ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ustunbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2017 01:12
Son Ziyaret:
18 Haziran 2018 16:07
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Üstün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yeni hobi bir beslemediğim bu kaldı :) Göze hoş gelen farklı ama cuzii miktarda bir akvaryum kurma çalışmasındayım..

SON 7 MESAJI

Mavi Kerevit ?
8 adet lepistes 1 ramizeri 2 çöpçü 1 adet vatozum var kerevit beslemek istesem sorun yaşarmıyım ? ?
Selamlar Akvaryumu Mu Kurdum
Bitkili akvaryumum olduğu için hamile olsa bile yavruluğa almayacaktım yavruluğa alacağım gibi birşey de söylemedim arkadaki file görüntüsünden bahsediyorsanız o normal file foto çekerken balık sağa sola kaçmasın diye tutuyodum ;)
Selamlar Akvaryumu Mu Kurdum
Akvaryumumu kurdum içersinde 10 Lepistes var 1 vatoz ve 2 çöpçüm var :) Bitkili ve eksikleri olsa da şuanlık oturmasını bekliyorum. Sorum şu olucak sizleri hamile olduğunu düşündüğüm lepistesim var [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200637/311020171927171.jpg[/IMG] diğeride [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200637/311020171927441.jpg[/IMG] Hamilemidir ve sizce kaç günü kalmıştır ?
Sanırım Artık Son Aşamadayım :)öneri Varmı
[QUOTE=koruyucu3443]

Merhaba, balık sayısı 100 litre için biraz fazla gibi çünkü çok fazla üreyecekler. Kısa bir zamanda akvaryum dolup taşabilir. Elodea, Saz, Java Moss ve Subulata gibi bitkilerin bakımı diğerlerine göre biraz daha kolay. Isıtıcı olarak tetra ht 300 watt öneririm (ileride tankınızın büyümesi ihtimaline karşı). Hava motoru şart değil diye biliyorum tabii yeterli bir dış filtre alırsanız hava motoruna gerek kalmaz. Dış filtre 200 litre ve civarı için tetra ex 800 ya da fluval 306 olabilir.[/QUOTE]

Sun Sun Dış Filtre Hw-602B 400 Lt/H 6w Bu dış filtreden herkes memnun sadece bunu kullansam acaba yeterli olur mu söylediğin dış filtreler bütçe olarak biraz sarsabilir bu hobiye başlamamı 1 ay geciktirebilir..



[QUOTE=Gtuncay]Merhaba hoşgeldiniz, bende bu hobiye yeni başladım ahkam kesmem istemem fakat 70-50-40 = 140 litre 80-60-50=240 litre aradaki 10 cmlik artış 100 litre fark ettiriyor. Akvaryumunuzun ölçülerinizi kesinleştirmeniz daha net cevaplar almanızı sağlayabilir. Forumda ki makaleler ve rehberleri okumanızı tavsiye ederim. Kısaca ısıtıcı, filtre, kum,cam kalınlığı, üst boşluk, bitki vs. derken akvaryumun aldığı su hacmi de doğal olarak azalıyor, bunu da göz önüne almakta fayda var. Litre ile masraf orantılı bir şekilde artarken, litre azaldıkça ise suyun bozulması, nitrat vs. gibi değerlerinde sabit kalmaması şeklinde kabaca ifade edilebilir. Onun haricinde ileri de yavru alırsanız sayıları artacak bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. [K]Çok çok kaba bir hesapla (fikir almak için kaba ölçü)[/K] 1 cm için 1.5 litre diye makaleler okumuştum. 19 balık için ortalama 5 cmden hesaplarsak. 19*5=95 cm 95*1,5= 142,5 litre net su lazım demektir. Bu durumda 70/50/40 akvaryum yetersiz kalır. Ayrıca yabancı kaynaklarda 4 cm bir molly için en az 4 galon tavsiye ediliyor buda yaklaşık 15 litre civarında gibi gibi balığın cinsine göre istediği hacim değişmekte :) Ne kadar hacim o kadar huzurlu rahat balıklar kısaca. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. Saygılar.[/QUOTE]

Est. verdiğiniz bilgiler gayet yerinde büyük olasılıkla. 70-50-40 olucak bu durumda molly leri içerisinden çıkarıcam. Yavru olayına girince bu beni tedirgin eden ikinci şey (ilki koyucağım Filtre ve Hava Motoru , ısıtıcı türü ve boyutu) O yüzden sayımı biraz daha azaltma yoluna gidebilirim canlıların sağlığına herhangi birşey gelmediği sürece bütün önerilere açığım :)
Sanırım Artık Son Aşamadayım :)öneri Varmı
Öncelikle canlı doğuran akvaryumu kurmaya karar verdim ve karma bir akvaryum yapıcam. Balık çeşitlerini de belirledim

70-50-40 veya 80-60-50 gibi bir tank alıyorum bu hafta içi besleyeceğim balıklar

Plati - 1E-4D toplamda 5 adet
Molly 1E-4D toplamda 5 adet
Lepistes 2E-6D toplamda 8 adet
Cüce Vatoz - 1 Adet

Toplamda 19 adet Balık olacak.
Canlı bitki (bunu araştırıyorum yosun ve deniz tabanını kaplayacak şekilde olmasına özen göstermek istiyorum)

Sizlere sorum şudur hesaplamalarda 100 litre gibi tank yeterli gözüküyor bu balıkların boyları 3-6 cm arası değişiyor.Sizce tank yeterli olur mu ? yoksa balık sayımı azaltmalımıyım.

