ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kucugarides
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2020 13:20
Son Ziyaret:
03 Kasım 2020 02:11
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp Öztemiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kucuk karidesleri severim

SON 10 MESAJI

Yemlerde Oluşan Küf - Yeni Akvaryum Sendromu.
[QUOTE=Carl]Karideslere hiç bir şekilde yem vermeyin onlar tüketecek birşey buluyor. Işık + moss yeterli bende aynı hatayı yapmıştım sizin yaptığınız gibi tankımı hydralar basmıştı.[/QUOTE]

Kesinlikle artık hiçbir şekilde yem vermiyorum bitkilerin üzerinde dekoratif taşların üzerinde oluşan biyofilmi tüketiyorlar.
Yalnız bu gün haşlanmış bezelye verdim, vitamin olsun diye, birazdan yenmemiş yemeği alıcam içeriden :D
Yemlerde Oluşan Küf - Yeni Akvaryum Sendromu.
[QUOTE=ceyh]Mantarın sorun yaratmaması lazım, her suda olur, imkan bulunca çoğalır, döngüyle bir bağlantısı olacağını sanmam, asıl sıkıntı yenmeyen yemler çürürken ani ve fazla amonyak salınımı olması bana göre, yemlemeyi azaltıp bir süre su değişim sıklığını artırırsanız kontrol altına alınır, değerleri kontrol etmek için elinizde araçlar varsa kontrollerinizi de yapın elbette. [/QUOTE]

Güncelleme olarak bildireyim, kalan yemlerin üzerindeki küfler, veya mantar, bir gecede kayboldu, su sıcaklığını 25 ten 23 e çektim, tek yaptığım bu oldu. Ayrıca, sudaki koku da baya azaldı.
Amonyak tüketen bakterilerin zaman içerisinde artışı ve sıcaklık düşüşü iyi geldi diye düşünüyorum.
Yemlerde Oluşan Küf - Yeni Akvaryum Sendromu.
[QUOTE=ceyh]Çok fazla yem atmışsınız gibi geldi, bir de içerik olarak hayvansal protein ağırlıklı olabilir, küf değil de mantar oluşumu sanırım.

Fazla yemleme suyu bozar, dahası istenmeyen başka canlıların çoğalmasına sebep olabilir, karideslere uygun şekil ve miktarda yemleme yapmanızı öneririm, genelde petri kabı gibi bir şeyin içerisinde yemleniyor, mantarlaşan yemleri de sifonlayabiliyorsanız çekin. [/QUOTE]

Evet, fazla yemleme yaptım, açıkçası şu an yem bile vermiyorum, çok çok az yem idealmiş onu gördüm. Çünkü canlı bitkiler ve bazı şeyleri tüketiyorlar sudaki, kendi kabukları vesaire.
Sifon yaptım, yarısını çekebildim. Pipo filtre de bir miktar yardımcı oldu.

Acaba canlılarım ve doğal döngüde bir sorun yaratır mı? Değerleri kontrol etmem gerekir mi?
Akvaryumumu Adi Salyangozlar Bastı
[QUOTE=Carl]
Adi salyangoz gibi mükemmel bir canlıdan kurtulmak istiyorsunuz ya desem boş. Bazen balıklar yere düşen yemlere tenezzül etmiyor tablet yem değilse. Bu adi salyangozlar bu yemleri tüketerek suyun bozulmasını engelliyor. Örneğin camlarınızda yosun başlangıcı, yapraklarda çürüme ve fazla yem varsa bu adi salyangozun üreme iç güdüsünü tetikliyor. Mesela sizin akvaryumunuzda yüzlerce yumurta yapmışlar şu an yeni kurduğum akvaryumda aynı şey bende de var cam cama akvaryum kum koymadım. Şimdi siz katil salyangoz alarak bunu çözmeyi deniyorsunuz katil salyangozda gayet ürüyen bir canlıdır. Salyangozdan niye iğreniyorsunuz çözebilmiş değilim unutmayın ki akvaryum hobisi doğayı taklit etme sanatıdır ve bu hayvanların doğasında bu canlılar mevcuttur. Su salyangozu kara salyangozu gibi değildir doğadan toplamadığınız sürece elinizle tutabilirsiniz veya kabuğundan tutun size zarar verme olasığı yoktur. Zaten elinizde açılmıyor o canlılar direk kabuklarına çekiliyor.[/QUOTE]

