ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2007 21:25
Son Ziyaret:
14 Eylül 2022 18:03
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Taşırma sistem, 4 akvaryumlu bitkili denemem
 Uğur Bey, öncelikle merhabalar.. hemen hemen aynı tarihlerde akvaryum ile tanışmışız.. benim bi önceki akvaryumumda 300 litrelik malavi tankıydı.. fakat ayrı bir 30 litrelik bir beta tankı yapiim derken bi şekilde bitkili akvaryumla tanıştım.. ve nerdeyse 300 litrelik akvaryumuma bakmaz oldum.. uzun bir aradan sonra bitkili tank hevesimi yeni kurduğum akvaryumda bulmaya çalışıcam inş. (henüz bitki ve canlı yok 4. gün ayrıca forumda "görüş ve yorumlarınız" diye bir başlık altında görebilirsiniz) 
 Benim kurduğum sistemde sump sistemi, en iyi filtrasyonu düşük enerji sarfiyatı ile yakalamaya çalıştım.. bitkili tanklar için Co2 kaybına yol açacağı için sump pek önerilmese de ben bu yolu seçtim..
Şimdi sizin sisteminiz için aklıma takılan ilk soru neden mercan kumu kullandığınız oldu.. ve ayrıca Co2'yi  sump yerine bitkili tankların içinde çözmenizin daha faydalı olacağını düşünüyorum.. suyun hava ile teması mümkün olduğunca az olması da önemli diye biliyorum.. Kolay gelsin başarılar..
Görüş ve yorumlarınız?
Tek bir beta için tankın fazla büyük geleceğini düşünüyorum.. fakat, yaklaşık 20 lt'lik bir beta akvaryumu yapma hevesim var betaları ayrı bir seviyorum.. arka plan bitkisi henüz düşünmüyorum ama kesin olarak netleşmiş değil.  fakat saz yerine başka bitkiler olucak herhalde.. Yorumunuz için teşekkürler. 
Görüş ve yorumlarınız?
Taban, arka bölgelerde 10-13 cm'yi bulan bir yüksekliğe ulaşıyor .. ön kısımda ise 5-7 cm civarı.+kayalar..  25 litre su kaybının herhangi bir dezavantajı  olabilirmi? tankta sadece Neon tetra, kiraz karides ve taban bitkileri düşünüyorum.. (şimdilik) ve belirttiğim gibi sistemde yaklaşık 90 lt su dönüyor, akvaryumun boyutlarını düşünürsek bunun kararlı bir su dengesi yakalayabilmem için yeterli olucağını düşünüyorum. fakat yanılıyor da olabilirim.   
Görüş ve yorumlarınız?
 Çok sağolun...
 Yukarıda tank içindeki su hacmini belitmiştim ama yinede belirteyim.. tank yaklaşık 52-53 litre civarında su aldı. doldururken hesapladım.. işin içinde birde sump var yaklaşık 40 litre.. yani toplam su döngüsü  90 lt  civarı.. (+ - 2 litre)
Akvaryumun boyu 60 cm, en 36 cm, yükseklik 36 cm
Görüş ve yorumlarınız?
Öncelikle herkese merhabalar, çok faydasını gördüğüm bu siteye ilk kez konu açıyorum, o yüzden gözümden kaçırdığım bişeyler varsa kusura kalmayın :)
tankın kurulum fotoğraflarını makinem olmadığı için fotoğraflayamadım.. merak ettiğiniz bişeyler varsa sorabilirsiniz.

Nacizane boş akvaryumum
Fotoğraf:









Epey bi araştırma ve gerçekten emek harcıyarak  herşeyi sıfırdan yaptım diyebilirim. hala tamamlamadığım birkaç proje var kafamda (mesela gözüken filtre boruları yerine binbir uğraşla camcıya kestirdiğim laboratuavarlarda kullanılan cam tüpleri kullanıp görünümü tamamen sadeleştirmek gibi.. ayrıca sump izolesi ve sump'ın içinde farklı bir biyolojik filtrasyon)  umarım bişeye benzemiştir...? bekleyip görücez.

Boyut (cm):
60x36x36 - 6mm cam

Kapasite (litre):
52 lt tank sump ile birlikte yaklaşık 90 lt su döngüsü

Canlılar:
henüz yok.. fakat neon tetra ve kiraz karides düşünüyorum.. bitki ise glosso ve parvula istiyorum. arka plana bitki konusunda kararsızım.. sizce?

Malzemeler:
Taban : Alttan üste doğru : Torf - lav taşı kırığı+misket gübre(Tunç Sönmezoğlu) - fondovivo - amazon river sand + seramik fırınında pişirilmiş kil topları
Filtreleme: Sump resun 700 lt/saat kafa motoru - seramik halkaları - bioball+lavtaşı kırığı - ista amonia remover zeolit + elyaf
Aydınlatma: 1x18 watt sylvania grolüx + 1x18 watt daylight 1050 lümen tekfen + 2x15 watt sylvania grolüx  toplam:66 watt
Isıtıcı: Atman 300 watt 25 c (sump içinde)
Co2 : 2 lt'lik tüpüm mevcut fakat henüz regülatör ve ince ayar vanası edinemedim (Çanakkale'de bulmam mümkün görünmüyor ve ekonomi Sikkin) fakat bitki eklemeden önce sistemi kurmak istiyorum.  inşallah...  ista difüzor mevcut.. saniyede 2 baloncuk 24 saat düşünüyorum?

su değerlerini henüz ölçmedim..

Akvaryum Bakımı:suyu 3 gün önce doldurduğum için henüz bakım yapılmadıTebessüm

Kullanılan Yemler: neon tetra için araştırılacak

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
şimdilik sera aquatan.... Tunç Sönmezoğlu'ndan alınmış micro element gübresi 500 ml (çoğu farkında olmadan dolabın içine dökülmüş Aglama ama kalanını bitki ekledikten sonra 1 ay kadar kullanırım herhalde..)


arkadaşlar görüş ve yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.