ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
schopenhauer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2015 17:41
Son Ziyaret:
02 Ocak 2016 06:47
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Dönmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sahne farkedilir, oyun bozulur.

SON 10 MESAJI

Vatozlar Ölmeye Başladı
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar diger balıklara bir şey olmuyorda sadece vatozlar ölüyorsa.Vatozların ölmesine sebeb başka nedendir.Balıklarınız dalıyor olabilir.Uyumsuz balıklarınız var çünkü.Saygılar[/QUOTE]

Hocam balıklarınız dalıyor ne demektir? Biraz açıklayabilir misiniz.
Vatozlar Ölmeye Başladı
Hayır en ufak bir sorun olmuyor.
Vatozlar Ölmeye Başladı
[QUOTE=Musstee]
Yalnızca su şartlarından değil, balıklarınızda birbirleriyle uyumsuz türler. Japonlarında meleklerle birlikte problem yaşamamasına şaşırdım. Açıkçası meleklerin birçok defa vatozları rahatsız ettiğini gördüm. Hele kendisinden daha ufak boyutlardaysa ve saklanacak yer yoksa balığınız için problem teşkil edecektir. Ayrıca diğer arkadaşların dediği tuz tespitine katılmakla birlikte, kesinlikle kullanmamanızı öneririm. [/QUOTE]

Problem olmuyor o şekilde hocam. Hatta birbirleriyle kardeş gibi yaşıyorlar. Meleklerin vatozlarla da hiç işi olmuyor benim akvaryumda. Vatozların büyük ihtimalle tuz nedeniyle ölmesi dışında bir problem yok.
Vatozlar Ölmeye Başladı
[QUOTE=leitzcell] akvaryuma tuz eklerseniz, vatoz,salyangoz ve bitkiler ölür.

1. gün %50
4. gün %30
10.gün %30 su değişimi yapın. [B](tuz eklemesi yapmayın)[/B]
sonrasında canlı eklenebilir[/QUOTE]

Hocam 20 litre dinlendirilmiş suyum oluyor köşede. Bugün 20 lt değişim yaptım. 3 günde bir böyle 20 litre değişim yapsam 2 hafta sonra falan vatoz alıp koyayım mı?
Vatozlar Ölmeye Başladı
Arkadaşlar yardım.
Akvaryumda 2 adet vatozum vardı önce biri ve ardından diğeri bir hafta sonra öldü. Ardından bir vatoz aldım ertesi gün ölü buldum. Ardından 2 vatoz aldım biri daha bir kaç saat sonra diğeri ertesi gün öldü. Belli ki bir sorun var. Sorunu çözmeden yeni vatoz almak istemiyorum.

Akvaryumda 3 japon 1 silvershark 2 çöpçü 2 melek var. Onlarda herhangi bir sorun yok. Sadece vatozlar ölüyor nedenini anlayamadığım şekilde. Akvaryum 83 litre. Haftada bir dip çekimi ve 20 litre su değişimi yapıyorum. Su temiz koku vs yok. Ekipmanlarda sorun yok. Aklıma 2 sebep geliyor olabilecek bilenler yardımcı olabilir m;

1) Her 20 litre su değişiminde 1 adet kaya tuzu atıyorum. (Bu kaya tuzunu vatozlar sorunsuz yaşarken de atıyordum sorun olmuyordu ama yinede bilginiz dahiline sunayım)
2) Bir batık şehir gemi iki süs bitkisi var bir adette gerçek bitki var anibus. Bu yapay eşyalar salınım yapıyor vs. olabilir mi diyeceğim ama o da diğer balıklar etkilenmez mi hiç böyle bir durumda.

Anlamadım bu işten bir şey. Yardımlarınızı rica ediyorum.
70 Litre Bitkili Akvaryum Ne Yapmalıyım?
Hocam bende de 80 litrelik bir tank var. Akvaryumda hep yapay şeyler var şu an 14 tanede balık var. Tüm suni şeyleri atıp kaya ve gerçek ile bitki ile donatsam mı diye düşünüyorum. Ama bakımı çok zor vs diyorlar sen en azından yapmışsın bir şeyler. Tavsiyelerin neler. Yardım konusunda yardım istiyorum ama idare et :)
Melekler Üzerine Tür Tavsiyesi
Tank 83 litre hocam. Japonları ve köpek balıklarını geri götürdüm akvaryumcu almadı üstelik sorun çıkmayacağını iddia etti. Sinirliyim şu an.
Melekler Üzerine Tür Tavsiyesi
Arkadaşlar bir kaç saat içinde son kararı vermek durumundayım. Yardımcı olabilir misiniz. Yanlış bir karar vermek istemiyorum. Bir de varolan melek sayısını (2 adet) 4'e çıkar malı mıyım?
Melekler Üzerine Tür Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar.
2 adet melek
2 adet çöpçü
3 adet vatoz
6 adet neon
2 adet pegasus (akvaryumdan çıkarmalı mıyım?)

Tabloyu bu şekilde düşündüğümüzde bu akvaryuma yeni bir tür balık eklemeyi düşünürsek (2 adet) hangi tür'ü tavsiye edersiniz? Uyum tablosundan çıkardığıma göre şunları not ettim: Gurami-Lepistes-Moli ( Bu türlere dair bilgim yok)
Akvaryumum Hakkında Tavsiyeleriniz-resimli
[QUOTE=YesilGremlin]Bence pangasius ve melekleride verip tetra ve lepistes karmasi bir akvaryum yapabilirsiniz. Pangasius cidden cok sıkıntılı bir balik ileride zaten problem cikaricak goreceksiniz.[/QUOTE]

Hocam melekler olmazsa olmazım şu an. Yani sistemi de melekler üzerine kuruyorum adeta karakterleri var. 2 adet pegasus var tabi daha ufaklar ileride ne olur bilemiyorum. Ancak şu an akvaryumun en sakin ve kimseyle işi olmayan uysal balıkları durumundalar. Kafam karışık benim de burdaki önerilere göre bir şeyler yapmak istiyorum. Ölüm olmasını kesinlikle istemem.[EDIT]schopenhauer,2015-10-12 00:40:33[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.