ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemkuvas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2008 22:30
Son Ziyaret:
07 Kasım 2017 10:09
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem KUVAS
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1974
Yaş:
49
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


"ADALET EN KESKİN KILIÇTIR"

SON 10 MESAJI

discus tankım
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
 
Hakan bey, akvaryumun yüksekliğini 70 yapacağım ama önce bunu satmam gerekiyor, şu an bununla uğraşıyorum alıcısı çıkarsa hemen değiştireceğim.
 
Göktan bey, melon hakikaten çok hoş ancak bir dişi bulmam gerekiyor ancak buralarda bu şansım pek yok şansıma düşerse olur.
 
Sercan bey fon konusunda haklısınız. Ancak bu fonu cichled'e niyetliyken yaptırmıştım Ankarada. Sticker şeklinde arka cama yapışık. Artık değişim yeni akvaryuma inşallah.
 
Amacım akvaryumda 3 çift (6 adet beslemek);
1. çiftim BlueTurqaz hatları desenleri sağlıkları ve formları çok çok iyi durumda maşallah.
Çift yapmak istediğim 1 melon ve birde Blue Diamond erkeklerim var dişileri kısmetse bulacağız artık.
BlueTurqaz çiftim yumurtlama arefesinde onlar için 60*50*50 akvaryum siparişini verdim bile bunu başarabilirsem çok mutlu olacağım. belki hatay civarında discus türünü
ben tanıtıp sevdirebilirim insanlara bir karşılık beklemeden. yaptıracağım yeni akvaryumu 3 bölmeden oluşturup,
bu sevdiğim 3 türü çoğaltmak için uğraş vermeyi düşünüyorum. sevgiyle kalın...
onurdemirbala2010-12-06 22:58:50
discus tankım
İşte akvaryumumun son hali sizlerle paylaşmak istedim.
 
onurdemirbala2010-12-06 22:59:28
İç Parazit
Aynen devam en az 5 gün
discus beslemeye karar verdim
Doğukan bey yemleme ile ilgili benim uygulamam tetra discus - new life spectrum discus formula - sera discus granulat ağırlıklı. Beslemeyi tetra discus ile sürdürüp haftanın 1 günü NLS 1 günüde sera veriyorum çok memnunum. 2 Haftada bir 1 gün yem vermeyip 2. günü sarmısaklı suda haşlanmış ıspanakta veriyorum aynı gün diğer öğünlere tetra ile devam ediyorum. size başarılar dilerim
diskuslarim o2 sizlikten oldu

Ferhat bey çok üzüldüm çok gereksiz kayıplar olmuş sizin için geçmiş olsun. Discus malesef hata yapıldığında telafiye yer vermiyor. Tankınızı asla hava motoru çalıştırmadan ve ısıtıcıyı bağlı tutmadan kullanmayınız bu sonuçları ağır bedellere dayanan bir hata. Sudaki oksijen değerini bitkilerin sağlaması mümkün olamaz zira gün boyu üretip gece boyu sarfeden gibi düşündüğümüzde bile sudaki oksijeni nötr görebiliriz dolayısı ile hava motoru çalışmayan bir akvaryum her an herşeyin yaşanabileceği akvaryumdur derim ben. (sump sistem bunun dışında) ancak sump sistemler belki ihtiyaç duymasalarda görsellik için bile kullanılması gereken bir ayrıntı bence. Ayrıcasudaki oksijeni yüksek tutmanın hiçbir canlıya zararı da olmaz. iklim şartları yazları müsait olsa bile riske edilmemesi gereknen bir diğer konu da ısıtıcılar. Ülkemiz 4 mevsimi gün içerisinde yaşadığımız bir kıtada, yaz geldi iytiyaç olmaz diye düşündüğümüz ısıtıcılarda, gereksiz durumlarda zaten termostat sayesinde enerji kullanımını devreden çıkartığı için bir kayıp'ta gündemde olmuyor. Öyleyse fişini çekmenin de anlamı yok. bu hatayı yapan birçok Akvaristte var o nedenle bu konuyada değinmek istedim. Zira ısı 27 altına düştüğünde oluşabilecek zararlarda oksijensizlikten farklı olmaz.

