ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umut2002
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2007 19:16
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2014 15:58
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akın Yamak
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1971
Yaş:
53
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akın Yamak

SON 10 MESAJI

IAPLC (ADA) 2009 !
        Yarışmaya katılan akvaryumların bir kısmını fotoğraları aşağıdaki linkten görülebilir .
 
500 Lt /Bitkili günlüğüm
          Arif Bey , Kazım Bey'in söylediği gibi taban bitkilerine başlama zamanı gelmiş gibi duruyor . Eğer subulatarı ön planda kullanmayı düşünüyorsanız bence bir daha düşünün , çünkü bir süre sonra 40-50 cm gibi uzunluklara erişiyorlar .
200 litre düşük destekli
[QUOTE=Kartal77]Çok güzel
Özellikle soldaki anubais sanırım, alkışa değer :)
[/QUOTE]
 
          Teşekkür ederim Arif Bey . Soldaki bitki Anubias Barteri , yaklaşık bir yılda o boya geldi , ilk aldığımda sadece dört yaprağı vardı .
200 litre düşük destekli
       Akvartum kurulalı 16 gün oldu ve balık ile bitkilerde herhangi bir sorun yok . Sadece cryptoların eski yapraklarının bir kısmında erime oldu ama onlar da dipten yeni yaprak vermeye başladılar . Bir kaç içinde suyun ölçümlerini yapıp sonuçları da yazacağım . Güncel bir fotoğrafı ekliyorum .
 
Bitkilerde Makro Besinler
          Piyasada bulunan test kitleri aynen kalsiyum testlerinde olduğu gibi tamamen tuzlu su akvaryumlarında kullanılmak üzere tasarlanmış ve tatlı su akvaryumları için bu türden bir uygulama olmadığından olması gereken seviye hakkında bilgim yok. Ancak GH testleri kullanılarak suyun toplam sertliğinden hareket edilerek bir sonuca varmak mümkündür.  Bu noktadan hareketle 4-7 derece arasındaki bir GH değeri hemen hemen tüm bitki türleri için yeterli magnezyum miktarının suda mevcut olduğu sonucunu verecektir. Demir ise 0.2-0.5 ppm değerleri arasında bulunmalıdır .
200 litre düşük destekli
    Bekircan Bey , neon , kırmızı burun tetra , rabsbora gibi sürü balıklarıdan iki ya da üç tür yapması istiyorum ama şu andaki balık sayım fazla olduğu için yeni balık almıyorum .
   Arif Bey , teşekkür ederim . Marsileaları alalı yaklaşık bir ay kadar onun için fazla bir tecrübem yok ama hızlı çoğaldıklarını ve fazla bir ihtiyaçlarının olmadığını gözlemledim . Sadece dip gübre ilavesiyle bir ay içinde 10 kökten yaklaşık 30 kök bitki oldu . Aşağıdaki iki linkte Olıver Knott tarafından düzenlenmiş iki akvaryumda marselia kullanılmış , iki akvaryumda da düşük aydınlatma kullanılmasına rağmen bitkilerin geliştiği görülüyor .
umut20022009-08-17 18:03:17
200 litre düşük destekli
[QUOTE=Berkant]Evet akvaryumunuz güzel ancak o akvaryuma kırmızı renkli balıklar gider : yada melekleri çıkartın daha iyi olur.[/QUOTE]
       Berkant Bey , meleklerin akvaryumda durma sebebi tamamen nüfus planlaması . Melekleri çıkarttığım zaman canlı doğuranlar çok hızlı bir şekilde çoğalıyor .
200 litre düşük destekli
[QUOTE=EFENDİ]

Akvaryumunuz güzel görünüyor ancak sormak istediğim, balıkları hemen suyu koyup kurulumu yaptıktan sonra 2. günde mi eklediniz ?

[/QUOTE]
 
        Akvaryum iki yıldır faal olan bir akvaryumdu . Yeni düzenlemeyi taban değişikliği yapmak için yaptım . En alt tabakaya bitki torağı ekleyip onun üstüne eski akvaryum kumunu yıkamadan serdim . Kumu yıkamamamdaki amaç yararlı bakterilerin ölmemesini sağlamaktı . Yine yararlı bakterileri korumak için filtre temizliği yapmadan önceki filtreyi kullanmaya devem ettim . Balıkların zarar görmemesi için eski akvaryum suyunu dökmedim ve yeni kurulumda kullandım . Bu kurulumda kullandığım suyun % 50 si eski akvaryum suyudur , yani bir bakıma % 50 su değişimi yapmış oldum . Su değişim oranının % 50 yi geçmemesi için ilk gün akvaryumun 40 cm lik bölümünü doldurup balıkları ekledim , kalan 10 cm lik kısmı bugün tamamladım . Bügün kurulumun 3. günü ve balıkların hiç birinde hastalık belirtisi veya ölüm olmadı . Ancak balıkları geçici olarak bekletebileceğim başka bir akvaryumum olsaydı ilk gün eklemeyip 15 gün kadar beklerdim .
200 litre düşük destekli
Fotoğraf:Kurulumun ikinci günü


Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200 litre
Canlılar:
Bitkiler :
Ludwigia Repens
Cabomba Caroliniana
Rotala Rotundifolia
Hygrophila Polysperma
Anubias Barteri
Cryptocoryne Wendtii Green
Cryptocoryne Wendtii Brown
Bacopa Monnieri
Marsilea Hirsuta
Balıklar:
melek
lepistes
plati
moli
kılıç
kiraz barbuz
rabsbora
neon
sae
otoinclus
çöpçü
Malzemeler:
Fluval 205 filtre
Atman 200 Watt ısıtıcı
8x11 Watt 6500 K tasarruflu ampül
Taban: Bitki toprağı , zeolit , misket gübre , akvaryum kumu
Akvaryum Bakımı:
15 günde bir % 20 su değişimi
Aydınlatma günde 8 saat
Kullanılan Yemler:
Sera flora , sera vipan
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Yok

umut20022009-08-15 02:02:50
Kiraz Karides
Gülay Hanım ,Seachem Reef Iodine adlı ürünü su değişimlerinde ne kadar kullanılmak gerekir ve su sertliğinin yüksek olduğu zamanda mercan kırığı   kullanmak gerekirmi ?
Saygılar .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.