ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CemilAL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2015 00:16
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2020 01:26
Toplam Mesaj:
66 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemil AL
Doğum Tarihi:
14 Nisan 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Şehir Ve Bölge Planlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cemil AL

SON 10 MESAJI

60 Lt Tank Önerileri.
Çok fazla istemiş, 50x50x50 lik 6mm camdan ben 60tl fiyat almıştım Ankara'da. Ama ikinci el düşünebilirsiniz. Komidinin üzerine sağlam bir tahta plaka koyduğunuz zaman ufak taşma payları sorun da yaratmaz.
Güney Amerika
[QUOTE=Tunc Berk]

İleride yetişkin discus koymayı planladığım için açık yapmayı tercih ettim. [URL=https://www.akvaryum.com/Forum/guney_amerika__k874987_sn6.asp]Bu[/URL] sayfada siyah fonlu örneği var, genel görünüm olarak güzel oluyor benimde hoşuma gidiyor, koyu renk fonun aynı zamanda ramlar de renk kaybına neden olduğunuda fark ettim. Bu iki etken birleşince en mantıklısı açık renk yapmaktı.

Ramlare bayılıyorum. Sahibine ve ortama alışınca kendilerini muhteşem bir şekilde sunuyorlar.[/QUOTE]

Arka aydınlatma yapmayı denediniz hiç mi Tunç bey? Aydınlatmanın arkaya yaptığı o renkli ışıma biraz dikkat dağıtıyor, hem doğal durmuyor, hem yamuk, hem garip. [:lol:] Ben de arkayı siyah yapmayı düşünüyordum ama renk kaybı oluyorsa tekrar düşünmek gerek. Apisto türleri ile ilgili bir deneyiminiz oldu mu hiç?
Böyle Akvaryum Olur Mu? Ters U
[QUOTE=freefish]Olmayacak diye bir şey yok neden olmasın. Böyle bir proje çizen elbette bunun masrafını da düşünmüş olacak ki projeyi hayata geçirmeye çalışıyor ve bizlere fikirlerimizi soruyor. Herkeste bir eleştiri var nedendir anlamak oldukça güç...

Projeniz oldukça hoş ve güzel bir tasarım. Eğer hayata geçirirseniz gerçekten görmek isterim. Cam kalınlığı çirkin görüntü olacaktır diyenler var. Cam kalınlığına dıştan mobilya veya köşebentle kapatmak mümkün. Balık türüne gelecek olursak karmaşık bir akvaryumdan yana olurdum. Çünkü alan büyük, litre fazla..

Sağlıklı Hobiler [/QUOTE]

