ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zaferrrr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2018 20:38
Son Ziyaret:
30 Ekim 2023 00:28
Toplam Mesaj:
135 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zafer ertek
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer ERTEK 100 lt bitkili akvaryum. Rasbora, neon tetra, limon tetra, l144 cüce vatoz, helena, albino cory

SON 10 MESAJI

Aceminin Sitrik Asit Co2 Denemesi
[QUOTE=Arici]

Hocam merhaba, ben de aynı sistemden kullanıyorum. Fakat benim aldığım sistemde mıknatıs yok. Kısa hortum takınca basınç bitiyor, uzun hortum takınca çok yükseliyor ve sıvının diğer şişeye geçmesi çok kısa sürede oluyor. Sadece bu mıknatısı nerede nasıl bulabilirim, bilginiz var mı ?[/QUOTE]

2 tane küçük mıknatıs lazım. Ben buzdolabı süslerinin arkasında ki yuvarlak mıknatıslardan kullandım.
Asit şişesinde ki hortumun ucuna sıcak silikon ile mıknatıs yapıştırın. Diğer mıknatısı da şişenin dışında hortumu yukarı çekmek için kullanın.
Aceminin Sitrik Asit Co2 Denemesi
[QUOTE=Phos]2 lt'ye 200/600 ve 200/200 olarak mı yaptınız yoksa 2 katı mı? 3 ay gitse benimki çok iyi olur[/QUOTE]

200-600. 200-200. Fakat ben d201 sisteminde ki gibi mıknatıs ekledim sisteme. Sıvı geçişini kendim kontrol ediyorum. Bir miktar sıvı geçiriyorum 2. Şişeye, şişe iyice sertleşince mıknatısı yukarı çekiyorum. Ertesi gün tekrar. Hergün 2 3 dakikanızı ayırmanız gerekiyor böyle ama uzun süre dayanıyor.
Aceminin Sitrik Asit Co2 Denemesi
2 adet 2 lt pet şişe ile kurduğum sistem ile 3 aya yakın co2 çıkışı alıyorum ben. Günde 6-8 saat arası saniyede 3 damla olacak şekilde.
Eheim Jager Isıtıcı Arızası
[QUOTE=Aquarium01]Bench hic ugrasmayin su alir kisa devre yapar vs. Önce güvenlik zaten bozuldugunda Tamir edilmemelidir diye bir uyari var.[:)][/QUOTE]

Teşekkür ederim. Eheim gibi sağlam bir markanın 3 yılda bozulmasına şaşırdım açıkçası. Ondan tamir edilebilir mi diye sormuştum çünkü yenileri 260-300 tl arası çok pahalı.
Eheim Jager Isıtıcı Arızası
Merhaba. 3 senedir kullandığım eheim jager 100w ısıtıcı arızalandı. İçine az miktarda su alıyor ve ısıtıcının ayar yerindeki kablo kısmına dokunduğumda ısıtıcı açıksa kapanıyor, kapalı ise açılıyor. Sanırım bir temassızlık var. Son iki haftadır ise dengesiz çalışıyor. 24-26 derece arasında sürekli ısıyı artırıp azaltıyor. Bu yüzden 4 tane l144 kaybettim.
Tamir edilmesi mümkün müdür ? Garantisi bitti fakat anadolu pet servisine göndersem ücret karşılığı tamir edilebilir mi ? Eğer tamir mümkün değilse ısıtıcı önerir misiniz ? Tekrar eheim alayım dedim fakat çok pahalı bu yüzden tetra ht 100w ısıtıcı almayı düşünüyorum. Akvaryumu yazın kaldıracağım o yüzden pahalı ısıtıcı almak istemiyorum, şuan smart 100w ısıtıcı ile idare ediyorum.
Garden Of Eden - Final
[QUOTE=AEfe]

Ben Aqualed' den memnunum. Bitki gelişiminde bir sıkıntı yok, sağlıklı bir şekilde gelişiyorlar. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Hangi modeli kullanıyorsunuz acaba ? Baya farklı modelleri var.
Garden Of Eden - Final
Merhaba. Elinize sağlık çok güzel görünüyor akvaryum. Aydınlatmanız hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ? Bende aqualed markasına bakıyorum da memnun kalır mıyım acaba diye şüphedeyim.
Bildiğiniz İyi Akvaryum Bitkisi Satan Yer Ve Site.
Akvaryum bitki evi var. Çok kalitelidir fakat biraz pahalı gelebilir. Forumumuz da da sayfası var bakabilirsiniz. Uygun fiyatlı ararsanız, forum da birçok hobici de bitki vs satıyor.
İlaç Temini Sorunu
[QUOTE=lemur]

Yazınızda açıkça ve hatalı olarak cipro adlı ilacın etken maddesi metronidazole olarak belirtilmiştir. Ben öncelikle bunu düzelttim. Körlemesine ilaç kullanımının sakıncalarını da belirttim.

Forumdaki her hatayı, yanlışı düzeltmek gibi bir yükümlülük taşımıyorum. Gözüme çarptığı için sizin yanlışınızı düzelttim. Balık hastalıkları tedavisinden bir veteriner ya da su ürünleri mezunu anlamıyorsa herhangi bir amatör hiç anlamaz.[/QUOTE]

Cipro nun metronidazole içerdiğini kastetmedim ben. Evet yazım yanlışı yapmışım cipro da metranidazol içeriyor gibi olmuş yazı. Fakat tedavilerde cipro da kullanıyor dedim. Siz benim cipro kullanılıyor dememe kendi başınıza kulaktan dolma bilgilerle diyerek itham yaptınız, cipro nun içeriği ile ilgili degil. Link attığım yazının sahibide doktor. Körü körüne gidip cipro kullanmamıştır sanırım. Neyse siz daha iyi bilirsiniz, teşekkürler yaptığım hatayı düzelttiğiniz için.[EDIT]zaferrrr,2020-07-19 20:48:21[/EDIT]
Camda Ki Ne ?
[QUOTE=erdalakçay]
Sizdekiler freshwater limpet ....[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Baya baktım, araştırdım, bulamamıştım türünün ne olduğunu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.