Kısaca;

1- FİLİTREM SÜREKLİ ÇALIŞMALI ÇÜNKÜ BEN BALIKLARIM DIŞINDA AKVARYUMUMDA BİRÇOK  BAKTERİDE BESLİYORUM.

2- ISITICIM ÇALIŞMALI ÇÜNKÜ DENGESİZ SICAKLIKLARDA BENDE, AİLEMDE HASTA OLUYORUZ. KORUMAM GEREKEN CANLILARIM VAR.
 
3- HAVA MOTORUM ÇALIŞMALI ÇÜNKÜ YETERSİZ HAVA ŞARTLARINDA TÜM CANLILAR ÖLÜME MAHKUMDUR.

cemkuvas2010-05-11 14:32:06
Flagyl Kullanımı
Arkadaşlar baya bir araştırıp parazit mücadelesinde kullanmıştım, çok etkili bir yöntem.
İlk olarak 6 tablet flagyl'i bir bardakta eritin, bu eriyikten 2cc'lik şırınganıza yeterli miktarda çekin. Sonra bir kovada akvaryumunuzdan alacağınız 10 lt. su ile bardaktaki flagyl'i karıştırın. kovadaki su sıcaklığını 30 derecede tutarak 1 saat flagyl banyosu yaptırın. ardından balıklarınızı tek tek ele alarak (aman mukozalarına dikkat) (ıslak bir havlu üzerindede yapabilirsiniz.) 2 cc'lik şırıngaya aldığınız flagyl'i iyice çalkalayıp yavaşça ağız içine enjekte edin. Bunu tüm balıklarınıza sırasıyla uygulayın. Balığı ağzını açması için zorlamayın 15 20 saniyede hava almak için ağzını mutlaka açacaktır. Bu süre balığınıza zarar vermez ve balığınızın yutkunduğunu hissetiğiniz anda tekrar kovaya bırakın. Aceleci davranmayın ve sakin olun, heyecana gerek yok. Hepsine enjekte ettikten sonra bir yarım saat daha kovada bekletin ve ardından yavaşça akvaryuma bırakın. Ben bu şekilde 5 gün aralıksız her akşam tekrarladım. Uzun dönemdir en ufak sorunum kalmadı. Hatta tavsiyem ayda bir defa genel temizlik veya boş vakitlerinizde ayrı bir kovada "sadece banyo ettirmek üzere" bu tedaviyi tekrarlamanızı tavsiye ederim. Ben yapıyorum ve balıklarım son derece sağlıklı. Bu tip ilaçlama çalışmalarını akvaryum içerisinde uygulamanızı tavsiye etmem. Zira bu tedaviler sonunda başta filitre olmak üzere tüm akvaryumu tekrar temizlemek gereklidir ve su şartlarını birebir ayarlamak çokta mümkün olmayan bir durumdur. Dolayısı ile oluşacak stresi de uzaklaştırmak birhayli meşakat gerektirir ve sorunların tekrarına neden olabilir. Stabil şartlar stabil yaşamı beraberinde getirir. kolay gelsin.
Yüzgeçdeki beyazlık ve erime
Şahin bey bu stresten kaynaklanabilir veya ortambda ani değişiklikler yarattıysanız bununda etkisi olabilir. zaman zaman benimde başıma gelirdi. meraklanmayın sakin bir ortam ve düzenli beslenmeyle kısa zamanda aşarlar bu sorunu hemen ilaçlama vs. girişmeyin kaş yapacağım derken göz çıkarma tabiriyle başbaşa kalırsınız. düzelir aceleci olmayın sadece ortamlarını stabil edin yeter.
discus ve kuhli
