ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ecem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
59
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2020 07:04
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2021 18:42
Toplam Mesaj:
173 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ecem Doğan
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1997
Yaş:
26
İl:
Manisa
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ecem Doğan

SON 10 MESAJI

Soğutucu Hakkında
[QUOTE=kdrackgz]Eliniz elektrik işlerine yatkın değilse, ve hali hazırda elinizde boşta malzeme yok ise bence dit çözümler o kadar cazip değil.
Evet Jbl gibi markaların fanları çok pahalı. Ancak tek alternatif onlar değil.
Ben bu ürünü kullanıyorum, termostatlı gerektiği zaman açılıp kapanıyor,
[URL]https://www.armaturk.com.tr/urunler/4-lu-akvaryum-sogutucu-fan-sogutucu-fan-4-230[/URL]
Bence fiyatına göre cazip.
Değişik boyutta tanklar için modelleri mevcut.[/QUOTE]

https://www.armaturk.com.tr/urunler/1li-akvaryum-sogutucu-fan-1li-fan-477
Bu 50 litreye kadar olan akvaryumlar için yeterliymiş. Bu olabilir gibi
Peki 10L için de bu fana gerek var mı?

[QUOTE=onurxonur]Ben 160 tl için 3 fan kullanıyorum suyun hızlı buharlaşması dışında bir problem ve sıkıntı yaşamadım [/QUOTE]
Herhangi bir koku vs de oluşmadı o zaman değil mi
Soğutucu Hakkında
Herkese merhaba,
Piyasadaki soğutucuların maliyetinin fazla olmasından mütevellit alternatif soğutucu arayışlarına giriştim.
3 adet tankım var. (50L-40L-10L) Canlılarımın sevdiği ortalama sıcaklık 27 derece iken sudaki sıcaklık 30-31 dereceyi bulabiliyor
DIY soğutma sistemi yapabileceğimi düşünmüyorum, sanırım yeterli ayarlama yapılmazsa tehlikeli de olabiliyormuş.
Şimdilik buz kabı kullanıyorum. Ani sıcaklık düşüşü olmamasına dikkat ediyorum. Ancak bu da sürdürebilir değil.
Temin edebileceğim bir bilgisayar fanı iş görür mü? (Devamlı su ekleyeceğim) Eğer iş görürse fan önerebilir misiniz? Ya da başka önerileriniz varsa bekliyorum
Kök
Axolotl’ınız mı var harika [3)] Ben de bakmak istiyorum ama en büyük tankım 50L. Axolotllarınızın fotoğrafını atabilir misiniz
20 Lt'de Beta İle Hangi Salyangoz Olmalı
Elma salyangozu olabilir [:)] Çok tatlı canlılar
Nano Low-tech Karides Akvaryumu Kurulum
Herkese tekrar merhaba,
Dere kumu ve torfu hazırladıktan sonra kısa sürede karides ekleyebilmek için filtre koymaya karar verdim. Yani walstad metodu olmayacak. Yalnız dere kumu-torf tabanı sadece walstad için mi geçerli, yani filtreli bir akvaryumda iş görmez mi? Ayrıca bakteri kültürü olarak ne önerirsiniz? Akvaryum 10L.
Bettam Hakkında
[QUOTE=Odes5a]

Benim bettada daha 1 ay önce kuyruk dökülmesi oldu zeminde kuyruklar vardı 2 günde bir %30 su değişimi yapıp bactofish ile tedavi ettim şuan erime kesildi yüzme ve yemesinde bir problem yok.Mantar ise Catappa yaprağı ilave edin stres ve mantara iyi geliyor doğal tedavi yöntemi sonucta, mümkünse ışıklandırma pek yapmayın.Tedavi ederken yemlemeyi azaltmanız gerekir bence çünkü kuyruğu eriyen betta yüzmede zorluk çektiğinden yorulduğunda hemen dinlemeye çekiliyor.Buda sindirimi zorlaştırır attığınız yemi yemez.Günde tek öğün atsanız olur.Tedavinizin önceliği her zaman stresi azaltmak olsun.[/QUOTE]

Evet zeminde kuyruklar vardı, acrifishli suda duruyor şimdi mycopur gelinceye kadar. Şu an dökülmesi durdu aslında hareketli de ancak yemek yememesi beni çok endişelendirdi. Catappa yaprağı var. Işıklandırmayı azaltayım o zaman [:(]
Bettam Hakkında
Yem yememeye başladı. [:'(]
Bettam Hakkında
Aldığım yer mantar olduğunu düşünüyor, o yüzden sera mycopur kullanacağım bir süre. Yine de önerilerinizi bekliyorum
Nano Low-tech Karides Akvaryumu Kurulum
[QUOTE=Neothauma ]Şu an hatırlamadığım başka bir konuda kurulum detaylarını yazmıştım ama bulamayacağım için bu konuya da yazayım.

