ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
_uffuk_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2007 16:48
Son Ziyaret:
31 Ocak 2015 23:44
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk ŞANLI
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
ögrenci(inşaat mühendisliği)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ufuk SAN
Bitki ve karides hobiciliği..

SON 10 MESAJI

Kötü Bi Anı
Kardeşim o izler bir günde olacak şeyler değil. Kaldı ki mal sağlam olsa karşındaki adam hasta mı bu kadar sıkıntıya girsin? Ben sana öneride bulunuyorum fakat sen burnunun dikine gitmekte ısrar ediyorsun. O şekilde satmaya devam edersen bu sorunlarla da uğraşırsın. Karşındaki kişinin de baktığı tek açı var; ürün tamir görmüş ve bunu da fotoğraflamış, sana göndermiş. Sürekli farklı açılardan baktırtan sensin. Biz savunmaya girmiyoruz, gözle görüleni söylüyoruz. Sattığın ürünü almamak için bu kadar çabaya girmen, burada konu açıp bir ağabeyini bu duruma düşürmen de büyük bir yanlış. Sana tavsiyem daha dikkatli ve saygılı olmandır.
Kötü Bi Anı
Öncelikle konuyu bilmeden ahkam kesen arkadaşlara şunu söyleyeyim; 7 yıldır forumlardan satış yapıyorum, henüz hiç böyle bir olay yaşamadım çok şükür. Çünkü yollayacağım ürünün hasarı varsa onu da açık açık gösteriyorum fotoğraflarda. Armatürü satan arkadaş dediği kadar iyi niyetli olsaydı ışıklar yanmıyorken net bir fotoğraf da koyardı, ki ben de şu anda armatür satıyorum ve bu şekilde ilan açtım. 
İkinci olarak bir kişinin "forum özel üyesi" olması dürüst olduğu anlamına mı gelir? Bu sıfata bakarak nasıl karşıdaki insanı üçkağıtçı olarak niteleyebilirsiniz? Tamir görmüş bir ürünle sağlam ürünü bir tutabilir misiniz? Fotoğraflarda da net bir şekilde görülüyor ki armatür tamir görmüş. Berkant arkadaşımız bu bilgiyi neden vermedi? Aralarında geçen konuşmayı net bir şekilde tabi ki bilemeyiz fakat İltan Bey'in yazılanlara bakarsak buradaki tek hatası maç için buluşmayı ertelemesi olmuş. Yazanların çoğu 30 ya civarı insanlar ve yazılanlar hiç hoş değil. İnsanları tanımadan yargılamak bu kadar kolay değildir. Karşınızdaki insanı düşünerek yazı yazın ve bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın. 
_uffuk_2013-12-01 17:27:25
sp japan yiyici bulma?
Konuya biraz geç kalmışım sanırım fakat çok yüksek olasılıkla sae. Özellikle bitkilerin filizlerini iştahla yerler. Ondan başkası olamaz saydıklarınızın arasında.
karıdes
Sae sıkıntı çıkarmaz fakat akvaryumunuzda moss türleri varsa onların filizlerini hiç affetmez yer.
karıdes
Merhaba. Bu canlı karides yavrularınızı afiyetle yer. Koymanızı tavsiye etmem.
Bu bitkinin türünü bilen var mı?
Bu bitki najas türü. Muhtemelen de "najas oguraenchi".
İptal
Taban bitkili akvaryum için hayati önem taşır. Bu yüzden de taban sağlam olursa işiniz de o derece kolaylaşır. Tabi ki yazdıklarınızın faydası olacaktır fakat benim şahsi fikrim bu kadar zahmete katlanmamanızdır. En basit haliyle benim tavsiyem alta lav kırığı, üstüne de en az dört cm kadar iri daneli bitki kumları tercih etmenizdir. Diğer malzemelere vereceğiniz para ile de misket gübre alın kumun altına uygulayın ve keyfinize bakın. 
Parvula dikimi
Merhabalar. Akvaryum şartlarınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum fakat üç cm kalan bitki bir cm kalandan daha iyi gelişmez normal şartlarda. Floresan lambalar ortalama kırk- kırk beş cm derinliğe kadar etki ederler akvaryum şartlarında. Budanan bitki epey atılım gösterir ve şartlar uygunsa çok daha hızlı ve sağlıklı büyür. Her baharda bağlarda bahçelerde bu yüzden budama yapılır. Bence ışık yetersiz geliyordur. Yoksa bahsedilen ekim yöntemi doğrudur.
yeni kurulum bitki akvaryum...
Bitki akvaryumlarına beyaz ışık şarttır. Beyaz ışıkta her dalga boyu mevcuttur. Bitkiler en iyi fotosentezi mor, mavi, turuncu ve kırmızı tonlarındaki ışıklar altında yaparlar. Bu yüzden grolux tarzı ışıkları özellikle tercih ederiz fakat beyaz ışığın içerdiği dalga boylarına da her bitki ihtiyaç duyar. Zira grolux'un içerdiği dalga boyu da beyaz ışıkta vardır fakat biz yoğun bir şekilde vermek için grolux kullanırız. Bu yüzden beyaz ışık olmazsa olmazdır. Önemli olan doğru ışık gücünü ve doğru aydınlatma süresini bulmaktır.
İlk defa ciklet kusturdum. Çaresizim...
Aykut Bey akvaryumda mutlaka bir hareket olsun. İç filtre şu an için güçlü gelir fakat pipo filtre tarzı birşey mutlaka kullanın. Ayrıca hayvanlar tam olarak gelişmeden de kesinlikle yem atmayın, attığınız tüm yemleri toplayın. Çok az miktarlarda dip çekimi yapıp taze su eklemeniz de yine faydalı olacaktır fakat dinlenmiş su koymaya özen gösterin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.