ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ERTUĞ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2007 01:49
Son Ziyaret:
29 Mart 2016 13:04
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
tekstil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertuğ

SON 10 MESAJI

Japon balığım komple şişti

Maalesef balığı kaybettim. Forumdan öğrendiğim tedavi yöntemini uyguladığımda balık şişeli 4-5 gün olmuştu, 6. gün öldü zaten. İşimle uğraşmaktan son 5-6 aydır balıkların su değişimini ihmal ediyordum, bu yüzden hastalandı ve kaybettim.  Zamanında su değişimi çok önemli.

Japon balığım komple şişti
[QUOTE=BERRAK SU]Ertuğ bey aynı şekilde bende  balığımı  kaybettim akvaryumcum bana mesajımda yazdığım gibi iç parazitten bahsetti ve kabızlıkla alakası olmadığını söyledi.Benim balığımında pulları, karnı ve ağızı aynı sizin ki gibi görünce size duyduğum mesajımı yazdım lakin yanlış bilgi olduğu forum yöneticilerinden aldığım mesajla öğrendim.Demek ki duyduğumuz her bilgiye inanmayacağız akvaryumcular yanlış yönlendirebiliyor.Üstteki mesajımı dikkate almayınız. Teşekkürler. [/QUOTE]
 
 
 
 
Serkan Bey,
 
Dogru söylüyorsunuz, herkesin dediğine inanmamak gerekir. Benim sorduğum akvaryumcuda kabız demişti. Balığı kurtarmak için elimden geleni yapacağım. İnşallah yaşatırım, zira 1.5 yıldır bende bu balık, ölürse çok üzülürüm.
Japon balığım komple şişti
Yapılacak birşey yoksa, vallahi çok üzülürüm. Ölecek diye de akvaryumdan çıkaramam, inşallah diğer balıklara bir zararı olmaz. lafayette2008-02-10 10:50:50
Japon balığım komple şişti
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Resimdeki halinden daha şiş duruyor balık, en dipte ve hiç yemek yemiyor. Elimle bir iki defa zorladım yemedi. Akvaryumcu kabız dedi ama kabız olmaması icin gerekli önlemlerimi almıstım ama oldugunu varsayarak dedigi gibi bezelye verdim ama yemiyor hiçbir şekilde.Büyük ihtimalle görmemeye de başladı.

Akvaryum Kapasitesi (litre):150 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Vatoz, çöpçü ve japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Dış ve iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Sabit su değişimini yapıyorum ve suanki akvaryumda bulunan bütün balıklara 1,5 yıldır bakıyorum suana kadar boyle bıseyle karsılasmadım. Yardımlarınız için simdiden tesekkur ederim.

ERTUĞ2008-02-10 01:39:27
Japonum ters duruyor ve dibe inmekte zorlanıyor.

Dün gece bu mesajı yazdıgımda balıgım aksamdan berı bu haldeydi. Yuzmeye calısıp yapamıyor ters donup su yuzeyine cıkıyordu. Bu sabah kalktıgımda baktıgım zaman, normal saglıklı balıklar gıbı yuzmeye baslamıs. Ben bu durumu anlamadım takip edeceğim, bakalım ne olacak?  Bu balık 1 yıldır bende bu anormalliği ilk defa yapıyor.

acemi412007-10-30 13:30:58
Japonum ters duruyor ve dibe inmekte zorlanıyor.
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Balık dibe yüzmekte asırı zorlanıyor, kendini serbest bırakıp su yüzeyine cıkıyor ve ters bi şekilde öylece duruyor.


Akvaryum Kapasitesi (litre): 150 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 vatoz, 3 çöpçü, 8 japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:  dış

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : düzenli su değişimi 2 haftada 3te 1i. Fakat 4 haftadır değiştirmiyorum daha önceden de su değiştirme sürelerini bu kadar uzatmıstım. 1 yıldır bu sekilde aynı balıklara bakıyorum.

Teleskopun kuyrugunda sanki sivilce var.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Arka kuyruğunda, her iki taraftandan görülebilen sivilce gibi bir şey mevcut. 1 gün içinde ortaya çıktı ve ne yapacagımı bilmiyorum. Hemen altında beyaz lif gibi birşeyde mevcut. Aynı lifler balığın alt yüzgeçlerinde de var. Balığı akvaryumuma koyalı 5-6 gün oldu 3 adetti diğer ikisi öldü fakat bu canlı.

Akvaryum Kapasitesi (litre):150 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 adet vatoz, 6 adet çöpçü, 8 adet japon.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :hiçbir değişiklik yok. 3 hafta da bir,ortalama 3de 1 su değişimi

acemi412007-07-06 01:39:08
Resimdeki hastalığa yardım bekliyorum
Bu balıgın pullarının dokuldugu gun ic fltre ile cam arasına sıkısmıs (cama sıfırladım filtreyi) evdekiler yeni soyledi bunu bana. Suan balıgım son derece saglıklı gorunuyor, akvaryumda japondan baska sadece copcu ve vatos var. Yani saldıracak bi tur yok. Dekorları da kaldırdım salyangozlar vardı suan canlı bıtkıden baska hıcbırsey yok. Suyun temizligi ile ilgili olarakda tetra ex700 aldım yarın calıstırcam. 130 ytl ye aldım ve içinde tüm malzemeleri eksiksiz olarak mevcut.
Resimdeki hastalığa yardım bekliyorum
İlginize tesekkur ederim. Gelismeleri yazıcam buraya.
Resimdeki hastalığa yardım bekliyorum
40 lt. Atman iç filtre mevcut, filtre sistemi yeterli degil cunku suyum kısa surede bulanıyor. Dış filtre alıcam suan fiyat arastırması yapıyorum. Peki bu pullar tekrar yerine gelirmi dersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.