ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Anaxu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2015 21:47
Son Ziyaret:
03 Haziran 2015 00:14
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet hazin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Siirt
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet hazin

SON 10 MESAJI

Bu hangi hastalık :(
Çok teşekkürler. İki günde bir su değişimi yapıyorum. Başka ölüm olmadı bu aralar. 
Bu hangi hastalık :(
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim.  Akşam eğer müsait olursanız video izleyip bir ekre daha yorum yazarsanız çok iyi olur. Yazdığınız gibi hergün su değişimi yapacam. Mikrofish tetavisinide uygulayacam. Ama balığımın felç gibi gezmesi ve ardından ölmesi başka bir hastalık olduğunu gösterir mi ? mikrofish tedavisi onada iyi gelir mi ?
Bu hangi hastalık :(
Balığın üstüne dikkatle baktım ama ben mantarlaşma ya da çürüme görmedim. Eğer ki balığımı kaybedersem jiletle içini açıp fotosunu atarım. Çok hastalık araştırdım ama bulamadım :S Açıkçası hayvanın bu şekilde can çekişmesi vicdanen  çok rahatsızım.  Bu arada sadece en eski balıklarımı bu şekilde kaybediyorum yani en yaşlılarını acaba ömürlerinimi tamamladılar ?
Bu hangi hastalık :(
Fotoğraf: [VID]https://www.youtube.com/watch?v=FfYJPY-Lo9I&feature=youtu.be[/VID]

Canlıdaki Belirtiler Son 10 gün içinde 4 tane balığımı bu şekilde kaybettim. Bir anda baş gösteren balıkta yüzme bozuklukları ve halsizlik ardından yerede can çekişmeler. Lütfen bu nasıl bis hastalıktır biri yazabilir mi ? Ayrıca kuyrukta erimede var. Her türlü görüş ve öneriye açığım şimdiden herkese teşlekkürler.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 75

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistesi plati , Endler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiuor

Filitrasyon: iç fitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Elimde flagy ilaç var ama kullanamdım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

haftalık su değişimi yapıyorum.  Balıkalrım 4-5 aydır kayıpsız bakıyordum. Şimdi ise sürekli teker teker kaybetmeye başladım :S Akvaryumda herhangi bir değişiklik olmadı aylardır aynı.

yaşlı lepistesler
Öncelikle karınlarınında çökme yok sadece belleri yamulmuş gibi. Eğri duruyor eskiye oranla. Son zamanlarda hiç balık almadım tanka bayadır beslediğim balıkalardır. Dışkılarında gariplik görmedim. karınları her zaman beyazdı sadece son 1 haftadır bu iki balığım bu duruma geldiler malesef :S
yaşlı lepistesler
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Bu iki lepistesim hasta ve galiba ölmek üzereler. Son 1 haftadır vucut hacimleri düştü ve sekileri yamuldu. Bir tanesi sadece dipte nefes alıyor diğeri ise zor yüzüyor bazen iç fitrenin efkisiyle savruluyor. Dipte olanın kuyruğuda küçülmeye başladı. Balıklar tam damızlık boydalar. Diğer balıklarda hiçbir sıkıntı yok sadece bu iki balığım bu haldeler. Acaba yaşlandıkları için mi böyle oldu bilemedim. Bütün önerileri değerlendireceğim şimdiden çok teşekkür ediyorum.




Floresan ve buharlaşma
Çok teşekkürler ilginiz için. Şuan hali hazırda bitkili tankım var ve sizin öneriniz dahilinde buhar camı yaptıracam. Daha ucuz ve kaliteli bir marka arıyorum şuan. Bulduğumda buraya gene yazarım
Floresan ve buharlaşma
Arkadaşlar bitkili akvaryumum için floresan yaptıracam ama akvaryum kapağım buharlaşma yüzünden sürekli ıslak ve floresanda uçları açık olduğu içn elektirik çarpması ya da bozulması söz konu olur mu ? 

Aşağıdaki ürünü alacam ve elektikçide yaptıracam acaba nasıl bir çözüm bulunur. Deneyimli arkadaşalr yardımcı olursa çok sevinirim. İyi günler.

http://aquaformpet.com/bitki-bakim-urunleri/bitki-florasanlari/philips-daylight-gun-isigi-t5-floresan-24w.html
Bitkili akvaryuma başlarken...
Bende bitkilide yeniyim ve şuan sizin zamanında yapmış olduğunuz bütün yanlışları şuan yaptığımı farkettim :D Çok faydalı bir konu açmışsınız teşşekkür ediyorum size Ferhat abi. 

Size bir sorum var ben saçma sapan 10w lık bi t4 aydınlatma aldım. ve bitkiler çok gelişemiyor ayrıca rengi mavi akvaryumda hiç hoş durmuyor. Ben aydınlatma işini pek çözemedim. Siz bana bir marka önerseniz bende onu sipariş etsem bana çok yardımcı olursunuz. Şimdiden size çok teşekkür ediyorum.

Akvaryumum 75cm genişliğinde 55 santim zunluğunda. içinde elodea, çam, colombus, bacoba ve parvula bitkilerim var. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.