ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SleepyZiggi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2021 05:08
Son Ziyaret:
23 Aralık 2022 00:27
Toplam Mesaj:
7 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YILDIRIM
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bütün cevaplar için peşinen teşekkürler

SON 7 MESAJI

Beta Balığımın Sırtındaki Beyazlık
Cevaplarınız için teşekkürler. Mümkün olduğunca güzel bir yaşam sağlamaya çalışacağım o halde.


[QUOTE=BeyzPl]
Kavanoza fotoğrafını çekmek için aldınız değil mi? [/QUOTE]

Aynen.
[EDIT]SleepyZiggi,2022-08-11 02:53:11[/EDIT]
Beta Balığımın Sırtındaki Beyazlık
Herkese Merhabalar,

Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi beta balığımın sırtında giderek büyüyen bir kitle var. 8 aylık olan balığımın yüzmesinde, hareketlerinde bir sıkıntı yok ama kitlenin büyümesinden dolayı endişelenmeye başladım. Tedavi edilebilir bir rahatsızlık mıdır acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231509/090820222115401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231509/090820222115421.jpg[/IMG]
Betam Yem Yemiyor
Tekrar Merhabalar,
Yaklaşık 2 hafta oldu, konuyla ilgili son durum hakkında bilgilendirme yapmak ve bir kaç ekstra soru sormak istiyorum. Ama öncelikle ilgilenip de cevap yazan forum üyelerine tekrar teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Geçici bir akvaryumdan bahsetmiştim. Betta'mı o akvaryuma alıp takibe başladım. Asıl planladığım (40 lt civarında olan) akvaryumu da hazırladım ama zırt pırt değişiklik yapıp strese sokmamak için şimdilik nispeten daha küçük (20lt civarı) olan akvaryumda devam ediyorum. 50W ısıtıcı ile su sıcaklığım 27 oC'de sabit. Bir süre, yaklaşık 1 hafta kadar yine az hareketli bir şekilde akvaryumun bir köşesinde birşey yemeden devam etti. Sonra hareketlilik arttı (bazen çok hareketli oluyor bununla ilgili de bir sorum olacak), ve 2-3 gün önce verdiğim yemi yemeye başladı. Sadece sabah ve akşam olmak üzere küçük bir parça yem veriyorum. Yemek için çekingen davranıyor. Önceleri hemen yemleri alırdı. Şimdi, gelip inceliyor sonra aşırı hızlı bir şekilde yemi alıp kaçıyor. Yemi yemesi açısından, mutluyum; ancak davranışı biraz endişelendirdi. 1 veya 2 kez de yemi yutamadı, çenesine takıldı kaldı sonra çıkardı. Sanki çenesinde bir sorun varmış gibi. Daha küçük parçalar vermeye çalışıyorum bu sebeple.

Yemle ilgili olarak spesifik olarak önerebileceğiniz bir yem ve hatta alabileceğim güvenilir bir site var mı? Youtube da kankurdu yiyen betta videoları gördüm, mantıklı mı? Su piresi ile ilgili olarak hâlâ bir gelişme yok. Tahmin ediyorum çok elzem değildir. Sadece balığı ilk edindiğim zamana göre pislik çok az. Elbette az yemesinin de etkisi var, ama hala kabızlık devam ediyor olabilir mi diye merak ediyorum. Öyleyse kabızlığı çözecek başka bir çözüm öneriniz olur mu?

Balığın hareketliliği ile alakalı olarak bazen çok hızlı bir şekilde yüzeyde akvaryum boyunca 1-2 tur atabiliyor. Bu normal bir davranış mıdır, yoksa bir durumun göstergesi olabilir mi?

Ankara'da ikamet ediyorum. Canlı bitki ve canlı yem edinebileceğim bir yer (online ya da yerel) öneriniz olur mu? Youtube dan izlediğim ve yukarıda okuduğum kadarı ile tilki kuyruğu bakımı düşük bir bitki ondan edinmek istiyorum. Bir de belki görsellerde gördüğüm kadarı ile hoşuma gitti, Anubias Nana da eklmek istiyorum. Yorumlarda daha önce Nursu önermişti sanırım zaten. Dere kumu edindim, 5 kg kadar. Altına bitki için ne kadar toprak eklemeliyim, ve maaliyeti çok da artırmayacak eknomik (eşim artık sorgulamaya başladı 1 balık için ne kadar para harcadığımı [:?]) hangi toprağı önerirsiniz. Siteki hesaplama araçları çalışmıyor. Dolayısı ile bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim. Geçiş yapacağım akvaryumun taban ölçüleri 46 cm x 30 cm. Yükseklik 28 cm.

Son olarak, Ankara'da bulunduğum bölgede suyumuz kuyu suyu ve kireç oranı dehşet! Zaten direk içemiyoruz. Damacana gerekçem o. Su artıma cihazından geçirdikten sonra kullanabilirsem belli oranda damacana + arıtılmış su ile sürdürülebilir bir sistem kurarım sanki.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.
Betam Yem Yemiyor
[QUOTE=Beta_balik]Bahsettiğiniz 20 litrelik akvaryuma alabilirsiniz balığı, bir problem olmaz.
Su 26 derecede ise iyi. Tabi muhtemelen dalgalanma oluyordur ama sabit olduğunu var sayarsak beta için ideal sıcaklık 26-27 derece.
Balığınızda ise şu anda bir hastalık gözükmüyor. Yem yememesi hastalıktan değil bakımındaki eksiklerden kaynaklı demek ki.

