ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BrnKrkz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2021 20:25
Son Ziyaret:
03 Ocak 2023 13:07
Toplam Mesaj:
155 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baran Korkmaz
Doğum Tarihi:
28 Mart 2006
Yaş:
18
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

130 Lt Lepistes

SON 10 MESAJI

Uzun Süredir Bakım Yapılmayan Akvaryum
Merhabalar. 130 Litre lepistes akvaryumum var hamburg filtre kullanıyorum. 1-2 aydır akvaryuma yem atmaktan başka hiçbir şey yapamadım. Ne dip çekimi ne su değişimi. Akvaryumun suyu %60 70 lere kadar indi yosun oluştu ve adi salyangozlar fazlasıyla arttı. Berbat bir durumda kısaca. Bu akvaryumu nasıl tekrar sağlıklı hale getirebilirim ? Yardımlarınız bekliyorum teşekkürler.
Katil Salyangozda Bakteri Çatışması Olur Mu ?
Arkadaşlar merhaba. Lepistes akvaryumumda adi salyangoz sorunu var ve katil salyangoz eklemek istiyorum. Daha önce de bir konu açmıştım ve sonradan balık eklendiğinde bakteri çatışması olabilirmiş. Katil salyangozu eklerken böyle bir sorun olur mu nelere dikkat etmeliyim ?
Lepistes Akvaryumuna Endler Eklemek
Arkadaşlar merhaba. Lepistes akvaryumumda tür farklılığı olsun diye endler eklemek istiyorum. Ve aklımda bazı sorular var. Bu iki türün yaşam ortamları benzer mi ? Beraber yaşayabilirler mi ? Aynı yemden yiyebilirler mi ? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
Son Zamanlarda Artan Balık Kaybı
[QUOTE=lemur]Koku bitkiden olmaz. Yosundan ya da aşırı yemlemeye bağlı artıklardan olabilir. Elodea gibi kolay yetişen, nitratı fazla tüketen, yavrular için saklanma yeri oluşturan bitkiler canlıdoğuran akvaryumunun olmazsa olmazıdır. Balık yükünüz şu an için fazla değil, fakat sizin de gördüğünüz gibi sayı artışı aylar içinde sizi bir çıkmaza sokacaktır. Buna çare ne olabilir? 1)- Yavrulara özel bakım uygulamayarak artışın önüne geçmek 2)- Melek gibi predator balık eklemek 3)- Sadece erkek lepistes beslemek 4)- Yetişen yavruları başkasına vermek.

Lepsteslerin ömrü kitaplarda 2 yıl olarak gösteriliyor. Ben akvaryumlarımda 1,5 yıldan fazla yaşayanı görmedim. Satılan damızlık lepistesler genelde 6 ayın üzerindedir. Balığınız yaşlılıktan ve yıpranmaktan ölmüş olabilir. Halen 2 erkekle devam edecekseniz elinizdeki yavrulardan dişi sayısını 6 ya tamamlayın. Dışardan yeni lepistes eklemenizi önermem. Bu balıklar bakteri çakışmasına aşırı duyarlıdır. Bu durumda bütün balıklarınızı kaybedebilirsiniz.[/QUOTE]

Bitkileri internetten aldım ve biraz pisti. Yıkadım fakat çok temiz yıkamama rağmen halen pisti. Koku o yüzden olmuş olabilir. Yavru artışı gerçekten çok hızlı oldu aldıktan 1 hafta sonra doğurdu ve 30a yakın yavrum oldu 1 haftada. Şimdilik bir sorun değil fakat ilerde sorun olursa tanıdıklarıma veya petshoplara verebilirim.

