ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kuman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
97
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2013 19:45
Son Ziyaret:
16 Şubat 2024 21:03
Toplam Mesaj:
188 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OOD
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OOD 1- 260 Litre - Karma tetra ve Eba akvaryumu - 2- 500 litre 2 oscar, 1 GT ve 1 albino zebra

SON 10 MESAJI

Aquael Ultramax Kulanan Varmı ?
Ben bugüne kadar eheim (pro4+ 2275, eco pro 300, 2080 xl1200, pro 3 2271) ve fluval (307, 206) kullanmıştım. fiyatlar uçunca 240 litre akvaryum için aquael aldım. gerçekten ben çok memnunum. eheim favorimdir. uzun süreli kullanımda harikadır. bunda yeniyim. uzun süreli birşey diyemem. ama bu haliyle iyi ki almışım dedim. hatta yine bir filtre alsam aquael alırım. alırsnaız ultramx alın. ön filtresi var. eğer ön filtre önemli değil derseniz ultra serisi alabilirsiniz. aynılar.
Co2 Sistemi Hakkında Soru
Aşağıdaki linkteki gibi bir sistem büyük akvaryumlara gider mi? 240 litrelik akvaryum için soruyorum. acaba klasik co2 tüpü mü alsam bunun yerine. hiç kullanmadım bilemiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Ga3f4ty6i1Q

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Ga3f4ty6i1Q[/VID][EDIT]kuman,2023-10-31 21:47:54[/EDIT]
150cm Genişlik 55cm Derinlik | Armatür Tavsiyesi
Ben armatürkten aldım. çok ilgililerdi. iki çeşit var. tam high tec içinde daha orta seviye olanda. bende 120 cm 2200h modelini aldım. sitelerinde teknik özellikleri yazıyor. bir bakmanızı öneririm.
Bitki Önerisi
Merhabalar,
Bayadır akvaryumla uğraşıyorum. Ancak taşınınca akvaryumu bozmuştum. Şimdi yeniden kuracağım. Bitkili akvaryum istiyorum. Ancak sürekli türeyen durmadan budamam gereken bitkiler istemiyorum. Mümkünse çok hızlı gelişmeyen türler. Anubias benzeri co2 ihtiyacı olmayan ve çok hızlı gelişmeyen bitkiler istiyorum. Akvaryum 120*40*55h özelliklerinde. Juwelin 240lık akvaryumu. Florasanlı sistem ancak ben aşağıya özelliklerini yazdığım yeni bir armatür aldım. armatürk sitesinden aldım. Yani aydınlatma fena değil. Low tech sanırım olur. Baya araştırdım ama kafam cidden karışık. Bana bitki önerir misiniz? Akvaryuma orta veya küçük Amerikan türü veya tetralar gibi balıklar koyacağım. O kısmı henüz geçmedim. Birde gübre meselesi var. Kuruluşu yaparken dibe misket gübre atayım mı? sonra sürekli gübrelemem gerekecekse inanın ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Onu artık ikinci aşamaya bıraktım.
Ufak not: co2 tüpüyle uğraşmak zor geliyor. Ancak 2.67 litre olan bir set bütçeme uygun duruyor. Eğer al bir co2 sistemi kafan rahat etsin derseniz düşünebilirim. Sadece şart değilse girişmek istemiyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler. Armatürün özelliklerini aşağı yazdım. Filtre Eheimın pro 4 600 serisi.

Armatürün özellikleri
* 144W gücünde
* 6500 kelvin SMD LED
* 24500 lümen değerindedir
* Üründe 7 sıra beyaz 2 sıra kırmızı 1 sıra mavi renk smd led kullanılmıştır
Leleupi,brikardi Ve Oscar Yaşar Mı?
Oscarın ağzına sığan herhangi bir balık oscarla yaşamaz.
Dış filtre yeterli oksijen sağlar mı?
Dış filtrelerimi suyun yüzeyini dalgalandıracak çekilde ayarlıyorum. eheimı tercih ediyorum ve minik deliklerden çıkış yapmasını sağlayacak ek hortumları var. su yüzeyini gayet hareketlendiriyor. oscar gibi büyük ameirkanlar ve çeşitli ciklit ve tetra türleri, canlıdoğuranlar vs baktım senelerdir. hiç sorun yaşamadım.
Purigen Tuzlu Su İle Kusturma
Herkese merhaba,
Seachem prugien kullanmaktayım. baya kirlendi. temizlemek gerekti. herkes gibi çamaşır suyu ile olanı yapacaktım ama bir türlü de yapmıyordum. baya bekledim. purigeni filtreden çıkarmıştım. herneyse (konuyu uzatttım).
Bir akvaryumcu iyotsuz kaya tuzunu suya koy, kaynasın purigeni at kusar dedi. sonrada işlemi tekrarla dedi. tuz iyotsuz olsun diye tembihledi. bende bugün denedim. akvaryum için kullandığım tencere vardı. suyu koydum. tuzu artık suda erimeyene kadar attım. yani su tuza doldu. tuz iyotsuz mu bilmiyorum. elde akvaryum için kullanılan tuzlar vardı. onu kullandım.
Kaynayınca purigeni koydum. önce birşey olmadı sandım ancak 1 dk sonra (tahta birşeyle karıştırdım) su çok koyu çay gibi oldu. purigen baya kustu. sonra purigeni yıkadım. o sırada da baya kustu. işlemi tekrarladım.
İkinci seferde purigeni yıkayıp su rengini normal vermeye başlayınca direk tencereye koyup suyu doldurup tuzu attım. içindeyken ocakta kaynattım. pratik oldu.
4 işlem sonra kusmayı bıraktı. purigenin rengi oldukça açıldı. ama kesinlikle çamaşır suyu temizlediğinizdeki gibi (ben hiç yapmadım ama videolarda gördüm) bembeyaz olmadı. çok koyu kahverengi idi baya renk kustu ama işlem bittiğinde rengi açılsa da beyaz olmadı.
Son işlemde çok renk çıkmayınca suda bende tekrarlamadım. yani kusmayı bıraktı. purigeni biraz temizlemiş oldum. kimyasal kullanmadan. şimdi filtreye koydum. bakalım farkedecek mi. harika bir yöntem değil ama yine de yazayım istedim. bazıları tercih edebilir. belki bilen varsa fikrini de yazar. bu kadar sıcak su malzemeye zarar verir mi bir fikrim yok açıkcası. ancak su kaynar olmadan kusmuyor.
Tetrazone Bakım Ve Tavsiye
Grup halinde yaşamayı tercih eden balıklar. akvaryumu 50-75 litre civarına çekseniz harika olur. çok hareketli balıklar zaten. küçük akvaryumda zorlanır.
Melek Balığı Ve Tetrazone
Herkese selam,
260 litrede tetrazone sürüm var. 20-30 kadar. bir kaç tane melek balığı koysam sorun olur mu? biraz bitkilendireceğim akvaryumu. önerilerinizi bekliyorum. bir diğer alternatifte büyük boy kılıç balığı. ama gönlüm meleklerde.
Hayalet İle Astronot Ve Green Terror
Büyük ihtimalle green terror hepsini sıkıştıracaktır. ciddi yaralar hatta ölümler olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.