ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oguzz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2008 11:09
Son Ziyaret:
16 Ekim 2014 13:25
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oguz küçük
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Zonguldak
Meslek:
elektronik teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

oguz67

SON 10 MESAJI

silikon

Sıcak silikonun balıklara hiçbir zararı yoktur ama cam üzerinde kesinlikle tutmaz.

Sump kafa motoru hakkında

Merhaba kafa motoruna gelen suyun azalma sebebi filtre sisteminde kullandığınız malzemelerden kaynaklanabilir.Eğer kullandığınız süngerler sık gözenekli ise suyun geçişi zor olacağından kafa motoruna geden su azalır.Bunun sebebi malzemelerin kirlenmesinden dolayıda olabilir.eğer uzun zamandır temizlemediyseniz bundanda kaynaklanabilir.Veya biraz malzeme eksiltirsen sorun kalmayacakltır.

Bilgisayar Fanı Hakkında ?
Fanlar masimum 12 voltta çalışır yani 12 v. luk bir adaptörle çalıştırmak daha mantıklı. Çünkü voltaj nekadar yüksek olursa soğutma okadar fazla olur.Saygılar
Çamaşır Makinesi Pompasından Kafa Motoru
Arkadaşlar bu motoru yaklaşık 4 aydır 250 lt lik akvaryumumda kullanıyorum. Motoru suya gömmedim ris almak istemedim.Power fanı kullanarak soğutma yapıyorum(fan sıcak havayı emecek şekilde monte edilmeli.)Hiçbir ısınma yok.Sorunsuz kullanıyorum.Herkese tavsiye ederim Kolay gelsin.
Overflow Box Yapıyorum.... video eklendi.
Arkadaşım gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Eline sağlık. En kısa zamanda bende yapmayı düşünüyorum ama tek sorunum resimdeki ölçülerden birşey anlamadım. Kendi yaptığın sistemin ölçülerini ayrıntılı bir şekilde çizip foruma ekleyebilirsen sana minnettar olurum.şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsin.
Kapak ve Işık Sistemi

O lambalardan kesinlikle verim alamazsın.Onlar süsleme amacı ile kullanılıyorlar.Bence 1 adet 20w elektronik balast ve 1 adet 60 cm*20w floresan kullan.Kapağı mukavvadan yapsan bile taşı:). Kolay gelsin.

silikon önerisi olan varmı :-x ?
Gedikgross.com en uygun sista silikonu burada buldum.Siyah rengide mevcut
100*40*40 cam kalınlığı..
Bence genişliği yükseklikle aynı tutarsanız derinlik açısından daha hoş bir görüntu oluyor.1 ay önce 105*45*55* ölçülerinde(kayıtlı kuşaklı 6 mm camdan)akvaryum yaptım 105*55*55 yapmadığıma pişmanım.Ama yinede çok güzel.Kolay gelsin
300 litre"lik tank nasıl yapılmalı?
Arkadaşım sana sadece şu konuda yardımcı olabilirim ben 250 litrelik bir tank yaptım ve tamı tamına 3 tüp sista silikon kullandım sana 2 tüpün yeteceğini sanmıyorum.Bence bir tüp daha al işin yarım kalmasın.Kolay gelsin.
Şelale Yapımı
Çamaşır makinalarında kullanılan su pompası(yani yıkama bitiminde pis suyu dışarıya atan pompa)bence bu işi görür.Çalışma sistemi kafa motorunun aynısı ama gücü piyasada satılan 100 ytl değerinteki kafa motorlarına eşit, belki dahada güçlü.Üstelik çamaşır makinası tamiratçıları çıkma olanlardan para bile almıyorlar.Alsalar bile en fazla 3-5 lira. Tek sorunu uzun süre çalışınca ısınıyor.Bu sorunu forumda bi arkadaş dışını yalıtıp suya gömerek çözmüş. Bence mantıklı denemekte fayda var.Ben sadece su basış gücünü test etmek için kullandım mükemmel çalışıyor.Tavsiye ederim.Kolay gelsin saygılar...
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.