ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Faeful
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2015 14:34
Son Ziyaret:
25 Mart 2018 15:06
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SEFA ÖZER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SEFA ÖZER

SON 8 MESAJI

YUNUS
Hocam yukarıdaki arkadaşında dedigi gibi hacim gerçekten yetersiz taştı kumdu dekordu derken geriye 120 litrelik bir akvaryumun kalır buna da 1erkek 5-6 dişi veya 2 erkek 6-7 dişi en fazla sarı prenses tek olarak bakılabilir eger büyük bir akvaryuma şimdilik geçemiyorsanız yunusları elde çıkarmanızı tavsiye ederim 300 lt en az yunuslara uygun olacagını düşünüyorum 300lt de tek bakılırsa daha uygun olur o yüzden lütfen ya hacim artırın yada yunusları akvaryumdan çıkarın hem sizin için daha güzel görüntü hobi olacaktır hemde balıklar için saglıklı balıklar.
YUNUS
Fotoğraf imkanimiz varsa atarsanız buraya ayrıntılı cevap verilebilir birde kaç balık kaç akvaryum hacminde besliyorsunuz belirtirseniz uygun olur
Yunus ciklet Ağzı dolu mu
[K][B]Arkadaşlar 110x50x60h 330lt akvaryumuma yunus ciklet damızlık altı aldım 5 gün önce akvaryuma koymuştum erkegin biri baskın oldu ve kurlaşmalar arttı erkek hiç boş durmuyor.Neyse gelelim konumuza dönüp duruyorlar devamlı ben çiftleşme hazırlık diye bir şey ummuyordum fakat bu fotoğrafını atacagım dişinin diğer dişilerden küçük olmasına rağmen anüs bölgesinde şişlik var sanırım tüpçük çıkardı fakat öyle büyükte çıkarmadı fakat diğerleriyle karşılaştırınca tüpçük belli oluyor geliyorum sormak istedigime her tüpçük çıkaran yavrular mı şu an gördügüm yem attıgım zaman o dişinin yemedigini ayrı bir yerde durdugunu agzını oynatmadıgını fakat küçük olmasına veriyorum pekte ağzı sarktıgını göremiyorum yavru almış olabilir mi düşüncelerinizi bekliyorum.[/B][/K]

Dış filtre : Tetra ex 1200 110X50X60H 330 LT Sürmeli Yunus ciklet kolonisi İç filtre atman f203 pipo hava

Fotoğrafları ekliyorum
Bunlar 1 hafta önce ilk aldıgımda çekilen fotoğraflarıydı:
[url=http://i.hizliresim.com/2g4rd2.jpg][img]http://i.hizliresim.com/2g4rd2.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/ZDRZ6V][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/ZDRZ6V.jpg][img]http://i.hizliresim.com/ZDRZ6V.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/oglj59][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/oglj59.jpg][img]http://i.hizliresim.com/oglj59.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/VVR0Ov][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/VVR0Ov.jpg][img]http://i.hizliresim.com/VVR0Ov.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/1y0LbN][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/1y0LbN.jpg][img]http://i.hizliresim.com/1y0LbN.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/rQv343][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/rQv343.jpg][img]http://i.hizliresim.com/rQv343.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/Pqz0dO][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/Pqz0dO.jpg][img]http://i.hizliresim.com/Pqz0dO.jpg[/img][/url][/url][url=http://hizliresim.com/94lQzN][/url][url=#][url=http://i.hizliresim.com/94lQzN.jpg][img]http://i.hizliresim.com/94lQzN.jpg[/img]

Şimdide dişiyi çekmeye çalıştım fakat çok başarılı olmadı:


[url=http://hizliresim.com/BMd59v][img]http://i.hizliresim.com/BMd59v.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/ogmRzk][img]http://i.hizliresim.com/ogmRzk.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/n7D3Gl][img]http://i.hizliresim.com/n7D3Gl.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/vEDvo6][img]http://i.hizliresim.com/vEDvo6.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/1yolnp][img]http://i.hizliresim.com/1yolnp.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/La6WoG][img]http://i.hizliresim.com/La6WoG.jpg[/img][/url][EDIT]Faeful,2015-06-16 10:48:38[/EDIT]

