ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
taliptunc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2008 20:24
Son Ziyaret:
13 Nisan 2015 21:40
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TALİP TUNÇ
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1977
Yaş:
46
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

ERZURUM
[QUOTE=odcb]sanırım bizim erzurumlu hobiciler genelde şehir dışında yaşıyorlar :)

[/QUOTE]
 
Sanırım öyle, Erzurum'da çeşit bulmak oldukça zor o yüzden olsa gerek pek fazla akvarist yok.
ERZURUM
[QUOTE=odcb]talip abi en azından bir 10 kişi bulabilsek enazından bi yerde oturur çay içeriz abi bulamasakta oturur beraber çay içeriz :) [/QUOTE]
 
neden olmasın Onur bey, inşallah
ERZURUM

Onur bey bende Erzurum'dan Talip yaklaşık iki yıldır akvaryumla ilgileniyorum, umarım Erzurum'dan başka arkadaşlarda açtığınız konuyu görür ve güzel paylaşımlar yaparız. Başlık için teşekkürler.

Akvaryumumun Son Hali
[QUOTE=ufuk.karahan]

Öncelikle merhaba balıklarınız gerçekten çok güzel. Yavruluk yapmanıza gerek yoktu çünkü dişi balıllarınızın saklanabilecekleri çok fazla mağara yok. Şimdi akvaryumunuzu aşağıda anlatacağım gibi dekore ederseniz yavruluğa hiç gerek kalmaz. Bol mağaralı ver bol kayalıklı alan lazım bunun için özellikle akvaryumun köşelerini kullanmaya özen göstermeliyiz. Çünkü yunus balıkları boş ve kumluk alanlarda yüzmeyi severler. Öncelikle bir dişinin ve erkeğinizin girebileceği kadar geniş bir mağara lazım. Muhtemelen bu mağarayı erkeğiniz alacaktır.  Bu mağarayı hem çiftleşmek için hem barınmak için kullanacaktır. Erkek yunusunuz bu mağaradan dişilere titreyerek onları çiftleşmeye davet edecektir. Bu mağara aynı zamanda balıkların sırt yüzgeçleri açık şekilde girebilecekleri kadarda yüksek olmalıdır çünkü çifleşirken yüzgeçleri zarar görebilir. Balık sayısına göre diğer mağaralarıda ayarlarsınız mesala dişilerinizin girmesi için 2 adet tek balıklık mağaralar yapmalısınız çünkü dişi balıklar hem çiftleşmeden önce hemde çiftleştikten sonra saklanacak yere ihtiyaç duyacaktır. Erkek balığınızın dişiye baskı yapmasının nedeni ise saklanacak yer olmaması ve dişi balığınızın sürekli olarak yüzeyde dolaşmasıdır(yeniden çiftleşmek için baskı yapar erkek balığınız). Yukarıda anlattığım gibisaklanacak yerler yaparsanız sorun kalacağını sanmıyorum.

 
SAYGILARIMLA...
[/QUOTE]
 
Ufuk bey tavsiyeleriniz için çok teşekkürler hemen deneyecem söylediklerinizi. Umarım bu kez başarırım kuluçka aparatı fazla randıman vermiyor bende herşeyin doğal yolla olmasından yanayım. Birde  akvaryumun köşelerine büyük testiler koyarsam bahsettiğiniz mağaraların işini görebilirmi tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler.
taliptunc2008-07-09 21:20:02
Akvaryumumun Son Hali
[QUOTE=Radinant][QUOTE=taliptunc]Teşekkürler Furkan bey, erkek yunus 18 cm  dişiler 15-16cm kadar. [/QUOTE]
 
Maşallah gerçekten iyilermiş.Bol bol yavru alırsınız inşallah.
 
