ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
laltasi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2017 19:00
Son Ziyaret:
21 Mart 2017 16:24
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Lal-Ateş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lal-Ateş

SON 10 MESAJI

Corydoras Yumurtlamış
[QUOTE=Kınayu]Selamlar yeni yumurtalarınız hayırlı olsun [:iyi:] Yumurtalardan yavru almak istiyorsanız diğer balıkları geçici süre diğer akvaryumunuza almanız lazım yoksa kesinlikle yiyeceklerdir. Bu saatten sonra yumurta yapanları yumurtalarıyla alamıyacağınız için [:(][/QUOTE]

diğer tankım çok küçük olduğu için balıkları ayırmam tam eziyet olur hayvanlara. bu seferlik böyle olsun bakalım, daha sonra askı yavruluk için yumurtaları jiletle toplayıp koymayı gösteren bir video gördüm. Onu denerim.
Corydoras Yumurtlamış
Akvaryumumda 7 adet pigme çöpçü var ve az önce fark ettim akvaryum camlarına yumurtalarını yapıştırmışlar. Biraz dağınık duruyor yumurtalar, kümelememişler ama Corydoraslara ait olduğuna eminim.
Akvaryumumda kardinal tetra ve mickey mouse platy'ler de yaşıyor. Bunların yem olmaması için ne yapmam gerekir? Evde, 15 litrelik bir tankım ve pipo filtrem de mevcut ekstradan.
Mickey Mouse Platy Gaz Çıkarıyor
Yanıt gelmedi ancak ben kendi duyurumu düzenleyeyim.
Platyler kuma tutunmaya başlayınca tanktan ayırdım ve tuz ile tedavi etmeye çalıştım. Tanka geri koyduğumda tüm platyler düzelmişti. Diğerlerinde zaten sıkıntı yoktu. Yalnız zamanla tanka ilk koyduğumda gezinen platyler saklanmaya başladılar, durumları tanka girer girmez ilginç bir şekilde kötüleşiyordu. Yemek yemeye bile çıkmıyorlardı. Dün ilk kaybımı verdim. Halbuki tankımın tüm değerleri normaldi ve diğer balıklarımda hiç bir sıkıntı yoktu.
En sonunda bugün yemlerken fark ettim ki, platylerimin sorunu hastalık falan değil, sürü içindeki kabadayı erkek platy. Sürüyü öyle domine etmiş ki, üç balıktan teki ondan korkusundan öldü resmen. Kafalarını birazcık saklandıkları yerden çıkarsalar hemen kovalayıp uzaklaştırıyordu. Diğer ikisi de tüm gün saklanmaktan yemek bile yiyemiyorlardı. En sonunda yabancı bir forumda aynen şu cümleyi okudum: "I was so fed up with the biggest aggressor that I actually thought about euthanizing him. I decided to try a 'time out'. I stuck his little butt in a net for 24 hours. Remarkably, his behavior changed and all is now well in my tank. It's been over two months and I still have peace in the fish tank."
Aynısını yaptım bugün. İnanılmaz bir şekilde sürekli köşede, kuytuda kuma tutunmaya çalışan iki platy de sadece 5 dakika içinde diğer üç dişinin yanına döndü.
Bir gün boyunca bu şekilde tutmaya karar verdim. Eğer saldıktan sonra gene aynı şekilde olursa mecburen tanktan ayıracağım. [EDIT]laltasi,2017-02-21 18:15:31[/EDIT]
Mickey Mouse Platy Gaz Çıkarıyor
Merhabalar,

Olağan bir şey midir bilmiyorum, internette de pek bilgi bulamadım hakkında. Başta tıkır tıkır sesler gelince filtre zannettim ama sonradan fark ettim ki ses platylerden geliyor. Suyun yüzeyine gidiyorlar, ve sadece suyun yüzeyindeyken yapıyorlar bunu, solungaçlarından belki 15-20 saniye boyunca hızlı hızlı bir sürü hava kabarcıkları çıkarıyorlar. Oksijensizlikten şüphelendim ancak suyumu %50 civarı, haftada bir düzenli olarak değiştiriyorum. Akvaryumu oksijen tabletiyle destekliyorum ve iç filtrem su yüzeyini hafifçe dalgalandıracak şekilde kurulu. Balık hacmimde tank boyutuma göre normal. Bu olay suyu değiştirdiğim ilk dönemde bile devam ediyor üstelik, sanırım sebebi havasızlık değil.
Hiç bir tip bir olay gören oldu mu?
Sebebi nedir acaba?
Seyahate Cikildiginda Akvaryumu Ne Yapiyorsunuz?
Tekrar merhaba o zaman.
Benim akvaryum 65 litrelik bir tank. İçinde 12 kardinal tetra ve 7 adet pigme çöpçü var. Kardinaller henüz 1,5 cm boyundalar en fazla. Filtre olarak en üst katını ekstra bir elyafla desteklediğim, karbon ve biyolojik süngeri de bulunan mini biobox 2 iç filtre kullanıyorum. Filtre akvaryum suyunun üstünde az dalgalanma yaratacak şekilde kurulu. Bir de ek olarak pipo filtrem var hava da veren. Gerekirse onu da takabilirim. Bitkilerim de var ancak bitkiler basit su bitkileri, herhangi bir gübreleme sistemi kullanmadım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gene sorunuz olursa yanıtlayabilirim. [EDIT]laltasi,2017-01-12 19:22:44[/EDIT]
Seyahate Cikildiginda Akvaryumu Ne Yapiyorsunuz?
Merhabalar,