Dun canla başla yem yiyen balık yemiyor tupcuk var ağzını oynatmiyor sanki icinde bisey var gibi ceviriyor çiftleşme 1 gün mu sürer yoksa daha devam eder mi birde sarkma yok küçücük dışı kaç yumurta alabilir ki ;)
Kafalı yunus Yeni fotolar eklendi.
[QUOTE=Tunç Berk]Konu tartışmaya dönmedi daha çok fikir alış verisi diyebiliriz.10 senelik bir tecrubeniz var ise sormaniz bana garip geldi.Balık aynı balık istediği ortamda aynı ortam.Yanı değişen bir şey yok.
İyi akşamlar.[/QUOTE]

Sormamanız lazımdı demek esas garip olan budur epey zamandır beslemiyorum forumda ne akvaryum tanıtımında ne başka bir yerde aradım yunus besleyen mi yok konu açan mı yok göremedim bir konu açayım paylaşayım dedim daha bilgili olanlar vardır elbette bilgi alışverişi sadece değişen birşey zaten yok sizede iyi akşamlar
Kafalı yunus Yeni fotolar eklendi.
[QUOTE=PoseidonN][QUOTE=Tunç Berk][QUOTE=PoseidonN][QUOTE=Faeful]

Yeni Fotoğraflar ekledim sürmeli kolonisi yetiştiren sayılı kişilerden dün itibariyle balıkları aldım yorumlarınızı bekliyorum biraz küçükler fakat kafaları belirginleşlmeye başlamış bile anne babaları gibi olurlarsa akvaryuma şahane şeyler katacaklarını düşünüyorum tecrübelerini paylaşacak arkadaşları bekliyorum Ne zaman yavru verir ne yapmalıyım teşekkürler.

[/QUOTE]

[QUOTE=Tunç Berk]

Çok güzel söylüyorsunuz da gölün 50 metre altında yaşayan zaire mobalara bile insanlar bu kadar hacim de bakmıyorlar.Bu gün bir japonada 200x70x50 bir tank verseniz onundan keyfinden geçilmez.Fakat yunus gibi bir balık için bu hacim çok abartı.Yanlış anlamayın sizi muhalefet olmak için söylemiyorum fakat eğer sizin bakış açınız ile yola çıkarsak sarı prensesler de 160x60x60 gibi tanklarda bakılması lazım.Mobalar içinde havuz gerekmektedir.Hiç bir balık esaret altında  doğal halini vermez fakat bizler azami surette en iyi ortamı sağlamaya çalışıyoruz.Elbette 80x40x50 bir tankta yunus olmaz ama 200x70x60 ta çok be hocam.Balık yüzdükçe boylanır keyiflenir tabiki her zaman balıklar için minimum değerler verilmelidir.Sizin minimum değeriniz çok fazla.
[/QUOTE]

Yanlış anlaşılan bir konu yok. Ben tecrübelerimi söylüyorum, ben sefa beyin yukarıdaki yazısına istinaden yazdım. O balıklar o akvaryumda anne baba gibi olmayacaktır. Bir çok para verilip alınıyor fakat akvaryum hacmi yeterli değil ise bir işe yaramaz. Bence o akvaryuma uygun daha bir çok beslenecek tür var onlardan beslenebilirdi. Balığa verilen paraya üzülüyorum ben. Siz benim paylaştığım konuda ki balığı gördünüz mü ?
[/QUOTE]

Evet o konuyu takip etmiştim kısa süre içerisinde hacimden dolayı yunuslar bir hayli gelişim kaydetmişler.O hacimde anne baba gibi olamazlar haklısınız kısmen yanık kalacaklardır.Zaten yunuslar için 300-350 litre aşağı uygun görülmüyor.Balığın fiyatı ayrı bir sorun zaten.Değerinden çok çok fazla fahiş fiyatlarla satılıyor yunuslar.
[/QUOTE]

Anlaştığımıza sevindim. Ben kırıcı olmak için yorum yapmıyorum tecrübelerimi söylüyorum. Benim 4+1 beslediğim akvaryum 400 litre ki bu akvaryumda 10 tane balık var. Artık alınmış hayırlı olsun. Ama anne baba gibi olmasını beklememek gerekiyor. Balığın fiyatınada gelince size katılıyorum fakat düşecektir. Geçenlerde bir abimiz yazdı sende damızlıklarına çok para istiyorsun diye. İyide bende o balıklara güzel para verdim. Neden aldığım fiyattan aşağıya vereyim. Gel sana 8-10cm 10tlden vereyim besle diyorum adamdan cevap yok. Adam damızlık balığı istiyor. İstiyorda o balık 1,5-2 senede yetişiyor kimse düşünmüyor.
[/QUOTE]


