532008-03-05 14:06:26
Isının büyümeye etkisi
Evet sıcaklık faktörüne bende katılıyorum arkadaşlar balıkların büyümesinde sıcaklıgın etkisi büyük çünkü insanlarda oldugu gibi onların vücutlarındada karbonhidratlar etkindir ve enerji ısı vs. şeylerin idamesini karbonhidratlar saglar su soguk oldugu zaman balık bu karbonhidratı ısınma için kullandıgından büyümeye enerji kalmaz :D onun için ısı önemli herkese saglıklı akvaruymlar.
Sahte Tetra Bits(discus) DİKKAT!

Ha ha ha şaka yapmadım ama yazdıgına güldüm şaka yapıyorsun anlamında arkadaşım aldıgın yerde biraz 3 kagıtçılık olsa gerek eger içinden ayırdınsa öyle iş yapan bir adam gitmezsin olur biter bence :D ama diger dürüst çalışan insanları zan altında bırakmış oluyorsun büyük magazalardan alalım derken bunuda bi düşün istersen :D SAYGILAR.

Sahte Tetra Bits(discus) DİKKAT!
arkadaşım maşallah kalite kontrol servisi gibisin tarım bakanlıgı gibi çalışyorsun bu yemi sen yanlış almışsındır peki sana bir soru bu yemi sahtesini yapan arkadaş senin büyük magazalardan alacagın kutu yemin sahtesini yapamaz mı yani lütfen yapmayın arkadaşlar tarım bakanlıgını uyuyormu zannediyorsunuz. insanların yiyip içtigi maddeler kontrol edildgi gibi bunlarda kontrol ediliyor. iyi günler size
Normal vatoz üresi hakkında bilgisi olan varmı
Arkadaşlar normal vatozların üremeleri, üreme dönemlerinde yemleme alışkanlıkları nasıldır?Bilgisi olan varsa paylaşır ise sevinirim,iyi günler. lafayette2007-10-04 12:21:11
membran ve kılıfının fiyatını bilen varmı
selam arkadaşlar bu membran ve kılıfının fiyatını bilen varmı ben bir kaç yeri arştırdım adamlar 200 250 ytl fiyat istiyorlar daha ucuza blacagımız bir yer varmı ve adresi teşekkürler bana mesaj ataranız sevinirim ersin1981@hotmail.com

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.