ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KocaTosun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2015 18:48
Son Ziyaret:
23 Şubat 2015 17:42
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Tosun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Acemi çok acemi , belkide sadece acemi :)

SON 7 MESAJI

30 Litre 3 Japon
Akvaryumum küçük. Ne yazıkki altı tanesinin rahatça yaşayabileceğini düşünmüyorum. Yarın hafta sonu gidip bitki, ışık ve bir tane de çöpçü alacağım :) Umarım bitkiler konusunda sorun yaşamam :) Verdiğiniz bilgiler için minnettarım :)

30 Litre 3 Japon
Harika fikirler bunlar :) İlk fırsatta gidip ışık ve bitki alacağım umarım becerebilirim :) Çok çok saolun.
30 Litre 3 Japon
Dipteki pislik sorunu halloldu. (İç filitre kapalı halde bıraktım gece sabaha birşey kalmamış eridi heralde içinde) Herkese teşekkür ederim. Bu arada bitki ve teleskop güzel fikirler. Bitki yetiştirme hakkında biraz bilgi edineyim malumunuz bu işin cahiliyim :)

30 Litre 3 Japon
Çağtay Bey söylediğiniz konu benimde aklıma geldi faka suyun berraklığı iç motoru sürekli çalıştırmamam gerektiğini hissettiriyor bana. Dış motorda şelale tarzı aktığından oksijen sorunuda olmuyor yalnızca izlemeden önce çalıştırıyorum bunu dipteki pislikleri hareketlendirsin diye. Sürekli çalıştırma gibi bir durum olursa söylediğiniz gibi yapacağım. Teşekkür ederim :)
30 Litre 3 Japon
Çok teşekkür ederim :) 
Biraz daha araştırma yaptım ve dış motor bu akvaryum için fazlasıyla yeterli. Güçlü bir iç filitre alıp akvaryumu izlemeden önce 5 dakika çalıştıracağım pislikleri toplasın diye onun dışında kapalı bırakacağım umarım bir zararı olmaz bir deneyeyim :)
30 Litre 3 Japon
Dış motorun ve akvaryumun resimlerini atıyorum. Dibinde biriken pislik miktarıda görülmüş olur aynı zamanda.
Kerem  Bey akvaryumun hacmi dediğiniz gibi küçük özellikle büyük olmamasını istedim :) Her gün dip temizliği yap diyen olmadı tabiki sadece o dipteki siyah pislikleri çekmek görüntü kirliliğini engellemek için benim aklıma geldi :) Teşekkür ediyorum.



30 Litre 3 Japon
Merhabalar. Forumda açtığım ilk konu umarım doğru yere yazıyorumdur :). Forumda okuduklarımdan yola çıkarak 30 litrelik bir akvaryum , bir dış filitre (resun cy-20), birde iç filitre aldım (500lt/s). Balık başına 10 litre su düşmesi gerektiği yazılmış buna istinaden 3 tanede ufak (4 cm)  japon balığı aldım. Yine okuduklarım doğrultusunda günde iki kere sera goldy yem ile besliyorum ve yanı sıra haftada bir sebze haşlıyorum.Her şeyi doğru yaptığımı zannederken dipte balık dışkılarının biriktiğini gördüm.Forumda yazanlara göre pek zararlı bir durum değilmiş fakat görsel olarak beni çok rahatsız ediyor. Her gün dip çekimi yaparak akvaryuma müdahale edip durmak istemiyorum balıkların sağlığı için korktuğumdan. Daha güçlü bir iç filitre ile akvaryumun dibindeki pislikleri temizleyebileceğimi düşünüyorum fakat debinin balıklara zarar vermesi beni korkutuyor. Elimdeki akvaryuma en fazla ne kadar debili bir iç motor takmalıyım , dış motoru mu büyütmeliyim , ne yapmalıyım mantıklı bir çözümü varmı bunun. (Dış motorun debisi 200 yazıyor fakat forumda okuduğum testi yaptım ve 140 lt/s bir debisi var normalmiş). Yardım ederseniz çok mutlu olacağım teşekkür ederim .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.