ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2006 12:37
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2022 17:05
Toplam Mesaj:
120 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burhan yıldırım
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
teknisyen (optik cihazlar)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burhan yıldırım

180*65*65 discus melek ....

SON 10 MESAJI

180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=EmRaH1155]Hocam mahs nazar degmeısn

arka fon resmını nerden buldun acaba
[/QUOTE] 
 
Merhaba, resmi Ankara da Musa Akvaryumdan almıştım haziran ayında, ellerinde şuan kalmamış olabilir.
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=guaygu]Merhaba Burhan Bey,
 
bu balık en fazla 5 cm boya ulaşabiliyor. Bu durumda cikletlerinizle nasıl bir arada yaşayabiliyor? Bu benim olacağına ihtimal verdiğim birşey değildi açıkçası...Sok
[/QUOTE]
 
Merhaba, cikletlerden kastınız dıscus ve melek mi?
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=Demasonilover]Kütük ve anubiaslarınıza bayıldım ışıklandırma yeterli görünmesine rağmen anubiaslar tamamen yosun sorunundan uzak görünüyor bunu nasıl beceriyorsunuz anlayamadım :s
 
Tankı yoğun şekilde bitkilendirmeniz bencede harika görüntüler yaratabilir, sağlıcakla kalın ...
[/QUOTE]
 
Evet Bahri Bey, akvaryum üçüncü ayında olmasına rağmen yosun problemi yaşamadım, bunuda başaran aslında vantuzlu çöpcü dedikleri balıklarım olsa gerek. http://www.akvaryum.com/otocinclus_affinis_(cuce_vatoz)_tatlisur_58_1005.asp#b
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
Merhaba arkadaşlar yeni fotolarla karşınızdayım, umarım beğenirsiniz.
 
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=guaygu]Merhaba Burhan Bey,
 
öncelikle akvaryumunuzun ölçüleri herkesin hayallerini süsler nitelikte. Arka fon uygulamanızı çok beğendim. İçine hangi balık koyduğunuz, dekorunuzda ne kadar bitki var, ne kadar yok bu konulara hiç girmem. Ancak size tek önerim; akvaryumunuzun su seviyesi dışarıdan hiç bir zaman belli olmasın ya da suyu tam olan akvaryumunuzu resimleyin. Resimleri karşılaştırdığınızda önerimin haklılığını göreceksiniz...
[/QUOTE]
 
Güven Bey sizede merhaba,
 
Ben bu akvaryumumun hayellerini çok uzun yıllardır yaşamaktaydım, evlenir evlenmez yeni evimdede  yer müsait olunca ilk işim bu akvaryumu yaptırmak oldu. Umarım herkesin en az bu hacimde akvaryumu olur, keyfi ve rahatlığı bir başka. Tavsiyenize bende katılıyorum, aslında hiç sevmem bende su seviyesinin birkaç cm aşağıda olmasını.
 
Tavsiyeniz için çok teşekkürler....


[QUOTE=murat006]Hacim ve genişlik süper bana kalsa o hacime 8 pirana atardım. Ama diskusta çok asil ve cesaret isteyen bir seçim tebrikler. [/QUOTE]
 
Murat bey merhaba,
 
size ve diğer arkadaşlara memnuniyetle söyleyeceğim şudirki, discus cesaret isteyen bir seçim olmamalı. Ben discus konusunda uzman değilim ama kaç uzmanın discusu karınları şişene kadar tıka basa kuru yemleri yer ve her yarım saatte bir yem ister. Ben bu durumu bir tek astronotlarda yaşamıştım, yeme hiç hayır demezlerdi. Kaldiki kumlu, karma akvaryumda yaşıyorlar.
 
Demekki doğru materyeller bir araya geldiğinde discuslar çok mutlu ve rahat. Tek yaptığım suyu 15 günde bir üçte bir oranında değiştirmek ve ısıyı 27 de tutmak. Ben bunları malawi beslerkende yapıyordum. Düzenli su değişimi ısı 26.
 
Saygılar. 
burhan2010-09-21 01:12:48
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=RUMOUR]Akvaryumunuz çok güzel olmuş.Özellikle bende arka fona bayıldım.Bir sakıncası yoksa arka fonunuzu nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim?Sağlıklı balıklar...[/QUOTE]
 
Merhaba, arka fonu musa akvaryumdan aldım, son parçaydı, şuan varmı bilemiyorum.