Tekrar okuyun kimse olmaz demiyor zaten. Nasil olacagi anlatildigi halde israrla kendi yontemlerini İstiyor. Olmayacak olan onlar.
Dereden Yakalanan Ciklet?
Mesele zaten kavgcı olmaları değil, bir faunaya dışarıdan canlı soktuğunuz zaman doğal denge bozulur. Hele bu tür dayanıklı olarak nitelendirilern acı sularda yaşayan balıklarsa. Asıl sorun bu balıkların asıl ev sahiplerinin ihtiyacı olan yiyeceği tüketmeleri, orada yetişen bitki örtüsüne zarar vermeleri, küçük türler varsa doğal olarak domine etmeleri. Floridadaki vatoz istilası gibi bir duruma dönüşebilir. :D
30 Litre Işıklandırma Sorunu
Dalgıç flüoresanların watt ı düşük oluyor yazmıştım, o yüzden yetmeyebilir. Hem 1 dalgıç fiyatına çok daha fazla ampul alırsınız ve tek ampul bile iki dalgıçtan fazla ışık sağlar. Asetat dediğimde kırtasiyelerde satılan şeffaf renksiz veya renkli esnek ince plastik tabaka gibi. Ama ince olduğu için kağıt gibi oluyor. Eğer 3B gözlüklerin cam yerine takılan şeyleri hiç incelediyseniz benzer bir metaryal. Aynı şekilde fotoğraf filmleri, röntgenlerin basılı olduğu siyah şey falan. Hatta kırtasiyede ödev için kapak falan taktırdıysan daha önce o ön taraftaki şeffaf şey asetat oluyor. İstersen veriyorlar zaten A4 boyu da var. Bu su altı kullanacaksan gereksiz zaten. Yetiştireceğin bitkiler öyle aşırı ışık isteyen şeyler değil sağlıklı yaşarlar ama güzel bir büyüme gözlemlemen zor olur. https://www.akvaryum.com/forum/dalgic_floresan_bitkili_tankta_k369909.asp Bakarsan zate açıklamışlar. Bir sürü alternatif aydınlatma yöntemi var ama gerek yok şu an için, hem akvaryumun küçük hem bitkilerin ihtiyac duymuyor eksrem şeylere. Zaten gübren falan varsa bitkiler sıkıntı yaşamaz. Saydığın diğer şeylerde de problem yok zaten.
30 Litre Işıklandırma Sorunu
Cam olmasata olur zaten, maksat suyu içeride tutmak. Şeffaf plastik, akrilik, asetat işini görecektir. Tanesi 1 liradan 5 tane A3 setat alsan yeterince sağlam durur ve kapatır ışıkların önün. Izgara koyup asetatları üsüne koyarakta yapabilirsin. Ve cam kestirmek ışık için değil bak, adı bile buhar camı, buharlaşan su camda tekrar sıvı olup akvaryuma damlıyor olmasada olur ama tercih edilir genelde. İkna etmene gerek yok masrafsız çözümler var anlattığım gibi. Yoğurt kabı kapağı bile kullanabilirsin. :D Ama led ışıkta yeterli olmayabilir kırmızı yapmak için bitkileri ve çok daha detayları var. Led rengi, sayısı, kombinasyonu falan. Ve pahalıya gelebiliyor. Dediğim küçük tasarruf ampullerinden 4-5 tane fazlasıyla yetecektir muhtemelen. www.aquaticplantcentral.com/forumapc/diy-aquarium-projects/13727-diy-spiral-compact-fluorescent-fixture.html burada büyüklerle yapılmış mesela ve sonuçları kendin görebilirsin. Yorumlarda da zaten ne kadar memnun olduğunu anlatmış. Led istersen de power led kullanılıyor genelde.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=yTSQq9pjLTw[/VID][EDIT]CemilAL,2016-08-30 22:01:01[/EDIT]

Bu arada akvaryumun arkasına siyah karton yapıştırabilirsin bantla, böyle bir fikrin var mı bilmiyorum ama çok daha derli toplu durur. Belki daha önce denk gelmişsindir eğer bitkili akvaryum üzerine yoğunlaşmak istiyorsan Dutch Style Aquascaping e bakabilirsin.
30 Litre Işıklandırma Sorunu
Su altı lambaları genelde yeterli olmuyormuş, zaten düşük watt oluyorlar. Işık ihtiyacı yetiştireceğin bitkiye göre değişir, rotala [URL]https://www.akvaryum.com/rotala_rotundifolia_bitkir_25_1722.asp[/URL] dediğin bitkinin çok ışık ihtiyacı var zaten. Ve sanırım kırmızı görüntüsünü beğendin ve bitkinin kızarmaası için zaten çok yüksek ışık gerekiyor. Zemin bitkisi yetiştirmek istersen genelde 1watt/litre olarak hesaplıyorlar. Senin durumunda 30w ediyor. Kapağı da değiştirmek istemiyorsun madem tasarruf ampullerini deneyebilirsin. https://www.elektrikevi.com/fppz~u~13-w-spiral-enerji-tasarruflu-ampul-e14-e27-duy-secenegi- bunlar Ben deneme fırsatı bulamadım hiç ama yabancı forumlarda örneklerini gördüm. Küçük olanlarda 4 tane duylarıyla birlikte alıp kapağa monte edebilirsin. Sayıyı arttırabilirsin. Eğer 13w tan fazla olan ampüller sığıyorsa onları da deneyebilirsin. Küçük duylu olanlar var, yer kaplamazlar. Ve arkadaşın dediği buhar camını kestir bence, hem suyun azalmaz hem sistem nemden zarar görmez.

Ve genelde 6500 kelvin seçiliyor bitki ışıkları. Tasaarruflu ambullerde bitki için tasarlanmış Grolüx, Aquastar gibi renkler olmadığı için (Belki vardır ben sorduğumda cevap alamamıştım forumdan) 6500k almak durumunda kalabilirsiniz. Ama 4000k ve 10000k olanları da var denk gelirseniz, onlardan da ekleyebilirsiniz.
Böyle Akvaryum Olur Mu? Ters U
[QUOTE=Kınayu]Yapılır yapılmasına ama biraz pahalıya geleceği bir gerçek seri üretim bir iş değil. En büyük yekünü kullanılacak malzeme akrilik veya lamine cam olsun işçilikle birlikte tutacaktır.Böyle bir akvaryum yaptırıp onu dış filtreyle temizlerseniz. Pek hatta hiç olmaz.