Gökçe hanım discus akvaryumlarında tetra türü balıklar nadirende olsa beslenir ancak bu bile tetraların hareketliliğinin diskusları rahatsız etmesinden dolayı tavsiye edilmez. çöpçü balıkları genelde zeminde ve camda oluşan yosun, canlı atıkları vs ile beslenirler bununla beraber yemede kolayca alıştıklarından birsüre sonra tembelikleride hat safhaya ulaşır. Discus üzerindeki mukozanında ayrıca bir çekiciliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim ilk tecrübemde bu oldu 2 metrelik akvaryumda parmak kadar cüce vatoz discuslarımın sırtından inmezdi en sonunda olacağı yok deyip ayırdım onları. Bir tecrübemde tetradan yana, akvaryuma renk ve hareket katsın diye akvaryumun büyüklüğünede güvenerek 26 adet tetra neon ekledim. Bunu yaparken hassas olmalarından ötürü ilk darbeyi onlar yer diye düşünerek bir emniyet sübabı gibi kullanmak istedim ama bunada Discus efendiler müsade etmediler ve 15 gün içinde 26 balığımdan sadece 12'si kaldı. nemi oldu Discuslarım tetralarımı bir güzel miydeye indirdi. benim tavsiyem akvaryumunuzun ölçülerine uygun adette sadece Discus beslemeniz ve Anubias ile Amazon bitkisi ile estetiğe ulaşıp keyfini çıkarmanız. bir tavsiye de Anubias için; küçük bir mango köküne misina ile bağlayıp veya mangoyu matkapla deldirip içine köklerine zarar vermedan tutturun toprağa gömmeyin gelişimleri daha hızlı ve güzel olacaktır. 
discus beslemeye karar verdim
Doğukan bey merhaba;
Herşeyden önce olabilecek en büyük akvaryum yani bence en küçüğü 150*55*60(H) olmalı.
imkan varsa bu 150*70*70(H) olsa daha iyi. daha küçük çapta olurmu olur ancak bu canlılar
büyüdüklerinde canlı başına 50LT suya ihtiyaç duyarlar. Ben 190*45*55(H) akvaryumumda sadece 10 adet besliyorum tabi irileşmelerini hesaba katıp fazlasını eklemiyorum. Uygun bir dış filitre, hava motoru ve iyi bir ısıtıcı (tavsiyem Eheim Jager). ilk etapta dekor kullanmayın en azından balıklarınızı tanıyıp onları yeni ortamlarına adapte edene kadar akvaryumla oynamayın sadece günü birlik %10 su değişimlerini ileriki aşamalarda haftalık %30-50 ile devam ettirirsiniz. Ben geldiğim noktada 15 günde %50 değişim yapıyorum ne büyümelerinde nede yemlemede en ufak sorunum olmadı. suyu herdaim maksimum düzeyde berrak tutun. Ben Sera Morena (BlackWater) su düzenleyicisi kullanıyorum suyu Discuslar için uygun hale getiriyor. Ancak PH dengesine etki etmiyor. balıkları forumda ilgili konuda anlatıldığı şekilde alıştırarak tanka alırsanız buda sorun yaratmaz. Akvaryum çevresinde en azından sizleri tanıyıp cama yapışana kadar ani hareketlerden kaçının aşırı ürkütmeler balıkta strese neden olabilir, buda beraberinde birçok sorunu getirebilir. Ancak iyi bir sahiplik aranızda inanılmaz dostluklarada neden olur. (Ben elimde tutuğum yemi veriyorum balıklarıma su yüzeyine yaklaştırmamla kafaları havaya fırlıyor yaramazların.) Yerli üretim ve alabileceğiniz en büyük boyutları almaya çalışın (bu biraz maddiyat ve pazarlık meselesi) çok küçük canlılar ucuz ancak gelişim ve sağlıklarını korumak okadar da zordur. Balık alırken lütfen dikkatli olun; yeme gelen formu CD şeklinde yuvarlak olan baş bölgesinde çökme olmayan yani alın kemiği ortaya çıkmamış, rengi ve benekleri canlı, göz bölgesi yukarıdan aşağıya bakıldığında 3 gözün sığabileceği genişlikte olan (gözleri küçük ve kırmızı) canlıları seçin. Isı 28-30 arasında stabil edilmeli bol oksijenle desteklenmeli (kastım hava motoru). Hiç çekinmeden ve korkmadan iyi tercihlerinizle çok kolay bakabileceğiniz canlılardır Discuslar. Öyle anlatıldığı gibi çıtkırıldım değil aslan gibi ve dirençli balıklardır. Sadece haldır huldur'a gelmezler okadar.