[QUOTE=Bekomiko]Öncelikle Maşallah.Bana kalırsa biraz daha bitkilendirin derim ama size kalmış.[/QUOTE]
 
Biraz daha bitkilendirmeyi bende düşünüyorum, ama işlerin yoğunluğundan ve sıcak havalardan pekte şuan fırsat bulamıyorum. Zamanla daha iyi olur umarım.
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=volkantr34]Akvaryum çok güzel olmuş elinize sağlık.. Arkadaşların dediği gibi arka fonda ayrı bir hava katmış.. Ama test için japon balığını kullanmanız çok talihsiz bir açıklama olmuş.. Japon balığına ccuz diye test balığı gözüyle bakılmasını doğru bulmadım kusura bakmayın.. Lütfen böyle hatalar yapmaktan kaçınalım ve öyle yapanlarıda uyaralım.O ufak canlıların hayatlarının bize emanet olduğunu unutmayalım.[/QUOTE]
 
Merhaba Volkan Bey, yorumlarınız için teşekkür ederim. Bende sizinle aynı fikirdeyim sadece japon değil hiç bir balık test için kullanılmamalı veya hiçbir canlı. Japon balıkları zaten bende varlardı, işin aslına gelinirse sizde olsanız bir başkasıda olsa japonu atardı ilk önce diskus yerine veya neon kırmızı burun tetraların yerine.
burhan2010-08-12 11:39:43
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
[QUOTE=can_guven]Öncelikle akvaryumunuzun ölçüleri mükemmel ama birkaç düzeltme ile daha mükemmel hale gelebilir. Buna ilk olarak bence öncelikle akvaryumun içinde çöpçü balıklarını gördüm, eğer doğru ise onları acil olarak uzaklaştırmanızı öneririm çok seri hareket ettikleri için ve ani olarak su üstüne çıkma gereksinimleri oldukları için balıklarınızı strese sokucaklardır 2ci  bir stres kaynağıda dıscuslarınız için çok açık renkte Quartz kumu tercih etmişsiniz buda malesef ki iyi bir tercih değil aşırı ışıklandırma konusuna gelince o beyaz kumla daha çok stres kaynağı olucaktır. Bunlara ufak ufak daha iyi çözümler bulabilirseniz daha sağlıklı ve güzel bir akvaryum olcağı kanaatindeyim iyi günlerde sağlıklı balıklar...[/QUOTE]

Merhaba Can Bey, yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, lakin akvaryum 100-200 lt lik bir akvaryum olsaydı çöpcü balıklarının rahatsızlık verdiği düşünülebilirdi. 
Ben bir discuscu değilim, çokta profosyonel anlamam discuslardan, ama şunu bilmenizi isterim balıklarım (discuslar) akvaryuma girdikten yarım saat sonra yem yemeye başladılar. Ben akşamları eve gittiğimde yem makinası günde dört sefer yemlemesine rağmen camın ön kısmına toplanarak yem vermemi bekliyorlar. Yem yetiştiremiyorum desem yeridir. İştahları ve sağlıkları çok yerinde. Demekki doğru materyaller bir araya geldiğinde bu canlılar abartılacak kadar sitrese girmiyorlar.
Saygılar.


[QUOTE=Bora B]Çok tatminkar bir akvaryum.
Diyecek fazla birşey yok.
Balıklarınızın tabak gibi olması dilerim.
 
Bu arada japonun ne işi olduğunu çok merak ettim o tankta :)
[/QUOTE]

Merhaba Bora Bey, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Japon balıklarını (2adet) akvaryumun kurulum aşamasından sora test için koymuştum. Bugünlerde sık yemleme yapıyorum, bazen aşırıya kaçtığım olabiliyor, japon balıkları ise artan yemleri toplamakta ve yok etmekte baya başarılılar. Onlara daha iyi bir yer bulduğumda çıkacaklar.
burhan2010-07-30 13:27:04
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
Tekrardam merhaba bütün akvaryum sever arkadaşlarım. Tavsiye ve önerilerinizi zamanla akvaryumda uygulamaya çalışıyorum. İlk olarak ışıklandırmayı güçlendirdim lakin tek lamba yanmasının balıkların daha çok hoşuna gittiğinin farkına vardım. Fotoğraflardaki ışıklandırma groluks 30wat iki adet.
 
180*65*65 yeni akvaryumum :) Yeni Foto Sayfa 3
Tekrardan merhaba herkeze, akvaryum kurulum aşamasında evinde bir nevi kurulumun yeni olmasından dolayı fotoğrafları düzenli bir şekilde yükleyemedim. Umarım yeni fotoğrafları beğenirsiniz.
 
Aslında bunlar ilk fotolar, lakin o dönemde fotoğraf makinam olmadığı için arkadaşımın makinasından çektiğimiz görüntüler. Yayınlamak şimdiye nasip oldu.
Alttaki akvaryumu 10 yılı aşkın süredir benimle birlikta olan papağnlarıma ayırdım. Siyah kum, siyah fon ve iki adet mango kökü var. Çokta hoş oldu su yokmuş gibi durdu.
burhan2010-07-17 00:59:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.