Genel olarak düşüncem o boy bile olmasa balıklarım gayet huzurlu ve mutlu görünüyorlar o bana yeter ben 10 sene besledim sp den başlayarak bırakmıştım tekrar dönme kararı aldım ve 330lt ev ortamı için yüksek bir rakam yeri geliyor suyu doldurmak saatini alabiliyor 2e8d aldım çok sorun olursa zaten bir kaç balık azaltırım ama gayet güzel şu an benim istedigim biraz ne yapmam gerektigi ile ilgili fikir alışverişiydi gördüm ki konu tartışmaya dönmesi üzücü
Kafalı yunus Yeni fotolar eklendi.
[QUOTE=PoseidonN] Maşallah balıklar güzel. Fakat akvaryum için hacim o balıklara çok küçük. Sakın anne babası gibi olacak hayaline kapılmayın. yüksekliğin pek fazla önemi yok akvaryumda boy ve genişlik önemlidir.
[/QUOTE]

Genişlik 50 cm yeterli olduğunu düşünüyorum 330 lt 1 metre 10 cm uzunlugu var. Evde ancak bu kadar oluyor yer yok daha uzun bulamadim ama gayet huzurlular gibi ;)
Kafalı yunus Yeni fotolar eklendi.
Fotoğraf:

Boyut (cm):110x50x60h
Kapasite (litre):330lt
Canlılar:Sürmeli 2e8d Kafalı damızlık altı yunus ciklet

Malzemeler:Tetra ex 1200 dış filtre,Atman 300watt ısıtıcı

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Arkadaşlar 5 sene önce bıraktıgım hobiyi tekrar kurmaya karar verdim mobilyalı bir akvaryumu bir arkadaşımdan uygun bir fiyata aldım.Kısmetse haftaya balıklarıda akvaryuma ekleyecegim akvaryumu getirdim eve yıkadım temizledim yerleştirdim suyunu koyacagım kısmetse 1 hafta suyu bekletmeyi düşünüyorum sistem tam olarak 1 hafta çalıştırmayı düşünüyorum.Neler yapmalıyım balık sayısı az mı çok mu ? veya yem olarak ilaç olarak dekor olarak neler kullanmalıyım teşekkürler iyi forumlar.

Yeni Fotoğraflar ekledim sürmeli kolonisi yetiştiren sayılı kişilerden dün itibariyle balıkları aldım yorumlarınızı bekliyorum biraz küçükler fakat kafaları belirginleşlmeye başlamış bile anne babaları gibi olurlarsa akvaryuma şahane şeyler katacaklarını düşünüyorum tecrübelerini paylaşacak arkadaşları bekliyorum Ne zaman yavru verir ne yapmalıyım teşekkürler.



Kafalı Yunus ciklet yeni fotograflar içerde :)
Fotoğraf:

Boyut (cm):110x50x60h
Kapasite (litre):330lt
Canlılar:Sürmeli 2e8d Kafalı damızlık altı yunus ciklet

Malzemeler:Tetra ex 1200 dış filtre,Atman 300watt ısıtıcı

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Arkadaşlar 5 sene önce bıraktıgım hobiyi tekrar kurmaya karar verdim mobilyalı bir akvaryumu bir arkadaşımdan uygun bir fiyata aldım.Kısmetse haftaya balıklarıda akvaryuma ekleyecegim akvaryumu getirdim eve yıkadım temizledim yerleştirdim suyunu koyacagım kısmetse 1 hafta suyu bekletmeyi düşünüyorum sistem tam olarak 1 hafta çalıştırmayı düşünüyorum.Neler yapmalıyım balık sayısı az mı çok mu ? veya yem olarak ilaç olarak dekor olarak neler kullanmalıyım teşekkürler iyi forumlar.

Yeni Fotoğraflar ekledim sürmeli kolonisi yetiştiren sayılı kişilerden dün itibariyle balıkları aldım yorumlarınızı bekliyorum biraz küçükler fakat kafaları belirginleşlmeye başlamış bile anne babaları gibi olurlarsa akvaryuma şahane şeyler katacaklarını düşünüyorum tecrübelerini paylaşacak arkadaşları bekliyorum Ne zaman yavru verir ne yapmalıyım teşekkürler.





MAŞALLAH DİYELİM.
Faeful2015-06-11 11:36:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.