ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emreb01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2022 13:43
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2022 20:47
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre B
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre B

SON 3 MESAJI

Yeni Tank Kurulumu- Bakteri Döngüsü
Seachem stability ve sera aquatan aldım(betta aquatan var ama tr de yok sanırım bulamadım). Talimatlara uyarak kullanıyorum ikisini ayrıca çok tatlı bir betta aldım bugün şuan mutlu gibi. Adana'nın suyu pek iyi değil, ayrıca bizim binanın suyu berbat bir depoda bekleyip geliyor belediyeden gelmiyor direkt. O yüzden akvaryum suyuma balığı ekledikten sonra 5 ml sera aquatan ekledim kafam rahat etti.

Yardımlarınız için teşekkür ederim :)[:3]
Yeni Tank Kurulumu- Bakteri Döngüsü
Merhaba Mert bey,

Seachem stability aldım az önce. Ekstradan sera aquatan Su düzenleyici alacaktım klor vs gitsin diye su değişiminde vs. Kalmamış alamadım ne yazık ki. Suyu 1 hafta dinlendirip ekliyorum akvaryuma içinde ağır metal klor da kalıyor büyük ihtimalle ama ne yapsam bilemedim almam gerekir mi sizce?
Yeni Tank Kurulumu- Bakteri Döngüsü
Merhabalar, uzun zaman sonra yeniden bir betta tankı kurdum 2 hafta önce. Sade olmasını istedim tabana kozmetik siyah kum, 3 parça gnays kaya, Java fern, Java moss ve marimo Moss ball bitkisi ekledim. Tankım brüt 27 litre alıyor ısıtıcım 25w ve 180l/h 'lik bir şelale filtrem var. Haftada 1 dip çekimiyle birlikte su değişimi yapıyorum %25 oranında. Sorum şu,

Döngü otursun alacağım bettaya zarar gelmesin diye bekledim, bugün 2 hafta oldu fakat arada yem atmayı unuttum amonyak üretsin diye.

Ayrıca akvaryumcudan sipariş ettiğim bitkiler kurulu tankta faydalı bakterilerin barındığı yerden mi geldi boş kaptan mı geldi bilmiyorum. Sağlıklı ve güvenilir orada bir sıkıntı yok fakat ne akvaryumcudan su ekledim, bitkinin birkaç damla suyu damlamıştır akvaryuma. Ne de bakteri kültürü satın alıp ekledim. Yem de atmadım atmayı akıl edemedim daha doğrusu amonyak oluşumu için.

Ben şunu anlamadım yani kültür veya akvaryum suyu eklemeden bakteri döngüsü oluşur mu yemlemelerle vs. Yani çeşme suyunun içinde nitrifikasyon bakterileri var mıdır? Eğer yoksa ilk bakteri akvaryumlarda nasıl üredi[:?] Sorularım bu şekilde şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.