ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Carcharodon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
268
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2023 17:33
Son Ziyaret:
8 Saat 8 Dakika önce
Toplam Mesaj:
199 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Ozkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80L (60 x 30 x 45 cm) Mikrogeophagus ramirezi Corydoras trilineatus Pangio semicincta Guyanancistrus guahiborum 'L106'

SON 10 MESAJI

Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor?
Barbların doğasıdır. Sürü sürekli birbirini kovalar, bu şekilde bir hiyerarşi kurulur. Her hayvan sürüdeki konumunu, rütbesini bilir, daha üst bir pozisyona gelmek isterse saldırı yaparak kendini göstermeye çalışır.

Sürü durumunda bu saldırma davranışı her hayvana yayıldığı için sürekli kavga olsa da balıklar ciddi bir zarar görmez. Ama akvaryumda yeterli sayıda balık yoksa bu davranış diğer balıklara yansır, yani gidip diğer balıklara saldırmaya çalışırlar. Veya gördüğünüz üzere iki balık başka rakipleri olmadığı için sürekli birbirlerini hırpalar.

Yeterli hacim varsa sürü sayısını artırabilirsiniz. [EDIT]Carcharodon,2025-04-30 13:53:18[/EDIT]
Petshoptan Alınan Bitkiler Nasıl Eklenmeli?
Genelde parazit varsa göl salyangozu, tatlı su limpeti, salyangoz sülüğü vb. gibi türler oluyor. Balığa etki etmeyen, parazit değil de istenmeyen canlı olarak niteleyebileceğimiz hayvanlar. Yani endişelenecek bir durum yok, fazla üreyip akvaryumu işgal ederlerse en fazlası hayvanları bulup sonradan çıkarırsınız.

Bitkileri koymadan hidrojen peroksit ile yıkayanlar var, ama kişisel olarak gerekli görmüyorum. İyice sudan geçirmek bence yeterli.
Crs Üreme Sorunu
Tahminim canlı sayısı sebebiyle, ancak TDS düşürme bazen üremeyi tetikliyor, deneyebilirsiniz. Birçok türde görülen bir olgu, hayvan TDS inmesini yağmur yağması veya bahar gelip karların erimesi şeklinde algılıyor. Bunlar da yavrular için avantajlı şartlar olduğu için ürüyor. [EDIT]Carcharodon,2025-04-16 12:10:41[/EDIT]
Karides Akvaryumumda Beyaz Canlılar
Kopepodlarınız var. Zararsız hayvanlar. Parazit türleri var ama tatlı suda pek görülmez.

Sağlıklı bir akvaryumun göstergesi olarak kabul edilebilirler. Fazla ürerlerse alıp balıklı akvaryumlara atabilirsiniz, güzel bir canlı yem olur.
Kaç Adet Lepistes Olur
Tersine ben de tek tür büyük sürüden yanayım. 30 kadar lepistes tek bir kitle halinde gezecektir, davranışları 7-8 balıklık sürülerden tamamen farklı.

Daha fazlası da olur ama zaten kendileri yavrularlar, hatta 10 tane filan alsanız zaten birkaç ay içerisinde akvaryumu doldururlar. Bir akvaryumu böyle değerlendirip, diğerine de sonradan daha büyük balık düşünebilirsiniz.
Akvaryum Görüş Öneri Tavsiye
Kurulum güzel olmuş, hayırlı olsun.

Vatozun aşırı dışkılaması, vatoz olmasından kaynaklanmaktadır. Daha yavruyken bu seviyede dışkılayan hayvandan erişkin boya gelince spiral şeklinde, neredeyse yavru kedi dışkısı boyunda rekor kıran pislikler bekleyebilirsiniz.

Yerine cüce vatoz almanızı tavsiye ederim. Güzel bir hayvan olmasına rağmen erişkin bir bayağı vatozla başa çıkabilecek akvaryumcu sayısı azdır. Ben de bir ara girdim, sonra yok dedim çıktım. [EDIT]Carcharodon,2025-04-07 22:49:37[/EDIT]
Hangi Balık Türünü Secmeliyim
Kanımca en kolay ve zevklisi bitkili beta akvaryumu. 36 litrede kral gibi yaşar, hatta isterseniz (ve beta agresif çıkmazsa) yanına ufak bir rasbora sürüsü de olur. Bakımı kolay ve görsel olarak güzel bir akvaryum olur.

Alternatif olarak nano balık sürüsü de bakabilirsiniz. Yine rasboralar, ufak tetralar, daniolar vb. güzel olur. Canlı doğuranlardan Endler lepistes olur. "Nano balık" kapsamındaki türlere genel olarak bakıp seçim yapabilirsiniz.
Bunlar Yosun Mu ?
[QUOTE=vamos]Teşekkürler hocam. Ekstra olarak 4-5 tane Nerite Salyangozu alsam faydası olurmu acaba?[/QUOTE]
İsteğinize bağlı. Biraz kazıma yaparlar, ama denge oluştuktan sonra sorun kendini düzeltecektir. Zaten şu an pek aşırı bir durum da yok gibi.

Yine de akvaryumda salyangoz neredeyse her zaman yararlıdır. Ben genelde ucuza kaçıp ramshorn, kese ve göl salyangozu tercih ediyorum, ama nerite, poso, trumpet, elma vb. de olur, keyfe bağlı.
Akvaryum Isıtıcısı
Doğru çalışıyor demektir. Akvaryum ısıtıcıları su uygun sıcaklığa geldiğinde kapanır, sıcaklık belirtilen noktanın altına düştüğünde tekrar aktif olurlar.

Işığı yanmasa da suyun sıcaklığını ölçmeğe devam eder, düşerse tekrar devreye girer.
Bunlar Yosun Mu ?
[QUOTE=vamos]Gübre olarak kurulum sırasında toprağa kapsül gübreler gömmüştüm onun harici gübre takviyesi yapmıyorum. Diğer dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler. Birde karartmadan kastınız nedir aydınlatmayı kapatmakmı ?[/QUOTE]
Kapsül gübreler akvaryumun oturma safhasında suya salınım yapabiliyor, o yüzden olabilir. Ve evet, aşırı yosun sararsa bir hafta kadar ışıksız bırakabilirsiniz. Bitkiler dayanacak, tek hücreli olduğu için enerji deposu az olan yosunlar ise ölecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.