ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
temel_reis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2007 00:31
Son Ziyaret:
02 Şubat 2008 01:58
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cemal yüksel
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Prog.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

90*40*40 karışık cichlid
Cemal Yüksel

SON 10 MESAJI

Dip filitresi hakkında.(resimli)
Bülent Bey sizin çalışmanızı görmüştüm esinlendiğim çalışmalardan diyebilirim ozaman yorum yazmamıştım demekki bugüneymiş nasip ellerinize sağlık çok başarılı bir çalışma.Bende elektirik tesisatı boruları kullanıyorum biraz inceler ama iş görür sanırım bitirince resimde ekliyeceğim.Mantığını anlatmak için bir resim ekliyorum, bu sanırım dış filitre yardımı ile iş görür masrafsız ve basit.
 
Akvaryum İçi Sump İçin Diziliş Sırası Nasıl Olmalı
http://www.aquanubis.com/content/view/44/33/ Bu linki sonuna kadar takip ederseniz sanırım yardımcı olur size bende burdan bakıp aynısını yavru akvaryumuma uyguladım gayet etkili.Saygılar.
Beraber şu dekora bi el atalım arkadaşlar
Valla balıklar çok güzel aman nazar değmesin maaşallah ,düzen konusunda en güzel dekor sizin içinize sinendir.Sağlıklı balıklar.
Dip filitresi hakkında.(resimli)
Sabih bey öncelikle zaman ayırıp uygulamanızdan bahsetmişsiniz çok teşekkür ederim.Ancak ben cichlid besliyorum haliyle bitki olmayacak.Yani benim amacım suyu filitre etmek değil sadece kumun arasında kalan balık pisliğini ,yem kalıntılarını vb zararlı sayılabilecek tortuları minumuma indirmek yani kumu havalandırmak çünkü annemin sağlık problemleri nedeniyle uzun bir süre hastanelerde sabahlamak zorunda kaldık balıklarımla ilgilenemedim yemlerini komşular , akrabalar falan verdiler , biraz fazla yemleyince dip temizliği yapmayınca haliyle hastalık kaçınılmaz inanın vatozlarım bile beyaz benek hastalığına yakalanmışlar ve bütün balıklarım öldüler. Yani dediğim gibi durumlardan dolayı kumun havalanması bence çok önemli ,Işıner bey pek sıcak bakmamış ama gerçekten önemli bir durum.Ben bu işe arkadaşının evinde japon balığı görüp heveslenerek başladım ama biraz araştırınca sadece zevk değil büyük bir sorumlulukta olduğunu anladım bundan dolayı balıklarınızı rahat ettirmediğiniz sürece onlarda sizi rahat ettirmiyorlar.
Dip filitresi hakkında.(resimli)
Evet benim düşündüğümde suyu dışarıya vermesi böylece tortular kumda kalmamış sürekli havalanmış olur böylece dip temizliği zahmetini kısmen hafifletmiş olur.Ancak aklıma takılan sorulardan biri dış filitre tek başına sudaki fiziksel temizliği sanırım sağlayamaz onun için ayrı birde iç filitrmi kullanmalı yada küçük bir üstten taşırmalı sump dahamı iyi olur acaba?
 
 
Yada dış filitre yarmıyla aşağıdaki gibimi olsa? Ama filitre debisimi düşürebilir.
 
 
temel_reis2008-01-30 00:20:30
KUDURMUŞ YUNUS....
120 litre akvaryumda 29 adet yunus demek 4 kişilik arabaya 21561321 kişi binmek demek Smile Sayısını azaltman gerekiyor.
Saygılar.
Dip filitresi hakkında.(resimli)
Fikri olan yokmu arkadaşlar?
Sarı Prenseslerimin cinsiyeti
İyi bende yazimda içimde kalmasın ikiside dişi sağlıklı balıklar. Smile
Dip filitresi hakkında.(resimli)
Merhaba arkadaşlar bu dip filitresi olayı benim baya aklıma yattı ama sorun şu ki filitre içinemi çekmeli yoksa dışarıyamı su basmalı? Bu konuda çok araştırma yaptım benim aklıma yatan dışarıya su basması.Böylece kum sürekli havalanmış ve tortular kumun arasında kalmamış olur. Bazı resimler var elimde bunları paylaşmak istedim.Resimler alıntıdır.Deneyimli akvaristlerin yardımlarını bekliyorum.Bir kaç güne kalmaz 100*50*60(h) ölçülerinde yeni akvaryumumu kuracağım. Bu sistemi mutlaka kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...
 
 
 
Bu suyu içine çeken sistem ben tam tersini düşünüyorum.
temel_reis2008-02-01 00:42:25
Sevgililer Günü Projesi...!
Mükemmel höh diyorum yani Clap

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.