ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ersencan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2007 22:44
Son Ziyaret:
27 Kasım 2017 14:51
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersen ÇİĞDEM
Doğum Tarihi:
18 Haziran 1973
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersen ÇİĞDEM

SON 10 MESAJI

elma salyangozundan başka tür türeyebilir mi?
[QUOTE=Prayer]Minare salyangozuna benziyor. Herhangi bir yerden aldığınız bitkiler ile gelmiş olabilir.[/QUOTE]

Muhtemelen minare salyangozu ama bitki falan almadım.


[QUOTE=murat124131]Adi salyangozlar dan bahsediyosun yumurtaları midyelerin üstünde gelmiş olabilirler istilacıdırlar,mümkün olduğu kadar temizlemeye çalış(gördüğünü ayıkla yada ez balıklar afiyetle yerler.)[/QUOTE]

Adi salyangoz değil minare salyangozu sanırım. Ama dediğiniz gibi yumurtaları elma salyangozunun üzerinde veya suyuyla beraber gelmiştir.
elma salyangozundan başka tür türeyebilir mi?
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır kurulu olan küçük akvaryumuma dört tane elma salyanyozu ve 6 tane çöpcü koydum. Akvaryumda uzun zamandır sadece midye kırığı var.  Bu salyangozlar 2 ay bu akvaryumda durdu. iki tanesi ölünce diğer ikisini çöpçülerle beraber büyük akvaryuma aldım. Elma salyangozlarının yumurtlamasını beklerken birde ne göreyim. Minicik farklı türde (kabuğu uzun ve sivri olan) 8-10 tane salyangoz cama yapışmış. Bu salyangozlar nereden çıktı anlayamadım. Sizce?
Yavru jaguar yem yemiyor
Yaklaşık 1 ay önce internetten yavru jaguar chiclid aldım. Bu zamana kadar bir kere saklandığı delikten çıkıpta yem yediğini görmedim. Çok nadir olarak dışarda dolaştığını görüyorum. Aynı zamanda aldığım diğer balıklara göre bayağı çelimsiz kaldı. Bir kaç kez çıkarıp baktım hastalık var mı diye herhangi bir şey göremedim. hasta olsaydı 1 ay içinde çoktan ölürdü heralde. Araştırdığım kadarıyla bayağı stresli bir balıkmış. 450 lt akvaryumda karma 20 civarı chiclid var çoğunluğu yavru daha. Diğerleri gayet iştahlı bir şekilde yem yiyor. Diğer ufak akvaryuma alayım diye düşünüyorum da ısıtıcı yok onda.. Bunun derdi ne anlamadım bu balığın dilinden anlayan varsa yardımcı olabilir mi? 
Bu yavru, red dragon flowerhorn olabilir mi?
[QUOTE=Bingül]Ersen Bey, evet balığınız red dragon. Çok iyi bir örneği olmayabilir yada şimdiye dek çok iyi bakılmamış olabilir, biraz emek ve sabır gösterirseniz internette gördükleriniz gibi olmasa da göstereceği değişimle sizi şaşırtabilir. [/QUOTE]

İnternetten aldım balığı AAA Grade (heralde safkan demek oluyor) diye satılıyor sözde. 1 hafta öncesinde beyaz benek hastalığı vardı. Ufak bir tedavi ile iyileşti ve şuan gayet sağlıklı yem yiyor. Belki de bu hastalığın bir etkisi olabilir. İlerleyen zamanlarda nasıl bir görünüşü olacak merakla beklemekteyim :) 
ersencan2015-01-08 16:44:27
Bu yavru, red dragon flowerhorn olabilir mi?


İnternette yavru red dragonlara baktım benimki ile alakası yok. Tip olarak biraz andırıyor ama benimkinde hiçbir desen yok. İlgi çeken tarafı kırmızı gözleri.. Türü ve cinsi hakkında yorum alabilir miyim.
 


ersencan2015-01-07 22:58:56
Erkek yengeç dişisini perişan etti
Akvaryuma 2 tane yengeç alma gafletinde bulundum. Bir kaç hafta içinde akvaryumdaki 3 çöpçü balığı 2 tanede yavru malawi çiklet balığım yok oldu.  Bir gün baktım erkek yengeç balıkları kovalıyor hemde ne iştahla o zaman anladım onun yaptığını. Neyse ikisini de yavru akvaryumda bölme yaparak oraya koydum. Ertesi gün baktım ki erkek yengeç dişi yengecin bütün bacaklarını koparmış sadece tek kıskacı kalmış. Gerçekten  çok şaşırdım bu kadar agresif olabileceğini tahmin etmemiştim. Dişi yengeci diğer akvaryuma aldım ancak kendini besleyecek durumda değil. Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba. Okuduğum kadarıyla uzun 2-3 ayda kopan uzuvları yerine geliyormuş ancak bunun durumu çok vahim. Beslenemediği için yaşayabileceğini sanmıyorum. 
Öneri?
120 lt lik akvaryumdan 450 lt lik akvaryuma geçiş yapıyorum. Şuan yavru olarak aldığım karma balıklar şunlar. 1d 1e jack dempsey, 1d 1e green terror ( biri öldü kalan dişi olabilir),  1d 1e ateş ağız, 1d 1e iceman, 1d 1e auratus, 1e mavi prenses, 1 beyaz prenses. 1 yaşayan kaya.  Şuan hepsi aynı akvaryumda yavru oldukları için sorun yok. Ancak şu dikkatimi çekti erkek jack dempsey, green terror veya ateş ağızlara saldırıyor sadece onun dışında diğerlerine saldırdığını görmedim. Belkide kaale almıyordur bilemiyorum :) 450 ltlik akvaryumda bunların hangilerini beslemeliyim?. İstiyorum ki çeşit ve renk bol olsun. Hatta bunların yanına diğer renklerde (kırmızı sarı portakal ağırlıklı ) balıklar almayı düşünüyorum. Ne önerir siniz?
yavrunun hastalığı ne acaba?
Bu balığı sabah ölmüş olarak buldum. Bugün akvaryumcu slim white spot velvet away isminde ilaç verdi.  İnternette baktım beyaz benek ilacı yazıyor. Bu ilaç mantar hastalığı içinde etkilimidir? Ayrıca nasıl kullanmam gerekli. Akvaryumcu tam bilgi veremedi. Filitreleri kapatmalımıyım ?  Ölçüsü nedir? Akvaryum 100 30 45 ölçülerinde.
ersencan2014-05-21 19:41:22
yavrunun hastalığı ne acaba?


balığı 1 hafta oldu alalı resimde görüldüğü gibi özellikle alt kısmında beyaz pulcuk gibi şeyler var ne hastalığı olabilir ve ne yapılabilir?


erkek yunus kavga sonucu yaralanmış
Çok sağol benim sarı prenses baya iri yunusta çok büyük değil aynı boydalar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.