ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ugly
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2007 02:38
Son Ziyaret:
05 Eylül 2020 17:09
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Özböler
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Antalya
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet ÖZBÖLER

SON 10 MESAJI

Antalya'da 2008 buluşması gerçekleşti.
Geçen sefer gelememiştim.Bu sefer inşallah gelmeyi planlıyorum.Kır kahvesinde açıkta oturacaksak bu ayazda zor olur diye düşünüyorum.Kapalı bir yer bulalım =)
Ramirezi Akvaryumu Kurulumu
Şu an için diğer akvaryumda mutlu gibiler. İki çift akvaryumu dolanmaya başladı. Ancak diğer büyük balıklar yüzünden yem yiyemiyorlar. Şimdilik diğer küçük akvaryumda kondisyon kazandırmak istiyorum. Nitrit nitrat problemiyile karşılaşmamak için kum koymamayı düşünüyorum. Ancak balıklar bu durumda stres altına girer mi? Cenk Bildir2013-04-04 09:08:46
Ramirezi Akvaryumu Kurulumu
Merhabalar. Yeni 60 lt'lik Ramrezi akvaryumu kuruyorum. Akvaryuma suyu doldurdum ve iki gündür filtre suyu çeviriyor. Filtrenin içine sünger,elyaf, suyu nispeten yumuşatması ve ağır metalleri süzmesi için zeolit koydum. Filtrenin ağzında suda dalgalanma olmaması için yine pipo filtrenin süngeri var. Suyu yumuşatması için kaynatılmış asma dalı (mango kökü kadar dayanıklı olmasada şimdilik idare eder) ve içi oyulmuş hindistan cevizi koymayı düşünüyorum. Zeolit kullandığım için bitki koymayı düşünmüyorum. Şu an balıklar 210 lt lik büyük akvaryumdalar. Ancak kendilerinden büyük tetra olduğu için rahatsız gözüküyorlar.

Sizce bu akvaryuma kum koymadan sadece delikli kaya ve kırmızı renkli avuç içi kadar büyük taş kullanarak bu balıkları yetiştirmemde sakınca olur mu?
Şu an balıklarım 2-3 cm civarı.Ağırlıklı olarak artemia ile beslemeliyim?
Cenk Bildir2013-04-04 09:08:18
Yeni elma salyangozum :)
Bitkilere zarar vermiyorlar mı?
Beta türü
1. türün daha güzel bir fotoğrafını koyarsanız erkek yada dişi olduğunu tespit edebilirim.Ancak 2.resimdeki balık barışçıl erkek beta.Başka erkek betaların yanına koymayın.Dişi balıkları bir arada basleyebilirsiniz kavga etmezler.
Başka bir yöntem :akvaryumu bölmelere ayırın.Her bölmeye ayrı balığı koyun.Erkek balık köpük yapan balıktır.Ayrıca dişi balığın rengi parlak olmaz.
Garip Ölüm Şekli
Arkadaşlar balık 2.gün sonunda öldü.Sürekli yan yatmasından hava kesesinin patladığını tahmin ediyorum.Tahminden öteye de geçemiyorum.Aynı ölüm şekli başka bir ciklet yavrumda da olmuştu geçmiş zamanda.Herhalde acıdan kıvrılıyor hayvanlar.
Ölen balığı bahçede beslediğim kedime verdim.Afiyetle yedi.Besin döngüsüne yardımcı olmuş oldum.Neyse kalan sağlar bizimdir =)
Garip Ölüm Şekli
Balık iki gündür bu halde.Şimdi kasılmış halde değil ama canlı halde yan yatıyor.Sebebini anlamış değilim.Hava kesesinde mi acaba sorun?
Garip Ölüm Şekli
Merhabalar.Akşam yatmadan önce balıkları yemlerken ciklitimin birinin spiral çizerek dibe doğru yüzdüğünü gördüm.Balığın kuyruğu başına doğru kasılıyor (adeta "U" şeklini almış) ve hayvan titriyor gibiydi.Şimdi ise yan halde yatıyor.Bu şekilde bir balığımı daha kaybetmiştim.Hastalığın nedenini ve tedavisini bilenlerden yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Herkeze sağlıklı balıklar... 
bir daha mı?
Yumurtalar tekrar oluşmuştur.Döllenirse yavru alırsınız...
Yerli Balık ve malzememi?- İthal Balık ve malzem ?

Canlı olarak yerli arıyorum.Malzeme olarak ısıtıcı ve motor ithal.Yerli malı ısıtıcılara termostatı kaynak yaptığı için güvenemiyorum.

Yemde karışık kullanıyorum.Has marka yemim de var tetra yemim de var.Karıştırarak kullanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.