Bu arada petshopun gösterdiği aşağıdaki gibi birşey miydi? Öyleyse doğru şeyi göstermiş. İçindeki siyah şeyler canlı oluyor, su piresi denen canlılar onlar. Sizin alıp uygun bir yerde üretmeniz lazım ki bitmesinler, onlar üredikçe siz alıp balığınıza verirsiniz. [/QUOTE]

Akvaryumu kurduktan sonra umarım eski haline gelir. Petshop'un gösterdiği poşet içerisinde herhangi bir sıvı yoktu (poşet şeffaf değildi, sadece el ile yokladığımda kuru yem benzeri birşeyler olduğunu hissettim). Akvaryum dibine ilerisini de düşünerek bitki için toprak ve kum eklemem gerekirse ne kadar olması gerekir acaba. İç ebatlar şu şekilde: 39,2 cm en, 19,2 cm derinlik ve 30 cm yükseklik (22,5 lt).

Bu arada bulunduğum yerde çeşmeden akan su çok kireçli olduğu için şimdiye kadar hep damacanadan su alıp bekletip (ama çok uzun süre değil) değişim yaptım. Bununla ilgili de yorum ve önerileriniz olursa çok sevinirim.

Güzel bir hafta sonu diliyorum herkese[EDIT]SleepyZiggi,2021-05-29 02:45:12[/EDIT]
Betam Yem Yemiyor
Tavsiyeleriniz için teşekkürler Beyza Bala ve Mehmet Kaya. Akvaryum için cam kestirmeye gittim ama ellerinde 6 mm cam yoktu kestirip pazartesi gününe getirecekler. Dolayısı ile camları birleştirmem, silikonun kuruması ve su denemesi derken Çarşamba Perşembeyi bulabilir. Bu arada iş yerimde atıl duran 20-25 litrelik akvaryum olabilecek bir cam kabın silikonlarını yeniledim, yarına kurur sonra su sızdırıp sızdırmadığını kontrol edip içini dolduracağım. Geçici olarak ona taşımamda sakınca olur mu? Olur derseniz ilk planladığım yer olmayacak belki ama bu akvaryumda bir süre bakabilirim. Diğerini de farklı bir şekilde değerlendiririm.
Fotoğraf isteyenler olmuştu, onları aşağıya ekliyorum. İçine bugün Ankara söğütözünde bulunan petgrosstan aldığım bir termometre bıraktım sıcaklık nasıl kontrol edeyim diye. 26 derece diye okuyorum. Sayın Mehmet Kaya canlı su piresinden bahsetmiş. Yukarıda bahsettiğim petshopta sordum canlı yem bulunur mu diye. Bir poşette birşey gösterdi ve yetiştirilmesi gerekiyor gibi birşey söyledi tam anlamadığım için almadım. Canlı su piresini nerede bulurum Ankara’da acaba?
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231509/280520212321241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231509/280520212321271.jpg[/IMG]
Betam Yem Yemiyor
Cevaplarınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda daha büyük akvaryumu planlıyorum. Evimde kitaplığımda koyabilecek bir akvaryum planlıyorum, en 45cm, derinlik 35cm ve yükseklik 27,5 cm olduğunda sığabilecek. Yaklaşık 42 lt bir akvaryum ediyor. Bu çok olmaz değil mi? Youtube'dan bir kaç video da izledim, elim de yatkındır bu tür işlere. Birazdan çıkıp camcıdan kestireceğim camları. İşaret ettiğiniz linklerdeki okumaları da yapacağım ama, özellikle dikkat etmem gereken ya da önermek istediğiniz birşey var mı? 40 lt için ısıtıcı be olmalı, filtre ne olmalı?

Tekrar teşekkür ederim
Betam Yem Yemiyor
Merhabalar. Eminim birçok kez sorulmuştur ve cevaplanmıştır benzer bir soru. Ama hem kayıtlara geçsin de başkaları benzer şeyleri yapmasın diye kendi davranışımı burada paylaşıyorum hem de ve aslen bir umut ilke beta balığımı kurtarmanın bir yolunu aramak için siz bilgili ve tecrübeli kişilere danışmak istiyorum.
Uykumun kaçmasına neden olan şey yaklaşık 6 aydır baktığım (ya da bakamadığım demeliyim belki) erkek betam 2 haftaya yakın bir süredir bir şey yemiyor. Son zamanlarda da hep fanusun bir kenarında hareketsiz duruyor. Az önce uykum kaçınca bakayım dedim, şimdi (sabahın körü olması sebebiyle de olabilir) dipte beyaz taşların üzerinde hareketsiz duruyor.
Bir hevesle çocuklara da sorumluluk bilinci geliştirmek maksadıyla yılbaşı hediyesi olarak aldığım Beta için satıcının verdiği betalar için uygun yemden (minik yuvarlak olan ve su yüzeyinde kalanlardan) verdim düzenli olarak sabah 3 akşam 3 adet olmak üzere. Suyunu da 7-10 gün de bir değiştirin dediği için değiştirdim komple! Her değişimde strese sokarak. Eski suyundan bir miktar (200ml civarı maksimum) yeni suyuna katmak sureti ile ve verdiği mavi damladan 4-5 damla damlatarak. En kısa zamanda büyük bir akvaryum yapmak istiyorum kendim, biraz da merak saldırmanı işe, ve balığı fanustan kurtarmak istiyorum ama ivedi olarak yapmam gereken nedir bu durumda onu merak ediyorum. Bu zamana kadar sadece tek çeşit yem verdim ama yememe durumu başlayınca farklı bir yem daha almıştım geçen hafta (kiremit rengine bezer diğerine göre kıyasla şekilsiz ve 1–2 saniye sonra dibe batıyor) ama onu da yemiyor.
Önerilerinizi merakla bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.