Acaba kisa ya da uzun (4-5 günlük ya da 4-5 haftalik) seyahatlere ciktiginizda anahtarinizi teslim edebileceginiz kimse de yoksa, ne gibi bir yol izliyorsunuz? Önerilerinize acigim.
(Zaman zaman hem kisa, hem uzun süreli seyahatlere cikmam gerekiyor).
Balıklarım Yemek Konusunda Çok Seçici
[QUOTE=Kromatit]Yemezlerse aç bırakın yerler.
Pul yem atmasanız da iyi olur. Dibe inene kadar epey erir.
Bir miktar protein ağırlıklı ciklet yemi ile de deneyin.[/QUOTE]

Valla dün aç bırakmıştım. Tam bugün itibariyle tam 25 saattir bir şey yemiyorlardı, artık taşların üstündeki hafif miktardaki yosunlara dadanmışlardı açlıktan. Dün bir de kardinal tetralar gelmişti akvaryuma.
Bugün yemi bir attım. Yok böyle bir yiyip süpürme. Baklava izdihamı gibiydi resmen. Ben bunları haftada bir gün aç bırakmaya karar verdim [:D] Balıklarda kabızlığı engellediği için iyiymiş de madem, bir günden bir şey olmaz sanırım.
Balıklarım Yemek Konusunda Çok Seçici
[QUOTE=Yusufsarac.]Merhaba , çöpculer aç kalmaz . bence çok üzerine düşüp cok yemleme yapiyosunuz. Su değerleriniz kötüye gidiyo olabilir. Yem artıkları çürüyüp suyu bozar. Bence biraz dip çekimi yapın. Kolay gelsin. [/QUOTE]

ancak akvaryum daha 3 haftalık ve başka balık yok akvaryumda. Her şey yeni yani. Yemi sadece çöpçüler için atıyorum ve gerçekten pul yemi bile adetle atıyorum. Ne yiyebilirler ki başka?
Dip çekimini de yapıyorum, o konua sıkıntı yok.
Hagen Kum Zararlı Mı?
Hagen esasen markanın adıydı ama firma seneler önce kapandı. Ben gene Alman menşeili Orbit Schwarz ile başladım ve hala öyle devam ediyorum. 3 hafta olacak zaten. Herhangi bir zararı yok diyebilirim, olsaydı uyarırdı zaten akvaryumcu ya da hiç satmazdı. Sadece kumu koymadan önce çok iyi yıkayın, diğer kumlara nazaran daha fazla toz olur demişlerdi.
Dip çekimi sıkıntı olur yazmış bazı arkadaşlar, o konuda da sorunun çözümü basit esasen. Dip çekimi için ayrı bir kovam var, sadece bu iş için kullanıyorum, eğer çekimi yaptığım kovaya kum birikirse bir iki kere sudan geçirip tekrar akvaryuma koyuyorum kumu.
Balıklarım Yemek Konusunda Çok Seçici
Akvaryumumda sadece pigme çöpçülerim var şu an. İlk başta pul yem verdim ve iki gün yemediler resmen. Isırmadılar bile. Dibe çöktü tüm yemler, oldu da ısırdılarsa geri tükürdüler. Balıkçıya gittiğimde bana dibe çöken ya da cama da yapıştırabileceğim tablet yem verdi. Onu da üçüncü gün boyunca ağızlarına sürmediler. Ancak aç kalınca sabah uyandığımda çoğunu yemişlerdi.
Canlı yem alacağım ama normal mi bu durum bilemedim. Resmen şımarıklık yapıyorlar [:cik:][EDIT]laltasi,2017-01-04 16:03:41[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.