ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kolak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2008 23:07
Son Ziyaret:
24 Ocak 2010 23:05
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim KOLAK
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim KOLAK

SON 9 MESAJI

Cüce Guramimin cinsiyetine bakarmısınız
İlginize teşekkür ederim. Açıkçası bende internette gurami türlerini incelerken üç noktalı guramiye çok benzediğini düşündüm fakat alırken cüce gurami diye aldığımız için satan herhalde benden iyi biliyordur diye ihtimal vermedim. Şimdi sizinde söylemenizle emin oldum.
 
Kuyruğundaki tiftiklenme aldığımda çok az tiftiklenme vardı ama sanki aldığımda bu daha azdı bende arttı. akvaryumdaki diğer türler: neon, rasbora, pengasus, (birde guraminin eşi vardı o öldü), çöpçü ve ters yüzen çöpçü, vatoz.
 
Birde üçnoktalı guraminin erkeğini nasıl ayrıt edebiliriz onun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Cüce Guramimin cinsiyetine bakarmısınız
2 adet resmini koydum cinsiyetine göre yanına eş alacağım.
Aktif Karbonla Birlikte Sıvı Gübre Kullanımı
200 litrelik bitkili akvaryumumda dış filtremde aktif karbon kullanıyorum bunun  bitkiler için eklediğim sıvı gübreye etkisi olurmu?Mutsuz
Lepisteslerim Ölüyor
Bugün öncelikle sera quick test aldım ve suyu ölçtüğümde çıkan değerler:
 
PH  :7,2
KH  : 6
GH  : >16
NO2:0
NO3:250mg/l
 
Budeğerlere göre tekrar yardımcı olabilirmisiniz. balık ölümleri devam ediyor.
Lepisteslerim Ölüyor
Çok teşkkür ederim. Sabah ilk işim bunu halletmek olucak.
Lepisteslerim Ölüyor
İlginize teşekkür derim. Bencede Haklısınız. Midye kırığının suyu srtleştirdiğini okudum birkaçyerde. Taban malzemesi olarak midye kırığı kalsınmı yoksa değiştirmelimiyim. Birde hertürlü ağaç kökü oluyormu veya hangilerini tercik etmem benim için daha iyi sonuç verir.
Lepisteslerim Ölüyor


Canlıdaki Belirtiler:Hiç bir belirti göremedim. Tek gördüğüm aniden çok kısa sürede ölmeleri.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Çöpçü , Vatoz , Macrachanta , Gurami

Filitrasyon: Tetratech EX 600 dış filitre , Tetreteck 800 iç filtre

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Eski akvaryumum 80 litrelik bir akvaryumdu. Akvaryumumu büyüttüm . Yeni akvaryuma geçerken yeni akvaryuma 100 litre damacana suyu doldurdum. iç filitre ve ısıtıcı koydum. Balıkların yaşadığı 80 litrlik akvaryumun sıcaklığı 26 derece olduğundan yeni akvaryumun ısısınıda 26 dereceye ayarladım. 1 hafta boyunca hergün balıkların yaşadığı küçük akvaryumdan 10 litre suyu yeni akvaryuma yeni akvaryumdan aldığım 10 litre suyu eski akvaryuma aktardım. Bundaki amacım her iki suyunda değerlerini eşitlemekti. 1 hafta böyle devam ettikten sonra eski akvaryumdaki suyuyla birlikte balıklarıda aktardım. böylece akvaryumda 160 * 170 litre cıvarı su oldu. ilk günler durum normaldi ama daha sonra lepisteslerim hergün birer ikişer ölmeye başladı.
 
Eski akvaryumumda hava motoru kullanmıyordum dış filitreyi yağmurlama yaptırarak havalandırma işini hallediyordum. Bu akvaryumda ölümler başlayınca ilk olarak yağmurlama yöntemi ile suyun yeterince havalanmadığını düşündüm. Bunun üzerine hava motoruyla suya takviye yaptım. Fakat ölümler günde 1 veya 2 balıkken 6 ya kadar çıktı.
 
Eski akvaryumumdan farklı olarak tabana sadece midye kırığı yaydım. Midye kırığının buna bi etkisi oluyormudur. Midye kırığı kullanmammı hatalı yoksa
 
Lütfen akvaryum konusunda çok tecrübeli sayılmam en kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum.

Dış filtre debi testi
Bende Tetratech EX 600 var 1 litreyi 8 saniyede basıyor. Buda saatte 450 litre basıyor demektir. Emiş hortumu 50 santim geri dönüş hortumu ise yaklaşık 1 metre. Sanırım bunlarda filtrenin debisini etkiliyor. Bu yüzden ben filtrenin konumuna göre hortumların fazlalıklarını kestim. 75 litrelik akvaryumda kullanıyorum temizlik açısından bir sorunum yok. Sadece çok kısa sürede hortumları yosun tutuyor. Sadece hortumları yaklaşık 10 günde  bir temizlemem gerekiyor.
Gurami Tek Yaşarmı?

Bendede 2 tane gurami vardı.Eşi ölünce akvaryumda sadece Çöpçü ve vatoz kalmıştı.2 ay eş almadım bu sürede gurami ,çöpçü balığı gibi çöp karıştırıp onun hareketlerini taklit etmeye başladı.Bende yanına tekrar eş aldım.

Tekl yaşadığında diğer balıkların yaptıklarını yapıyor. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.