ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MTTEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2008 18:31
Son Ziyaret:
11 Haziran 2018 23:56
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MUSTAFA TEMEL TEKMEN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1966
Yaş:
58
İl:
Ankara
Meslek:
MEMUR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MTTEKMEN

SON 10 MESAJI

Melek Balıklarının Üremesi İçin Ne Yapmalıyım?
Akvaryumun içerisine eski plak kırık olabilir (müzik plakları) yada yüzeyi düzgün siyah renkte salınım yapmayacak balığın kolayca temizleyebileceği siyah mermer,fayans,porselen vb. şeyi akvaryuma tam dik değil dike yakın yatay olarak bırakınız işiniz biraz daha kolaylaşır suyu temiz tutunuz mümkün mertebe akvaryumun bulunduğu odaya yavrular çıkıncaya kadar giren çıkan olmasın balıkların sitrese girmemesi çok önemlidir.
Hareketli Japon
Kardeş diğer balıklarda herhangi bir şey yoksa bu tür problemlerin ana kaynağı bazen uzun süre elektirik kesintisi yada iyi havalandırma yapılmaması neticesinde balığın hemen kafasının arkasında bulunan hava kesecikleri vardır, evde hamsi yada istavrit temizlediğiniz de görmüşsünüzdür balığın hacmi büyüdükçe bu keseciğin hacmi de büyür uzun süre havalandırma olmadan tankta kalmışsa bu keseciğin içerisisideki havayı tüketir bitirir sonra kesecik patlar normale dönmez bu durumdaki balıklar sürekli takla atar tek tarafa doğru yüzer sürekli anormal hareket yapar çünki bu keseciğin esas vazifesi balığın dengesini sağlamaktır yani anlayacağın bu balık artık sakattır engellidir tedavisi de yoktur. yavru halindeyken uzun süre havasız kalan balıklarda ilk başta bu rahatsızlık pek görülmez ama balık büyüdükçe sonradan ortaya çıkar anlıayacağın diğer balıklarıda aynı kaynaktan almış isen sorun bu ise yapacağın bir şey yok. bu sorun bazen klor oranı fazla çeşme sularının tanka eklenmesi neticesinde solungaçların klor yüzünden hasar görmesi neticesinde de yeterli hava alamadığından bu sonuç doğar.bundan sonra balık alırken akvaryumcunun ticari mal olarak gördüğü balıkların bakımına ne kadar dikkat ettiğine bakmanız lazım ayrıca bu ve benzeri hataları sizinde yapmamanız lazım bu bilgileri başka balık besleyen arkadaşların varsa onlarlada paylaş çünki bu bilgileri çoğu kimse bilmez kolay gelsin
Yeni Kurulum Ve Planarya
Kardeş bu kurtçuk dediğin kırmızı kırmızı devamlı hareketli kurtçuklarmı
Tatlı Su Midyesi Için?
Hobiye ilk başladığım zamanlar 300 litrelik çiklet akvaryumuna denizden getirmiş olduğum midyeleri deneme amaçlı bıraktım uzun süre yaşadılar da ama gel gör heyhat çikletler hepsini teker teker bir yerlere tutunmuş oldukları organlarından başlayarak yedi içini boşalttı.Genede zararda değilim çünkü midye çiklet balıklarının çok sevdiği yavrudan sonra karınlarının çekilmemesi için verilebilecek yemlerin arasında yer alır aşırıya kaçmamak kaydıyla kolay gelsin.
Uzun Süreli Elektrik Kesintisi
Kardeş akvaryuma nasıl sıcak su eklersin, ani ısı değişikliğinin beyaz benek hastalığına sebep olduğunu bilmiyormusunuz hem de canlı doğuran balıklar için. Bence senin birinci sorunun havalandırma elektrik kesintilerine önlem olarak bataryalı hava motoru alman lazım. ısı kaybını önlemek için de ısıtıcıyı elektrik kesilmeden bir derece artır sonra geri düşürmeyi unutma, akvaryumun üzerini buhar camı ile kapatmanın her zaman faydası vardır. hem kokuyu azaltır hemde ısı kaybı, elektrik sarfiyatını azaltır.Kolay gelsin
504 Litre (120*70*60) Yeni Akvaryum Kurulumu
Kardeş heyecanına ortak olmamak elde değil, adete neşe saçıyorsun ama keşke eşinle de neşeni paylaşabilsen daha iyi olurdu. bazen bizde böyle sorunlarımız olabiliyor sana kolay gelsin. Ama arkadaşlar yorumlarında iyi tespitler yapmışlar kayıt kuşak çok önemli köşebentle takviyelemişin ama kayıt kuşak olsa ön ve arka camların esnemesini önler daha sağlam olurdu üzerinede buhar camı kestirsen hem kokuyu azaltır hemde kış aylarında ısı kaybını önlerdi ısıtıcın fazla çalışmaz elektrik sarfiyatı azalırdı kolay gelsin.
Dis Filtre İcin Tavsiye
Arkadaşlar bu sitenin bilgilendirme ile ilgili bölümlerini ve daha önceki hobici bilgilendirmelerini iyice okuyun mutlaka bilgi sahibi olun. mutlaka yararını göreceksiniz ayrıca gereksiz harcamalardan da kurtulursunuz.
Hareketli Japon
Bence o balıktan vazgeç yada ayrı bir akvaryuma al birkaç gün bütün balıklarını iyi takip et eğer diğer balıklarında da pul dökülmesi olursa mantar yada beyaz benek hastalığı olabilir bu formda bulunan balık hastalıklarıyla ilgili bölümü iyi oku sürekli faydasını görürsün.
Su Bulanık
Kardeş heyecan yapma, ısıtıcıyı tak 27 dereceye ayarla, su 27 dereceyi bulunca netleşir ayrıca balık bırakmadan önce en azından 1 hafta iç motor çalıştır suyun kıloru uçsun ve su otursun sonra balıklarını kuralına göre tanka salıverirsin.hoşçakal

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.