ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bitkili42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2015 22:39
Son Ziyaret:
25 Haziran 2016 13:21
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Selçuk
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Selçuk

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=kursatufukcoskun]

Teşekkürler. Bugün erkeğin de dişiye karşı ilgisi epey arttı. Dişi hâlâ sapsarı. Şu anda da ikisi birden bir hindistan cevizi kabuğunun içindeler. Kabuğun içinde ne var ne yok göremiyorum ama bi' şeyler çevirdikleri kesin.

2 hafta kadar tanktan çıkarmayı düşünmüyorum zaten bu Inka çiftimi. Gözlemleyeceğim. Belki de Inka'lar bu tankta durur, diğer türler için ayrı tanklar da yapabilirim.

Ekleme yapayım. Pandurini tankımı 2'ye bölüp, bir bölmesine Macmasteri'leri koymaya karar verdim. Inka'lar bu tankta kalacak. Macmasteri'ler çok sakin, Kakadu'lar gibi yırtık değiller. Bundan dolayı da epey sindiler. Erkek Inka hiç göz açtırmıyor. Üreme dönemleri bile olsa bu kadar agresif olacaklarını tahmin etmemiştim.[/QUOTE]

Toprak Bey e katılıyorum yavrularını gezdirmesi yakın o yüzden inka çiftini yerinden kıpırdatmanız hata olur.Yanındaki diğer türleri yavrular çıkmadan ayırsanız iyi olur.
Yavru sahibi bir inka annesi,kendi erkeğini bırakın,kendi gölgesine bile tahammülü yoktur :) sürekli yavrularının yerini değiştirir ağzıyla aktarırken izlemesi çok keyifli umarım sizde o anları izleme şansını elde edersiniz :)
Fiyat Uygunmu
Uygun.Alınabilir ihtiyaçsa.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Tuğrul Coşkun]

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Fotoğraf karesi dışında kaldığı için görülemiyor, tankın diğer kenarında bol miktarda kök ve catappa yaprağı mevcut. Yeni kurulum olduğu için dış filtrede halihazırda karbon mevcut, bu da suyun sararmasını / kararmasını baskılıyor. Bu hafta sonu karbonu çıkaracağım. Aydınlatmayı bitkilere göre ayarladığım için ortam çok aydınlık, suyun kararması ışığı filtrelemezse floresan sayısını bire düşürmeyi ya da sıradan grolux kullanmayı düşünebilirim. Dış filtrede peat / torf kullanımını önerir misiniz ? [/QUOTE]

Dış filtredeki torf ile yada suyun yumuşamasıyla apistoların veya dwarf cichlidlerin pek faydası yoktur.Discus olsaydı olabilirdi belki yumuşak suyun faydası ama apistoları daha çok kendi haline bırakmalısınız.Loş bir balayı akvaryumu yapmalısınız :) resimleri mevcut forumda.Mümkünse biotop akvaryumu olmalı aslında.
Cüce Amerikan Dünyası
İnka50 de inka A188 de aynı balık öncelikle bunu söyleyim :) Vakti zamanında inkayı keşfeden kişilerin kendi verdikleri isimlermiş aslında onlar.Daha sonra karar alıp Baenschi inka olarak kesinleştiriyorlar.
Renk konusunda ise ayna kalabilir fakat mesele bu değil.İnkalar çok sık renk değiştirebilirler ortama göre.Suyunuzun rengi çok açık ve ışık parlaklığı çok yüksek bu da hem inkaları strese sokar hemde tabiatlarına aykırıdır.Mangrow kökü ve meşe yapraklarıyla suyunuzu biraz sarartıp loş bir ortam sağlarsanız inkalarınız için daha doğru olacaktır.
Şikayet - Yerlibitki.com
Konuda adı geçen bitkiyle alakalı sorum olacaktı.
Fissidens splac ile Fissidens fontanus arasında fark var mı?
Kırmızı Burun'un Genital Bölgesindeki Sıkıntı Nedr
Merhabalar.Bitkili tankımda 3 adet kırmızı burun tetra var.Dün birinde sıkıntı farkettim.Yumurta mı dökecek yoksa başka bi durum mu var?Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/175647/20151107_101852.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/175647/20151107_102704.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/175647/20151107_102708.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Bir Yaşam Tarzı
Özkan Bey emeğinize sağlık sizde büyük bi iştah gözüküyor.Bikaç eleştiri kabul ederseniz söylemek isterim.
Öncelikle 1. Akvaryumdaki salyangozlar nerite değil helena(katil) salyangoz.
Kurduğunuz 3 akvaryumdan bence en azından biri fazlalık çünkü üçüde aynı.Ben sıkılırdım 3 tane aynı akvaryuma bakmaktan doğrusu[:)]
Galiba karidesler için böyle yaptınız
Cüce Amerikan Dünyası
Artık eylül ithalatını bekliyorum Konya da bikaç akvaryumcuyla irtibat halindeyiz ithalatçıyla dolar yüksek olduğu için fiyatta anlaşamamışlar biraz bekliyecez artık.
Büyük ihtimalle amazon balıktan alıyorlar.Onlarda piyasanın bu sıkıntılı zamanında epey bi yüklü ürün aldıkları için haliyle fiyatlarda esneklik yapmıyorlar.Çılgın balık stoklıyorlar ama helal olsun amozan balığa [:iyi:]
Herkesin Bayramını Kutluyorum buarada..[EDIT]bitkili42,2015-09-25 16:20:07[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Baktım onlara f0 kakaduyu satanla fiyatta anlaşamadık.Bende takip ediyorum da pek farklı türleri yok satışta.
Başka biri orange flash satıyor o da kargoyla 120 tl çifti dedi pahalı değil mi sizcede?
Farklı türler arıyorum orange flash,agassizi,inka,elizabethae gibi..
Cüce Amerikan Dünyası
Konya'da apistogramma'lardan bulamıyorum.Konya'dan çevre illerden yardımcı olabilecek var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.