İç Parazit
Muhammed bey merhaba. Aynı hususla bende birhayli boğuştum yeni başladığımda. Ama şahsım adına FLAGYL tableti tek geçerim. Sarmısak, metilen vs. denemediğim kalmadı en sonunda 10 Lt. suya 6 tablet flagyl ve 30-32 derece suya 1 tatlıkaşığı tuzda eritmek suretiyle 2 saat banyo son yarım saatte metilen mavisi eklemek koşulu ile 5 gün her akşam düzenli olarak uyguladım. Bunun dışında ay'da 1 defa genel temizlik ile birlikte 10lt suya sadece 6 tablet flagyl ve 1 tatlıkaşığı tuz ile akvaryumu hazır edene kadar bekletmek koşulu ile devam ediyorum. (Tedbiren sorun olduğundan değil.)  sonuç? isim vermem yanlış olabilir diye yazamadığım bir yarışmada, form, sağlık, güzellik anlamında 92 puanla 2.lik. Ben denemenizi tavsiye ederim.
Diğer arkadaşların tavsiyelerini görmezden gelmeyin tabiki. Aramızda sonderece tecrübeli arkadaşlarımız var ancak bu tip tedavi işlemlerinin akvaryumdan ayrı yapılması daha yararlı olur. Nihyetinde akvaryumun genel dengesini bozmakta balıkların direnci açısından doğru olmaz. alıştıkları değerleri maksimum düzeyde stabil etmek gerekli. Akvaryumdan alacağınız 10 lt. su ile bunu hergün yapın. Havalarda ısındı su sıcaklığını da stabil etmek kolaylaştı. Birde haftanın belirli bir gününü balıklarınız için sarmısaklı ıspanak günü ilan edin ve ıspanağı verdiğiniz andan itibaren 24 saat süreyle yemleme yapmayın. Benim afacanlar çok seviyorlar bazan birbirlerini kovalayıp duruyorlar ağızlarında ıspanaklarla:)
Yem konusuda önemli Sera, Tetra, NLS. gibi yemleri ben her hafta dönüşümlü olarak veriyorum. İlk etapta zorlandım alışmaları için ama açlık onlarıda dize getirdi. Şimdi ne versem yok demiyorlar. Yem tercihlerimi yaparken gözlemlediğime göre Sera iştah arttırması dışında pek fark yaratmadı. NLS'ye biraz çekimser yaklaştılar pek beğenmediler ama  renklerinde bir canlılık başgösterdi. daha sonra bir tavsiye üzerine Tetra aldım ve birsüre devamlı kullandım. balıklarda inanılmaz gelişmeler başgösterdi. küçük afacanlarım irileşip serpilmeye başladı. bende kendi formülümü geliştirdim 1. hafta Serayı ver iştahlı, 2. hafta NLS ver görkemli ve 3. hafta Tetra ver heybetli olsunlar dedim.Tebessüm ve aynen görmek istediklerimi gördüm. Biraz uzun oldu ama meşakatli bir dönemdi ilk etapta 5 canlımı kaybetmenin üzüntüsünü yazsam bitmez. Şu an en ufak sorunum yok bitkili discus akvaryumu oluşturdum gerek canlılarım gerekse bitkilerim gayet sağlıklı 1 hafta yorulursunuz sonra unutursunuz gider.
Selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.