Akvaryuma yeni dişi eklemeyi düşünüyordum zaten 2E 4D olarak az geliyordu dişi de ölünce eklemek zorunlu oldu. Nasıl ekleyebilirim yeni balık ?
Son Zamanlarda Artan Balık Kaybı
Akvaryumu 3 ay önce kurdum başlarda hiç yaşanmadı dediğim gibi sadece son 1 - 1.5 hafta içinde oldu. Hamburg filtre kullanıyorum. Elodea bitkilerim vardı fakat anlamadığım şekilde koku yaptı çıkarmak zorunda kaldım. 5 anaç 50 60 yavru var. Hasta balık gördüğüm kadarıyla yok. Lepistesten başka 1 adet cüce vatoz var. Yavrularda ana tankta serbest şekilde. Dediğiniz gibi olabilir ölen anaç dişiydi ve sürekli erkekler kovalıyordu. 2 erkek 4 dişiydi 3 dişi kaldı.
Son Zamanlarda Artan Balık Kaybı
Arkadaşlar merhaba. Akvaryumu ilk kurduğum zaman internette okuduğuma göre ölümler olabiliyormuş. Başlarda 1 tane yavru bile kaybetmedim ve biraz şaşırmıştım açıkçası. Fakat son 1 haftada 1 dişi 4 yavru lepistes kaybettim. İlk zamanlar yaptıklarımı yapıyorum hiç bir değişim yok neden artmış olabilir ölümler ? Sadece dip çekimini yavrular küçük olduğu için biraz erteledim ondan olabilir mi ?
Adi Salyangoz Ve Yosun Yiyici Bir Tür Var Mı ?
Arkadaşlar merhaba. Akvaryumumda adi salyangoz sorunu var, gördükçe alıyorum fakat sürekli görüyorum hiç sonları yok gibi bunların. Ayrıca yosun sorunu var, ışıklamayı ve yemlemeyi azalttım cüce vatoz da biraz temizledi ve bayağı bir azaldı. Benim merak ettiğim bir soru var. Hem lepisteslerle uyumlu yaşayabilen, hem adi salyongozları, hem artık yemleri hem de yosunları temizleyebilen bir tür var mı ?
Yeşil Nokta Yosunu Sorunu
[QUOTE=Yunus41] Damacana sıkıntı olur. Saklama kabını balıkların atlamiyacağı kadar doldurun, filtreyi de akvaryum suyu ile temizleyin. Dinlenmiş su yerine akvaryum suyu daha garanti olur.[/QUOTE]
Peki hiç balıkları akvaryumdan çıkarmadan akvaryumu sadece 20 cm kalacak kadar indirsem balıklar dipte yüzerken ben üstten akvaryum camındaki yosunları ve filtreyi çıkarıp temizlesem sonra 2 günde bir dinlenmiş su eklesem nasıl olur ? Hem suyu komple bozmamış olurum bakteriler ölmez hem de daha kolay olur.
Yeşil Nokta Yosunu Sorunu
[QUOTE=Yunus41] Şimdi 130 litre büyük bir hacim içinde ne kadar canlı var bilmiyorum. Balıkları akvaryum suyu ile saklama kabına yada büyük bir kaba aktar filtre ile içinde çalıştır sorun olmaz. Ama benim tavsiyem akvaryumu yeniden kurmak yerine su seviyesini en dibe getirin o suyun bir kısmını kovaya dökün. Lav kırığının üstüne dere kumu yada marka bir kum ekleyin. Hem bitki dikerseniz lav kırığı kökler için iyi bir tutunma yeri olur hemde az eziyet çekersiniz.

Pardon başka bir akvaryumun varmış sanırım. Balıkları oraya alistirarak koyarsan bir sorun olmaz.[/QUOTE]
Aslında başka bir akvaryum yok fakat saklama kabı veya büyük bir damacanaya koymayı düşünüyordum fakat dediğiniz daha mantıklı geldi. Balıkları saklama kabına veya damacanaya alıp su seviyesini 20 cm de tutsam. Camları ve filtreyi (hamburg) temizleyip
dinlenmiş su ekleyip balıkları eklesem sorun olur mu ?
Yeşil Nokta Yosunu Sorunu
[QUOTE=youngaquarist]fazla yemleme yapmayın ve ışığı dengeli verin [/QUOTE][QUOTE=Yunus41] Tabii ki de sorun olur. Günde 6 saate düşürün. Onlarında dinlenmeye ihtiyacı var.[/QUOTE]
Anladım ikinize de teşekkür ederim. Başka bir sorum olacaktı yeni konu açmak istemedim. Akvaryumu baştan kurmayı düşünüyorum. Akvaryumumda dediğim gibi yosun ve adi salyangoz sorunu var ve lav kırığı kullanıyorum. Bu nedenle ne kadar dip çekimi yapsam da aralarda yem artıkları ve dışkılar sıkışabiliyor. Lav kırığını çıkarmayı düşünüyorum Tek tek çözmeye çalışsam çok zorlar diye düşündüm. Balıkları ayrı bir tanka akvaryum suyuyla alsam içine hava versem sonra da akvaryumu komple temizlesem sorun olur mu ? Tıpkı ilk kurduğum gibi kuracağım. Tekrar dinlenmiş su ekleyeceğim, bakteri kültürü ekleyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.