Bu kavanozlar benim için tamamen deneme yanılma yaparak eğlenmek ve temel bitki bakımını öğrenmek için kuruldu. Normalde bitki hobicisi değilim.

İzlediğim yol ilk başta Wikipedia’da bulunan Walstad makalesini okumak oldu, pek çoğumuz gibi. Üzerine uygulanışını görmek için birkaç YouTube videosu izledim.

Yeteri kadar bilgi topladığımı düşündükten sonra marketten 5 litrelik torf aldım. Bu torf böyle 3-4 kavanoz kurmaya fazlasıyla yetiyor. Torfu önce mutfak eleğinden geçirip kaba parçaları ayıkladım. Sonra kavanozun dibinde 3 cm kadar kalınlık oluşturacak şekilde ekledim. Ekledikten sonra arıtılmış su ile ıslatıp çamur kıvamına getiriyorum. Bunu yapma amacım dere kumunu eklediğimde karışmasını engellemek ve asıl suyu eklediğimde bulandırmamak.

Kullandığım, satın aldığım dere kumu bu. Başka yerlerde de kullandığım için çuvalla aldım. Daha az miktarda ve muadili kumlar için Manisa’da Can ve Emre Akvaryum’a , İzmir’de Malawiizmir’e bakın, özellikle Malawiizmir’de çeşit fazla.

[URL]https://m.trendyol.com/akkum/dogal-sari-silis-1-3-mm-kum-25-kg-p-43265365[/URL]

Kalınlık 1-3 mm arasında silis, dere kumu, kuvars farketmez göz zevkinize kalmış. Üçünü de kullandım sonuç aynı. Bu kumları normal kum yıkama temizle ile kullanıma hazır hale getirince 2,5-3 cm kadar kalın olacak şekilde önceden koyduğumuz çamur kıvamındaki torfun üzerine karışmayacak şekilde yavaşça ekliyoruz. Bazı insanlar aralarına sineklik de koyuyor ama ben ihtiyaç duymadım.

Tabanı oluşturduktan sonra Walstad için uygun bitkileri ekiyoruz ve bitkiler ekildikten sonra yavaşta arıtılmış veya dinlenmiş suyu dolduruyoruz.

İlk bir hafta kadar canlı eklemesi yapmıyorum. Yeni ekilen bitkiler torfun sağladığı tüm besini hemen tüketemediği için yosun oluşumu veya yeşil su patlak veriyor, normal. Bunun için 1 hafta sonra karides, salyangoz ve su piresi ekliyorum. Bitkiler de adapte olup gelişmeye başlıyor , yosunları eklediğimiz bu canlılar yiyor ve yosun problemi yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bu da kurulumdan itibaren yaklaşık 15-20 günlük bir süreç. Tüm sistem düzene oturduktan sonra geriye sadece buharlaşan suyu tamamlamak, fazla çoğalan uzayan bitkileri budamak gibi rutin bakım işlemleri kalıyor. Eğer yapay ışık yerine güneş ışığı alan bir yere koyarsanız ve doğal aydınlanma sağlarsanız çok daha iyi gelişim gösteriyorlar. Ben yazın balkonda tutuyorum.

Benim tecrübelerim bu şekilde.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim uzunca anlattığınız için
Bettam Hakkında
[QUOTE=lovtek]Bir dönem betta beslemiştim. Balığın fotoğrafına dikkat etmedim ama kendim yaşadığım için söylemek istiyorum. Özellikle akşam oda karanlıkken akvaryumun ışığı açıksa yansımasına kızıp dekora falan kuyruğunu takıyor olabilir. Bence keskin olabilecek yerler varsa oralara müdahale edin. Bazı bettaların kendi kuyruklarını kendileri ısırıp kopardığını da okumuştum ancak bir tecrübem veya ilave bilgim yok o konuda. [/QUOTE]

Aslında gerçekten de 2 gündür ışığı normalden fazla açık tutmuştum. Dikkat edeceğim teşekkür ederim
Çok uysal bir betta, hatta bir adet molly yavrusu ile yaşıyor ve dokunmuyor yavruya. O yüzden kuyruğunu kendisinin ısırdığını düşünmüyorum. Akvaryumda keskin olabilecek bir kısım yok ama akvaryumun kenarlarına gidip kendini sıkıştırmış olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.