Canlı bitki olarak ne önerirsiniz ve ayrıca güvenilir alışveriş yaptığınız akvaryumlar ve ya kişiler var mı ? Motor Filtre ve Isıtıcı için

Bu arada Motor için de marka ve güç önerisi alırsam sevinirim hata yapmak istemiyorum iyi geceler teşekkürler.
Bunu Denemek Ve Yine Başarılı Olmak İstiyorum
[QUOTE=iwagumi]Sana tavsiyem dış filtreye çok yüksek paralar verme, ona vereceğin parayla sumplu akvaryum al, ilerde çok memnun kalırsın hemde paran cebine kalır,
Ondan sonra akvaryum boyutu ve beseleyeceğin türe karar ver,akvaryum boyutu olarak nekadar düşüge inersen okadar su değerlerini sabit tutmak zorlaşır, nekadar çok litreyide artırırsan masrafında ona göre artar, bence ideal 100-200 litre arası ve akvaryumun enine 40cmden aşagı alma, ileride bitkiliye dönmek istersen sıkıntı yaratır,yani boy olarak 100-150 cm en olarak 40cm ve + ideal bence,
Tür olarak ciklet bence en kolay olanlardan biri,ama ciklet diyince içine okadar çok tür giriyorki,o yüzden malavi türleri besleyebilirsin, sarı prenses,yunus,ahli,red rubin gibi hem fiyat olarakta sarsmaz seni, hemde yavru almayı felan ögrenirsin başlangıç için ideal,yanınada vatoz koyarsın ama diger balıklarla yaşamaz neon felan olmaz yanına moli olmaz yani bi cinsi tek başına yaşatmak sorunları azaltır
Eger ciklet değilde canlı doguran beslemek istersen ozaman lepistes,moli,kılıçkuyruk,plati,neon kombinasyonlarına girebilirsin,gene rengarenk akvaryumun olur,bol bol yavru alırsın ve saydıklarımın içinde neon biraz daha zor ona öncelik verme.
Bir diğer ve bence en önemli konuda akvaryumda azot döngüsü var bu konuyu mutlaka araştır ve balık beslemeden önce akvaryumda yararlı bakteri beslemesini ögren eger bu konuyu ögrenir ve nitrifikasyon bakterileri oluşumu hakkında bilgi sahibi olabilirsen inan balık beslemenin nekadar kolay oldugunu görürsün.
Her haftada bi gün su değişimi yap, nasıl olsa balıklarım yaşıyor önemli degil diye düşünme ve asla suyun tamamını tek seferde değiştirme haftalık su değişimin %20-25 civarında ve mutlaka dinlenmiş su olsun.Klorlu suyu direk akvaryumuna dökme.
Fazla yem artık olarak kalır balıklarını öldürür,o yüzden ideal yemle balıkların 1 dakika içinde tüketebilecekleri kadar yemle.
Malzemeleri gidip akvaryumculardan çok paralar ödeyerek alma, forumda satış bölümü var, hobiyi bırakan yada elindeki fazla malzemeleri çıkarmak isteyenlerden daha uygun fiyata alabilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
[/QUOTE]

Akvaryum 70-40-50 boyutlarında olucak büyük ihtimal Balık olarakta lepistes,moli,kılıçkuyruk,plati,neon kombinasyonu yapıcam tabi hangileri birarada yaşıyor onları öğrenip sayılarını belirliycem çok teşekkür ederim. araştırmalarıma devam ediyorum inşallah yakın zamanda kurucam
Bunu Denemek Ve Yine Başarılı Olmak İstiyorum
Civcivden pitbull' a tavşandan sultan papağanına kadar bir çok hayvan ve canlı besledim.iAllah'a şükür hepsinde iyi şekilde besledim. Fakat hayatım boyunca hiç balık beslemedim ve artık balık beslemek istiyorum , hiç bir şeyim yok ne akvaryum nede başka temel malzemeler hepsini alıcam bu yüzden 3 gündür araştırma içerisindeyim.Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Öncelikle kurmak istediğim akvaryum renkli olmasını istiyorum ve tabi ki çok hassas balıklar olmasın onlarınki de can ölmesinler o yüzden renkli ve dayanıklı balıklar önceliğim olacak.
İkinci olarak ise her zaman farklı türler beslemeyi istemişimdir yani evde balık besleyenler %90 da japon olduğunu düşünürsek japon balığı bakmak istemiyorum gibi..Tabi bunlarında çeşitleri vardır önerirsiniz hoşuma giderse neden olmasın :) Bu konuda ki en büyük eksikliğim yan yana hangi balıklar yaşar bunu bilmemek.
Mesela Molly ler çok hoşuna gitti ayrıca neon larında görüntüsü çok güzel en çok ilgimi çekense Cchild astronot balıkları oldu bunlara ekstra olarak cüce gurami lerde de gözüm kalmadı değil ben bunların hangisinden kombinasyon yapabilirim bir arada besleyebilirim. Son olarakta kuracağım akvaryumun içine elma salyangoz ve kerevit koymam sorun oluyor mu yardım ederseniz hem alacağım canlıların hayatlarını kurtarmış olabilirsiniz (Bir hata sonucu ölebilirler çünkü) hemde bu kardeşinizin parası boşa gitmemiş olur. Önerilerinizi verirken lütfen. 90*45*50 boyutları civarında bir akvaryum gibi düşünürseniz çok sevinirim ayrıca , misal veriyorum 1 erkek Molly 3 dişi Molly yanına 1 Cchild erkek 3 dişi Cchild dişi, 2 tane neon vs vs diye sayı belirtip söylerseniz çok çok sevinirim sizinle beraber tecrübe kazanıp bu güzel hobiyi devam ettirmek dileğiyle.

bu arada 25 yaşındayım İstanbul da ikamet ediyorum adımda Murat tanıştığımıza çok memnun oldum.[;)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.