Sağlıklı balıklar....
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
Teşekkürler.
Akvaryumumun Son Hali
[QUOTE=Kral_Afat]Güzel akvaryum benimde aynı şekil sarı prenseslerde yavru alma sorun vardı.Şimdi de var ama bekliceğ sabır[/QUOTE]
 
 Teşekkürler. Benim yunuslar 15-20 günde bir yumurta alıyorlar ama erkek azgın çıktı dişileri perişan ediyor yumurta aldıklarında :). Ama galiba sorunu çözdüm sonki yumurta alma olayında yumurtladıktan  1-2 saat sonra hemen kusturdum dişiyi oda rahat bende rahat :). Şu anda kuluçka aparatında 11 yumurtada kafa ve kuyruk oluşumu tamamlandı. (Tabi yumurtaların büyük bir kısmı bozuldu 100 kadar yumurtadan anca 11 tane kurtuldu )
taliptunc2008-07-06 16:23:09
Akvaryumumun Son Hali
Teşekkürler Furkan bey, erkek yunus 18 cm  dişiler 15-16cm kadar. taliptunc2008-07-06 16:12:57
Akvaryumumun Son Hali
Boyut (cm):105x50x40
Kapasite (litre):210
Canlılar:2 d 1e yunus dişiler sürekli yumurta alıyor erkek rahat brekmadığı için sürekli kusuyor bende önlem olarak bir kuluçka aparatı yaptım şu anda 11 tane kafası ve kuyruğu oluşmuş yavru var içerisinde, 6 sarı prenses çoğunu dişi diye aldım iki tanesi kesin dişi diğerlerinde henüz bir icraat yok :)

Malzemeler: Dolphin 700 dış filtre atman 202 iç filtre atman 3500 hava motoru atman 300 w ısıtıcı vb..

Akvaryum Bakımı: 15 günde bir % 25 dip çekimi ayda bir iç filtre dış filtre temizliği.

Kullanılan Yemler: sera granumeat, sera granugrean, sera stick, tetra stick 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: dip çekimlerinde aklıma gelirse kaya tuzu :) Fotoğraf:



Ağzı dolu yunusu ayırmak.

Ali Rıza bey geçenlerde bende yunuslarım da sizinkinin aynısı bir problem yaşadım. Yunuslarımdan biri sıtresten olsa gerek yumurtalarını yuttu diğer yunusuda ayırırken yumurtalarını kustu ve bir kısmınıda afiyetle yedi fakat kalan birkaç yumurtayı forumdan okuduğum bilgilere dayanarak bir hava hortumu yardımıyla 4 gün kadar sürekli hareket edecek şekilde bir kap içerisinde tuttum 5 yumurtadan 3 tanesinde kafa ve kuyruklar oluşmaya başladı fakat 2 gün sonra öldü. Bende çözüm olarak bidahakine bir kuluçka makinesi almayı düşünüyorum şayet yer değiştirirken kusarsa burda çıkarmayı deneyecem. Sizde bir deneyin isterseniz. Bu konuda bende acemiyim değerli akvarist arkadaşlarımın foruma yazdığı bilgilere dayanarak size bu öneride bulundum eğer yanlışım varsa bilen arkadaşlarım umarım düzeltir yanlışımı. Sağlıklı yavrular almanız dileğiyle.

Dişi yunuslarım bir türlü yumurta tutmuyor
[QUOTE=reis][QUOTE=taliptunc][QUOTE=reis]Talip Bey,eğer dişi sayısını arttırırsanız erkeğin dikkati ağzı dolu dişinin üzerinden diğerlerine dağılır ve bu sayede anne yumurta tutar.[/QUOTE]
 
Teşekkürler Uğur Bey haklısınız fakat akvaryum biraz küçük (180 lt) 6 sarı prenses 3 yunus sizce kaç dişi daha koyabilirim bu akvaryuma. Yada iki tane daha dişi yunus koyarsam sarı prenseslerden çıkarmama gerek varmı. Tavsiyeniz için şimdiden teşekkürler. (Bu arada akvaryumuda 2 ay önce sizin makalelere bağlı kalarak kurmaya çalıştım ve çok da faydasını gördüm bunun içinde ayrıca teşekkür ederim)
[/QUOTE]
 
Rica ederim Talip Bey.
 
180 lt. tek başına yunus'lar için bile yeterli bir hacim değil.Bu sebepten ben tek tür olarak 5 dişi 1 erkek bakmanızı tavsiye ederim.Eğer imkanınız varsa akvaryum hacmini biraz daha büyüterek hem sarı prenselere hemde yunus'lara bakabilirsiniz.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Uğur bey evdekileri razı edebilseydim 2 m lik bir akvaryum kuracaktım ama 1 m lik akvaryuma bile zor razı oldu bizmkiler :). Yinede ilerde evdekilere bir süpriz düşünüyorum ;). Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
taliptunc2008-05-20 21:45:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.