Cemil bey sizden kimse zoraki konuya yorum yapmanızı beklemiyor. Hertürlü konuya elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Olmayacak işler dediğiniz bazı şeyleri göze alıpta olaylara başlanmasa bir çok icat keşif buluş yenilikler şuan olmazdı .Herkes kendi benceresinden bakar.Olaylara konuda tek gerekli olan unsur istemek ve maddi imkan. [/QUOTE]

Anlatamamışım erdimi sanırım. Sorun yapılamayacak olması değil ki o kadar da büyütülecek bir olay değil zaten. Ama kendisine akvaryumun altına koyacağı televizyondan daha değerli olacağını anlatmaya çalıştım ama anlayamadı. Kendisinin yaklaşımı doğal olark insanı sinirlendiriyor. Bende altına koyabileceği en pahalı TVnin bile sadece akvaryumun kendisi kadar bile edemeyeceğini anlattım. Ben zorla yorum yapmıyorum, elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum insanlara ancak karşıdan gelen geridönüş sizi dikkate almaz nitelikte olunca geriliyor insan. Neyse zaten arkadaş Aydın'ın en iyi reklamcısına akvaryum yaptıracakmış çözmüş olayı, kendisi de zaten çok kabiliyetliymiş, 2mm köşebent falan yaptıracakmış. Teknik detaylarda yardım edelim onu istiyor. [:iyi:]
Camcıya Akvaryum Yaptıracağım
Bilemiyorum sehpa fiyatını ancak boy için 30 hayli hayli yeterli. 40 yüksek bile sayılabilir itediğiniz boyultarda. Standart akvaryumlarda 40 cm yükseklik için 80 den fazla uzunluk oluyor sanırım. 5 cm taban da çok kalın zaten. :D
Böyle Akvaryum Olur Mu? Ters U
[QUOTE=PehLeeOne]

Oraya da 2-3 binlik bir tv koymayacağımdan emin olabilirsin[:iyi:]
ayrıca demir köşebentlerin üstünü ahşap köşebentle kapatacağım

Böyle bir dizaynı evde ailecek TV alışkanlığından kurtulmak için yapıyorum. Özellikle de küçük kızımın[/QUOTE]

O zaman söyle yapalım;
size br tv seçtim verdiğiniz boyutlara sığacak şekilde. http://urun.n11.com/led-tv/lg-55eg920v-4k-uhd-3d-webos-2-0-smart-curved-oled-tv-P107823150?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw3ZS-BRD1xu3qw8uS2s4BEiQA2bcfM1_1A5zNaRY1FAhAsBaTiLjKcexHcY13zq_5TbHM1KgaAhAD8P8HAQ&gclsrc=aw.ds Can sıkıntısından ötürü bu tv den iki taneyi arka arkaya koyduğunuzu düşünelim. Toplam 17bin yapıyor, tvleri aldıktan sonra yolda gelirkende keyfi 3bin harcasanız toplam 20bin tv masrafı.

Şimdi akvaryum masrafına gelelim. http://www.glasscages.com/?sAction=ViewCat&lCatID=41 bu linkten en alta inip "300 Wide" yazan akvaryumun fiyatına bakın. Bu normal standartlarda, özel yapım olmayan, 300gallon (sizin istediğiniz akvaryumun su hacmi) akrilik bir akvaryum fiyatı. Öyle şatafaltı bir şekli yok ne yazık ki dükdörtgenler pirizması. O yüzden TV alışkanlığınızı geçirmek için iyi bir seçim olmayabilir ancak şimdilik bunu aldığınızı varsayalım. Size firmanın kıyak geçip merikadan ücretsiz kargo ile yolladıklarını hatta kapınıza gelip kurulumu yaptıklarını düşünelim. Bu akvaryumu içi boş bile seyretme maliyetinizin ne kadar olduğunu anladığınızı umarak daha asıl masraflı kısıma geçmediğimizi de hatırlatırım. Ancak anlattıklarımın bir işe yaramayacağını bildiğimden burada kesmeye karar verdim ki bence boşuna çırpınıyoruz burada. [:lol:] Neye üzüleceğinizi siz seçersiniz olurda gerçekten(!) böyle bir fikriniz varsa.

Beni asıl üzen durum ise böyle bir konu bu kadar rağbet görüp muhtemelen hiç olmayacak bir şey için çözümler aranırken neden gerçekten soru sorulduğu zaman takılmıyor? [:lol:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.