Dediğiniz gibi doğada her canlının her bitkinin bir sebebi var,cidden bazen çok müdahale etmek işi daha çok bozuyor. Bende de ufak çaplı bir adi yumurtası var bitki ile gelen, kurtulmak yerine başka bir kaba aldım bitkisi ile orada bekliyorum doğmalarını, aslında doğsalar akvaryumumdaki küfü de alırlar.
Cidden bu kadar hızlı mı çoğalıyorlar? Herkes aşırı korkuyor
Yemlerde Oluşan Küf - Yeni Akvaryum Sendromu.
Herkese selam, akvaryumumda bakteri döngüsü biraz daha hızlı oluşsun diye 1 haftalık canlı bitki döngüsünde bulunan akvaryumuma 2gün önce 3 adet karides atıp bir miktar yemledim.

Karidesler 2 günde ciddi büyüme gösterdi, bu süreçte müdahil olmadım ortama hiç. Mutlu gözüküyorlar. Lakin yemlerin üzerinde
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL] konusunda da belirtildiği üzere mantar-küflenme gözlendi, dip sifon uyguladım, kalan bir miktar küflü yemi Karidesler tüketiyor gibi gözüküyor.

Bu forumda belirtilmemiş bir durum bu, y.dışı siteler zaman ile çözüleceğini söylüyor, sudaki döngünün oturması lazımmış, ancak su değerlerini çok bozar o yemlerin hepsini çek vs diyen yerler de var. Ben buraya da danışmak istedim, sorun yaşar mıyım yoksa sadece beklemeli miyim?


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225705/210920201349031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225705/210920201349051.jpg[/IMG][EDIT]kucugarides,2020-09-21 13:56:10[/EDIT]
Kumumda Sıkıntı Var
Güncelleme: Kumumdaki sorun tamamı ile çözüldü, pipo filtre işi iyi yapıyor.
Karidesleri ekledim, kum açısından bir sorun yok, lakin yemlerin küflenmesi açısından bir sorun yaşıyorum kum durumu ile hiçbir alakası yok, onu da bolca araştırdım, forumda yok. Ayrı bir konu ile belirteceğim.
Konu kilitleneiblir, benzer durumu yaşayacak arkadaşlar da faydalanır umarım :) zaman bu sorunu çözdü.
Kumumda Sıkıntı Var
Güncelleme, pipo filtre sayesinde sorun azaldı. Dipteki kumul birikintiler yarı yarıya azalmış diyebilirim, sorunu
Atakan petshopa belirttiğimde bana doğrudan para iadesi yaptılar, müşteri memnuniyetine önem veriyorlar anladığım üzere, aslında bir iade talebinde bulunmamıştım..
Benzer sorunu yaşayan arkadaşlara da yol gösterici olması dileği ile,
Kumumda Sıkıntı Var
Teşekkür ederim, orijinal hagen diye bir ürün olmadığını biliyorum, uhu gibi adı kalmış. Konudaki sorun su değerleri gibi gözüküyor, ancak çok ilgi çekici, belki de haklısınız. Materyalini bilmediğimiz bir şey alıyoruz aslında, ürünü nedir, bileşen nedir, bilen yok! siyah kum karidesler için uygun diye bunu seçtim, tek merakım bu siyah kum çeşidinde bir sorun yaşayıp yaşamayacağımdır.

[QUOTE=Carl]Orjinal hagen kum diye birşey yok kumunuza mıknatıs testi yapın ve şu konuyu okuyun. https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_nicin_reeflowers_siyah_kum_kullanmamali_k927848_sn1.asp[/QUOTE][EDIT]kucugarides,2020-09-17 17:53:48[/EDIT]
Kumumda Sıkıntı Var
Cevabınız için sağolun. Bekleyeceğim.
[QUOTE=naginni679]Filtre tertemiz yapar[/QUOTE]
Kumumda Sıkıntı Var
[QUOTE=SoftFish]Filtre birkaç gün o şekilde açık kalsın. Bende de olmuştu hatta suda bulanıktı. o şekilde sorun ortadan kalktı.[/QUOTE]

Bunlar daha çok bildiğiniz dibe çöken kum gibi, filtrenin çekeceğinden pek emin değilim ama bekleyeceğim. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.