ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
etandeson
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2016 14:48
Son Ziyaret:
30 Ocak 2016 13:18
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrecan tasdelen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrecan tasdelen

SON 3 MESAJI

Küçük Japon Balığım Havasız Suda 2 Ay Yaşadı
Beyler citten sert yorumlar var o yavruyu ben doğutturdum ben büyüttüm yani balık konusuna hakimim benim istediğim cevap en son atılan gibiydi genelde balıklarım sağlıklı olur koşulları iyi ve düzen vardır tankımda ne az balık nede çok bazen dışardayken böyle küçük aksaklıklar olabiliyor hatta bazen orta boylu beta yavrularını bile büyük ana tankta baktığım oldu suya yosun bile koyduğum oldu maksat balığa evini aratmamak.

[QUOTE=ringo]


Emrecan bey,
garip bir durum yok, canlıların yaşamı motora bağlı değil.
Hacminiz büyük olur, balık sayısı az olur, atılan yem sınırlı olup düşük organik yük oluşturulursa, yüzeyden kazanılan oksijen de balığa yeterli olursa (hacim önemli) balık elbet yaşar, hem de bol müdahaleli motorlu akvaryumlara göre daha sağlıklı yaşar.
(balıkları motorsuzluk değil, genelde hobici hataları öldürür, aslında zor olan balığı yaşatmak değil de öldürmektir, nedense insanoğulu bunu bol motorlu akvaryumlarda bile başarabiliyor. Genelde akvaryumla çok uğraşan hobiciler balıklarını öldürür, kendi haline bırakanlarsa daha başarılı olur, tabii şartlar uygunsa.)

Motor suyu temizlemez, biyolojik dönüşüme biraz yardımcı olur, ancak olmazsa olmaz da değildir. Su hareketi fiziksel parçalanma getirir ve motorlar mekanik temizlik yapmak ve arada organik yükleri tutmaları gibi hususlarda işe yararlar, arada biyolojik filtrasyonda yaparlar. Filtre temizliği ile organik yük deşaj edilmediği sürece, motorlu akvaryumla motorsuz akvaryumun farkı olmaz, su değişimi ile durum yine eşitlenir. Motorun biyolojik filtrasyonla ilgili yaptığı işi akvaryum tabanı da yapar.

Anlayacağınız balığınızın yaşaması hususunda bir gariplik yok da size yazılan cevaplarda elbirliği halinde bazı gariplikler olmuş. Size tavsiyem, forumda biyolojik filtrasyon, nitrifikasyon gibi konularda biraz araştırma yapıp bilgi edinmeniz iyi olacaktır.

Saygılar.



[/QUOTE]

Dediğiniz gerçekten doğru akvaryum camı hafif bir yosunlanmış ve akvaryu içinde midyede vardı ama midyenin baktarilerle beslendiğini biliyorum oksijen oluşumunda rol alıyormu bilmiyorum belki midyem bile ölmüş olabilir bilmiyorum. hacmide küçüktü.[EDIT]etandeson,2016-01-22 02:15:13[/EDIT]
Küçük Japon Balığım Havasız Suda 2 Ay Yaşadı
Normalde tank taydı ama büyük balıklar tarafından yenme tehlikesi olduğu için oraya koymuştum motorum arza yapıp durmuş bende eve 2 ayda bir gittiğim için yem makinamda 1 tane olduğu için böle bir durumla karşılaştım ama gerçekten öldürmeyen Allah öldürmüyor !!
Küçük Japon Balığım Havasız Suda 2 Ay Yaşadı
Benim için gerçekten garip bir durum önceden motorsuz suda 1 saat yaşayamayan japon balığım 2 ay motorsuz yemsiz yaşıyor gerçekten çok garip şimdi onu motorlu bir tanka aldım sağlığı cittn çok iyi gerçekten çok garip bir durum...[:?]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.