ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
knock
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2024 10:56
Son Ziyaret:
23 Mart 2024 23:22
Toplam Mesaj:
6 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Tandoğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 6 MESAJI

Şelale Filtre 200 Litre Tank
[QUOTE=Hidro Dinamik]Debi, genelde akvaryum hacminin 3-5 katı olması yeterli denildiğinden alt sınırdanda olsa debiyi karşılıyor, besleyeceğiniz balık türüde önemli.
Ancak filtre malzemesi hacim olarak yeterli geleceğini düşünmüyorum. Bunun dezavantajı ise; bakteri kültürü için kısıtlı alan ve filtre malzemesinin daha sık temizlenme ihtiyacı.
Yinede tercih yapacak olsam Eheim kaliteli marka olmasına rağmen bir tık genişliği ve debisi fazla diye Dophini seçerdim.

Ortalama yükteki akvaryum kuracaksanız yanına ek bir filtre veya daha hacimli olan tepe filtrelerden bakabilirsiniz.
Tabii bir diğer seçenekte canlı yükünü düşük tutmakta.

[/QUOTE]

Sumplı pipo filtreler hakkında ne düşünüyorsunuz? Dophin h800 alan olarak daha geniş olduğu için onu kullanabilirim belki. Dophin h800 + minik bir pipo yapsam nasıl olur birde? Dophin h800 içine sera siporax , elyaf ve kendi içinde çıkan malzemeleri bırakacağım önereceğiniz başka bir malzeme var mı?
Şelale Filtre 200 Litre Tank
Merhaba, Eheim Liberty 200 Askı Filtre ile dophin h800 askı filtre arasında gidip geliyorum. 200 litre bir tank kuracağım. Şelale filtre almaya karar verdim büyük iç filtrelerden vazgeçip. Sizce hangisini almalıyım? Aldıktan sonra içindeki kartuşlar yeterli olur mu kendim malzeme alıp mı koymalıyım? Malzeme koyacaksam onlardan da bahsederseniz sevinirim.
Zebra Balığı Yem
Merhaba, zebra balıkları aldım. Transgenetik tetram da var. Transgenetik tetra için protein amaçlı tropical supervit kullanıyorum. Taneleri büyük olduğu için zebra balığı yiyemiyor. Zebra baığı için yem önerebilir misiniz? Canlı yem olarakta artemia olur mu? Transgenetikz,zebra ve çöpçü için.
Yem Önerisi
Merhaba, 6 transgenetik tetra 6 çöpçü balığım var. Transgenetik tetra içi petshop tetra pro alg verdi ama protein ağırlıklı da yem lazım. Çöpçüler için tetra welsi gran ve tetra wafermix kullanıyorum. Transgenetik tetra için önereceğiniz yem var mı? Çöpçüler için bu şekilde yemleme iyi mi? Ölçü olarak iki balık içinde yemlerden ne kadar ve nasıl bir düzende vermeliyim?
Yeni Akvaryum
Filtre dediğiniz gibi 300L. Pipo filtre deneyebilirim o zaman önereceğiniz bir modeli ve hava motoru var mı? Bakteri kültürü ekledim besini değil. Bakteri kültürü ekleyeli 4 gün oldu su değişimi yapmak şimdi doğru olur mu? Ona göre yapacağım. Çöpçü balıklarına granül yerine farklı ne yem verebilirim? Çok bilmediğim için yemleri soruyorum.
Yeni Akvaryum
Merhaba, yeni bir akvaryum kurdum. 50x20x30 ölçülerinde 30 litre Bir hafta filtre ve ısıtıcı çalışır halde akvaryumu çalıştırdım. 1 hafta sonra seachem stability bakteri kültürü ekledim ve 24 saat sonra 3 çöpçü balığı ekledim. Bakteri kültürünü ekleyeli 5 gün oldu akvaryum suyu bulanık.Herhangi bir plastik yok içinde kumu da iyice yıkamıştım. Araştırdım gün geçtikçe geçer diyorlar ama pek bir azalma olmadı o yüzden bilenlere danışmak istedim. İç filtre kullanıyorum 3w venüsaqua 2001F modeli yeterli geliyor mu emin değilim.
1) Bu durumda ne yapmam gerek akvaryum yeni olduğu için su değişimi yaparsam bakteri kültürü koyulalı 5 gün olduğu için döngü oturmayabilir. Ne zaman su değişimi yapmalıyım akvaryum yeni olduğu için
2)Daha güzel bir filtreye geçip içindeki süngeri yeni filtreye sıkıp beraber çalıştırmayı planlıyorum belki yeterli gelmiyordur diye önerebileceğiniz filtre var mı? Dış mı iç mi pipo mu 50x20x30 30 litre akvaryumda önerirsiniz
3)Bakteri kültürünü az miktarda eklemeye devam edeyim mi 3-4 gün boyunca arkasında 7 gün kullanım gibi yazıyordu.
4) Çöpçü balıklarına granül yem atıyorum her gün 1 adet. Önerebileceğiniz yem ve markası var mı? Her gün 1 granül yem mi atmayalım?
5) Akvaryuma bitki ekmek istiyorum akvaryumcudan siyah kum almıştım ama yetersiz geldi çok kaliteli bir kuma da benzemiyor üstüne farklı kum eklesem sıkıntı olur mu önerebileceğiniz kum var mı bitkiye uygun kaliteli bir kum. Kum eklemeden önce dip çekimi mi yapmak gerekiyor yoksa yapmadan direkt eklenebilir mi?
Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242800/180220241110161.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.