ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mowo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2016 00:21
Son Ziyaret:
03 Kasım 2018 23:07
Toplam Mesaj:
49 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fuat kiprik
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x50x60h

SON 10 MESAJI

Apistogramma Agassizii Double Red Yavruları
:) cok keyfli bir durum gercekten. Yemi bir havan vb. yardimi ile un haline getirip cok cok az miktarlarda verebilirsiniz. Canlı artemia ise gelisimlerine inanilmaz katki saglacaktir. Yemleme yaparken suda akinti yapan cihazlari kapatmaniz işinizi kolaylastiracaktir.
Astronot Hafif Yan Yatma ( Resimli )
Merhabalar.. Hayırlı olsun Oscarınız. Akvaryumunuz oscar için yeni bir yer ve faklı bir biyolojik denge söz konusu. Yemleme fazla yapmayın. Işık kapalı yada çok loş olursa daha çabuk alışabilir. Akvaryumun etrafında fazla dolaşmayın. Bu süre 3-5 gün sürer diyemeyiz. Balığın bulunduğu tankın şartları ile alakalı. Suyun ısısı, dekor, aydınlatma, filtrelerin debisi vs.. Akvaryumun fotoğrafını buraya atmanız belkide daha hızlı bir bilgi alışverişinde bulunmamızı sağlar. Sağlıklı hobiler dilerim.
!acil! Astronotlar Kavga Ediyor
Senin daha önce açmış oldugun bir konu buldum ve gördüğüm manzara karsisinda sok oldum. Kusura bakma ama hic bir sekilde yardimci olamicam sana. O baliklara iskence ediyorsun ve ne soylesem az senin icin. Akvaryumunun hali içler acisi..
[:kotu:][URL]https://www.akvaryum.com/Forum/sp_yem_oneri_ve_tanki_2_ye_bolme_astoronot_icerir!_k888015.asp?PID=5240789[/URL][EDIT]ragnar,2016-12-05 02:49:11[/EDIT]
Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/301120161945111.jpg[/IMG]

Mesut abi ilgin ve yardimlarin icin cok tesekkur ederim. Sera baktopur banyo yaptirma tedavisini uyguladim. Baliklarimin ikisi de kurtuldu. Tedavilerini bitirdim 2 gün önce. Ve eski istahlari geri geldi, yem yemeye basladilar. Hersey icin tekrar teşekkür ederim.
Astronotus Ocellatus (oscar) Hangi Yem Verilmeli ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/301120161945111.jpg[/IMG]

Bunlar benim çocuklarım. Oscar beslemek cok zevkli. Fakat yem konusunda hatayi affetmedigini düşünüyorum. Ben bir cok hata yaptim ve zaman icinde cok sıkıntısını gördüm. O yüzden direkt olarak tecrubelerimle konuşacağım.
Oscar protein ağırlıkli ve sıkı bir diyet programinda bakildigi zaman sağlıklı ve gösterişli bir balik oluyor.
Kesinlikle bitkisel beslemeyiniz! Bu önemli. Zaten yemezler.
Ben baliklar etobur diye kertenkele, kara sinek, başka balık türleri, karides, dana yüreği, tavuk göğüsü vb. Şeyler verdim. Hata etmisim. Planaria ve ic parazit ile günlerce haftalarca savastim. Akvaryumun su dengeleri o kadar bozuluyor ki bu gidalarin artiklarindan. Ve o kadar sinsi bir sekilde seyrediyor ki bu parazitler hastaliklar anlatamam. Oscarlar cok pasaklidir. Yem yerken cok dagitirlar. Canli yemide oyle. Dagitmasalar bile yediklerinin %70 ine yakinini diskilarlar. Cok iyi filtrasyon ve dip cekimi yapsaniz dahi bu atiklar zamanla suda hayal edemeyecegiz olusumlara sebeb olur.
Eger toparlayacak olursak oscarlara sadece protein agirlikli kaliteli 2 yada 3 cesit yem vermeniz en doğrusu olacaktir. Haftanin 1 gunu ac birakacaksiniz. 6 gune 2-3 cesit yemi paylastirip yemleri az az 2 ogunde (sabah-aksam) vereceksiniz.

Ben su yemleri kullaniyorum ve gayet memnunum;

Tetra Cichlid xl sticks (doromin)
Sera cichlid red xl (color pellets)

Kim ne derse desin sadece yem ile besleyin.
İlla canli yem vercem diyorsaniz belki ayda bir un kurdu ile ödullendirebilirsiniz. Ben yinede riske atmayin derim.

Sağlıklı hobiler dilerim..


Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
Cok tesekkur ederim bütün yardimlarin icin Mesut abi. Durumlari kötü ama elimden geleni yapicam umarim kurtulurlar.. Sonuclari yazacagim.
Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
Anladim Mesut abi. Bütün belirtiler en üst düzeyde mevcut baliklarda.. Bugün cok cok azda olsa hareket edip kuma sürtüyorlar ve mukozalarini birakiyorlar. Sumukumsu seyler uçuşuyor üzerlerinden. Dedigin sekilde tedaviye baslicam ana tankta degil ama karantinaya alip yapayim diyorum.
Benim bir sorum daha olacak sana. Baliklarin durumu ağır. Diyelim ki kurtaramadim. Ama ana tankimi yeni sifirladim ve bu surede bos bi sekilde calismaya devam edecek tabikide biyolojik denge için. Bir kac hafta sonra ben bu tanka direk baska baliklar alsam olur mu? Yani ana tankimda oscarlarin hastalığı var midir. Ne gibi bir yol izlerim?
Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
Dana yüreğini haftada bir sarimsakta marine edip bi kac parca veriodum. Ama onada ilgisizlestiler. Karides hamsi dana yüreği midye un kurdu solucan hepsini denedim. Agizlarina alip tukurduler hepsini. 1 aydir bütün yemlere aşırı ilgisizlerdi. Zaten yemedikleri, mangrow kokunun arkasina tukurdukleri etten dolayi tahminimce planarya oluştu. Ben nasil olsa yerler diye o ufacik parcayi umursamadim almadim ve nelerle ugrasiyorum suan. Bunlar hep zincirleme olaylar sanirim. Hiiic gerek yok ete böceğe yemler zaten yeterince besleyici. Ben bunu tecrübe edindim. 2-3 farklı yemle devam etmek en iyisi bence bütün baliklar için. Suan yem secmelerinden ziyade yem icin tek bir hamlelerini görsem meşale yakacam evin icinde. Kocaman gozumun bebegi iki baligimi kaybedecem korkusu yasiyorum. Akvaryuma bakasim gelmiyor. Oyle kumun ustunde durup duruyorlar. Yanlarina gidiyorum naptin bize diye bakiyorlar sanki. Daha ne danasi ne yüreği vereyim. [:((]
Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
Mesut Abi cok sagol. Beyaz benek gozlemlemedim hic. Bugün biraz da olsa hareket ediyorlar yüzüyorlar. Fakat baya bir zayifladilar. Hatta gözleri yerinden cikacak gibiler. Hacim olarak ufaldilar. Birisinde ince uzun beyaz bi diski var. Fotografta belli. Hic bir sekilde yeme gelmiyorlar. Zerre kadar tepki yok. Yem yemeden ne kadar daha yasayacaklar. 8. günde hala yemediler. Müdahale etmem gerekirmi ve nasil?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/231120161927541.jpg[/IMG]
Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor
2 adet 20-25cm civarinda red oscar bakiyorum 300 litrelik tankta. Uzun suredir istahsizlardi ve yeme cok zor geliyor yada hic yemiyorlardi. Fluval405 filtrem var, dip cekimlerim cok duzenli olmasina ragmen, sanirim yemedikleri yem artiklarindan dolayi akvaryumda planarya oluşmuştu. Filtremin debisi düşmüştü ne zamandir bi temizlik gerekiyordu ve planarya da bahane olmustu. Balıkları karantinaya aldım. Karantina tankim 100 litreye yakin. Hazir karantinaya almisken. 2 adet baktopur tablet erittim. Ana tankimin bütün malzemelerini degistirdim, temizledim. Kumu tamamen sifirladim. Filtre malzemelerini sifirladim. Tanki kurdum. Kültürü, ilaclari ekledim. 4 gün bekledim. Bu arada karantina tankinda dip cekimi ve su degisimini duzenli yaptim. 4. Gün akşamı karantina tankinda iyice hareketsizlesip strese girdiklerini farkettim. Yada hissettim diyelim. Baliklari ana tanktan ve karantinadan asagi yukari yari yariya su karistirarak önce bi kovaya aldim. 10 dk sonra ana tanka dikkatli ve yavas hareketlerle baliklari aldim. 2 gün oldu ve baliklar dipte hareketsiz yan yana duruyor. Kafalarina dogru renkleri cok acik ve siyah lekeler de göründü. Inanilmaz stresteler. Yem yemiyeli tam 1 hafta oluyor. Arastirdim ama bu konuda ne yapabilirim hic birsey bulamadim. Biyolojik dengenin oturmasi uzun zaman aliyor biliyorum. Biraz acele ettim belkide. Ama daha önce de bu sekilde tank degisimi yada temizligi yaptim ve sadece bir kac saat biraz yadirgama olmustu baliklarda. Suan durum daha farkli. Yem yemiyorlar uzun suredir ve hereketsizler. Yardimci olursaniz sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/221120162158501.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.