ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BHDR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2018 20:51
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2018 20:38
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bahadır doğru
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

bahadırdoğru

SON 9 MESAJI

15 Litrelik Akvaryuma Şelale Filtre Önerisi
[QUOTE=Alidndr][:?][:?]
Kendi dükkanınız da da insanlara yanlış bilgiler veriyosunuz yani[:cik:][/QUOTE]

""""sizin bildiğiniz ne varsa, bende böyle bir şey biliyorsam,""" o zaman verdiğim bilgiler yanlışsa ben önce balık beslemeyi bırakırdım. [:D] şu altını çizmek istediğim bir şey daha söylemek isterim; japon balıklarının koi cinsleri havuzda, doğal ortamda suyun içinde hava motorsuz nasıl yaşayabiliyorlar?? Ve unutmayın japon balıkları diğer hayvanlar gibi mutasyon değildir. Buyrun bir gün Hatay a beklerim japon balığı çiftliklerine, bu çiftlikler devasa havuzlar doludur japon balıkları için.
15 Litrelik Akvaryuma Şelale Filtre Önerisi
[QUOTE=Alidndr]

Fanusta 3 japon mu ?? Japon balıklarının labirentli olduklarını ilk defa sizden duyuyorum ve akvaryumcular bardakta beta besliyor diye bizde mi beslemeliyiz[:cik:] o zaman akvaryumcuların suyu kirli hadi bizde kirletelim hadi ne duruyoruz 50 litrelik akvaryumumuza 30 tane japon balığı koyalım olur mu tabi ki de hayır biz akvaryumcuları örnek almıyacağız örnek almamız gereken tecrübeli hobicilerimiz ![/QUOTE]

yazık. ben size kirletin demiyorum. çevre geleneğinde japon balıklarında aşırı ölüm oluyor. bilgilendirmek istedim. hobicileri bırak, hobici olmayan normal aileler balık beslemek istediklerinde onları balıklarının ölümlerini engellemek için vermek zorunda olduğumuz bilgiler vermemiz gerekiyor. ben akvaryum dizmek konusunda hobici değilim. araştırmacıyım. ama ve lakin 2000 yılından beri balık besliyorum her çeşit. unutmayın; japon balıkları da akvaryumu kendilerine kaç boyunda alırsanız alın, o boya göre büyür. Japon koi balıklarını duydunuz mu? havuz balıklarıdır. Ama yaşam olarak bütün japon balıkları temiz birer havuzda da yaşarlar. Beta ayrıca bardakta besleyin demiyorum sadece örnek verdim. Betaları sahiplenmek isteyenlere bardakla da vermedik. Onlara uygun elbetteki akvaryumlarda var. [EDIT]bhdr20,2018-07-27 07:36:07[/EDIT]
15 Litrelik Akvaryuma Şelale Filtre Önerisi
[QUOTE=Serdariekrem]

Arkadaşın sorusundan bağımsız olarak size cevap vermek gerekirse; betta balığını diğer balıklarla karıştırmayın,15 lt bu balık için gayet yeterlidir.[/QUOTE][:iyi:]


Ben betta beslenmez demedim Serdar beyim. bu arada akvaryumcu arkadaşımla çalışırken bettaları su bardağıyla sattığımıza şahit oldum. Ve lakin Bettalara hava motoru gerekmez. Ama konuyu açan abimiz için 15 litrelik akvaryuma madem şelale sistemi kuracak; kapağını iptal edebilme olasılığından bahsettim. Ve hatta 15 litrelik akvaryum için şelale sistemli süngerli hava motoru varsa bende alabilirim. piyasalardaki en küçük şelale motoru 40 litre desteklemektedir. Efendim iyi akşamlar bu arada.

[QUOTE=Alidndr]

Yanlışınız var bu akvaryumda 1 adet japon balığı bile beslenemez.[/QUOTE]


ben size bir 20 tllik fanus göndereyim isterseniz. 3 adet besleyebilirsiniz. Hatta unutmayın japon balıkları labirentli oldukları için hava motorsuzda yaşar. Önemli olan ölmesini engellemek için en önemli şart; suyun tertemiz olması, biraz güneş görmesi ve havadan akan tozlu ortamdan uzak tutmaktır.
Kayalık Kıyı Şeridi Biyotopu Kurulum.
Anlıyorum hocam. 5 yılda tropikal 55 çeşit durmadan aldığım balık ve canlılara servet ödemiştim. durmadan ölüyorlardı. bende 2 yıl aradan sonra tropikallere son verip amazon balıkları besleme kararını verdim. Aslında artık eskisi gibi balık çeşitlendirmeye ilgi duymuyorum. Şimdi sadece Albino Speedy Hamster üretimi yapıyorum yanında akvaryumda Auratus ve Mücevher besliyorum. Ama Auratuslar güzel gerçekten.
15 Litrelik Akvaryuma Şelale Filtre Önerisi
15 litrede beta beslenebilir. fakat 15 litre akvaryum için en en küçük süngerli su motoru büyük olur. akabinde 15 litrelik akvaryumun kapağını iptal etmek zorunda kalırsınız. 15 litrelik akvaryumda ancak 2-3 ufak japon balığı veya bir beta besleyebilirsiniz.
Son Kullanma Tarihi
yemin daha sonra küflenme tehlikesi olabilir
Kum Yüzünden Balık Siyaha Döndü :d
iyi akşamlar. suyun öncelikle düzenlemesini sağlayan ve su hangi renkte olursa olsun su düzenleyici ilaç var, tanesi 5-10tl. ondan alıp suyu düzenleyebilirsiniz, böylece balıklarınızın rengini koruyabilirsiniz. Ardından mürekkep şeklindeki dezenfektan ilacını suyunuza serperseniz su düzenlendikten sonra balıklarınızı beyaz benek hastalığından korumuş olursunuz. Böylece balıklarınızın başına korkmamış olursunuz.
Tropheus İkola Kaiser 330 Lt?
İkolalardan en fazla 40 ile 50 adet beslenebilir. Yanlarında Auratus balıkları son derece barışçıl olurlar.
Kayalık Kıyı Şeridi Biyotopu Kurulum.
çok iyi çıkmışlar. elinize sağlık. bende mücevher balıklarıyla Auratusları bir arada besliyorum. bir sürü yavru aldım. Ama hangi balıklarımın bilemedim hocam. Yavrularım Auratuslardan sanıyordum. yavru balıklara biraz daha yakından bakarken mücevher balığı olduklarını fark ettim. Bu arada iyi akşamlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.