ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
buurademirtas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2020 19:02
Son Ziyaret:
23 Kasım 2020 22:54
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Demirtaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Buğra Demirtaş

SON 2 MESAJI

Betta Balığımın Ölümü Hakkında.
[EDIT]buurademirtas,2020-11-12 22:56:06[/EDIT]

Çok teşekkür ederim, sağ olun.
Akvaryum kırıldığında kendisi içinde değildi, akvaryum, içini temizlerken düştü. Zarar göreceği herhangi bir şey olmadı. Ama sanırım dediğiniz gibi kalan tüm sebepler bir olup tetiklemiş olabilir.

Şu an kullandığım çok küçük bir akvaryum olduğu için hem çok yer kaplayacağından, hem de yaratacağı akıntıdan endişeliydim filtre için. Her halükarda kullanmalı mıyım?

Şu an mevcut suyu tamamen dinlenmiş çeşme suyuyla değiştirip, içine yeni bir betta balığı eklemem doğru olur mu?
Betta Balığımın Ölümü Hakkında.
Herkese merhabalar. 10 aydır baktığım Betta balığımı bugün kaybettim. Hastalandığında, streslendiğinde kolayca iyileştirdiğim çok güçlü bir balıktı. Geçtiğimiz hafta akvaryumum kırılarak ayağıma düştü talihsiz bir şekilde. Yürümekte zorlandığım için idareten Akrilik kaplardan sipariş verdim 8 litrelik. İçine dekor olarak bir kök ve doğal taş-kum karışımı bir şey ayarladım. 4 günden fazla dinlenmiş arıtma suyunu da ekleyerek balığımı da içine koydum. Elimdeki filtre güçlü olduğu için akıntının onu rahatsız etmemesi adına filtre eklemedim. Isıtıcıyı da odamın sıcaklığının yeterli olduğumu düşünerek koymadım. Geceleyin sıcaklığın 23 dereceye düştüğünü görür görmez ısıtıcıyı koydum ve 25-27 derece arasına sabitledim. Üşümüş olabilir, hemen ısıtıcının yanına yaklaştı. Orda bir süre durdu, attığım yemleri yemedi. Arada sırada küserdi böyle yanına konuşmaya, ilgilenmeye gitmediğimde. Sabah da ölü buldum ne yazık ki. Kuyruk ve fiziksel yapısında en ufak bir sıkıntı yoktu, sadece cansızdı.

Sebebini düşündüm düşündüm ancak bulamadım. Sizden bu konuda yardım istiyorum. Kök yeni olduğu için zararlı şeylerin salınımına yol açmış olabilir mi? Doğal kumun bi zararı olmuş olabilir mi? Yahut sıcaklık birden arttığından ötürü şok gibi bir durum gerçekleşmiş olabilir mi?

Yeni bir betta balığı almak istiyorum ama canından etmekten çok korkuyorum, bu yüzden akvaryumda bir sorun varsa önce onu halletmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.