ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LiLPlayya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2008 10:01
Son Ziyaret:
28 Şubat 2013 17:07
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer Öztürk
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer Öztürk

SON 10 MESAJI

Fazla silikon.
Artan siLikonu koyun bi köşeye eLbet zamanı geLince bi işe yarar (:
İstenmeyen salyangozlara son
Benim tankımdada sizin istemediğiniz salyangozlardan var. Çok da işime geliyo kabuklarını kırıp balıklarıma yediriyorum (:
Yapay Göl
[QUOTE=Barış ER]Sizin memleket neresi önce bunuda bilmek gerekli. Yaz kış hava sıcaklıkları nedir? [/QUOTE]
 
Kırıkkale..
Yapay Göl
Geçtiğimiz pazar günü gitmiştim. Yolda bir tane iş makinası vardı. O da barajın taşma durumuna karşı tahliye borusu döşediğini öğrendim. Amacını bilmiyorum sulama için olabilir sanırım
 
 
*Lütfen BÜYÜK HARF/küçük harf kullanımına dikkat ediniz.
Oguzzz2009-06-04 15:09:11
Yapay Göl
Bu gölün fazla bir geçmişi yok 2 senelik henüz. İçerisinde bol miktarda kurbağa ve larvalarını gözlemledim. Oguzzz2009-06-04 15:08:12
Yapay Göl
Arkadaşlar bizim memlekette aşağıdaki resimlerde göründüğü şekilde baraj şeklinde yapılmış göl var. Bu göle balık bırakmak istiyorum. Acaba hangi balıklar yaşayabilir?
 
 
 
 
Oguzzz2009-06-04 15:06:35
Basit Bir Güneş Pili Yapımı
Rica ederim Caner bey.. İstanbul'u bilmiyorum ama Ankarada Ostimdeki Metal marketlerinden bulunabilir. Nette biraz araştırdım. Aşağıdaki linkteki siteyi buldum. Ben henüz bu proje üzerinde hiç bir çalışmam olmadı sadece işe yarayacağını düşünerek alıntı yaptım. Ama yakın zamanda yapmaya çalışacağım. Sanıyorum levhanın kalınlığı önemli olmayacaktır. Bakır levhaların birbirine temas edip etmediğini bilemeyeceğim bunu ancak deneme yanılma yöntemi ile öğreneceğiz.
 
Basit Bir Güneş Pili Yapımı

Günümüzde kullanılan güneş pilleri eskilerine oranla çok yol aldı. Özellikle verimlilik alanındaki artışlar güneş pillerinin rahatlıkla birçok alanda kullanılmasına olanak verdi. Güneş pili alanında yapılacak farklı teknolojik çalışmaların da artmasıyla ilerleyen yıllarda güneşten elektrik üretmek yaygın bir yöntem olacak gibi görünüyor.Bu bölümde "acaba bir güneş pili elle yapılablir mi" sorusuna cevap arıyoruz. İnternet sitelerinde yaptığımız araştırmalarda işimize yarayacak bazı deneyimlere rastladık ve sizlerle paylaşmak istedik. www.scitoys.com sitesinden yararlanarak oluşturduğumuz aşağıdaki bilgiler oldukça düşük verimle çalışan bir güneş pilinin nasıl yapılacağını anlatıyor. Henüz deneme şansı bulamadığımız bu yöntemi yakın zaman içinde deneyip onu da sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Yine sinin benzer deneyimlerinizi bize göndermeniz halinde seve seve yayınlayacağımızı da belirtmek isteriz.


Malzemeler:
Bakır levha.
Oksitlenmiş bakır levha (bakır oksit)
Lehim
CD kabı
Silikon tutkal

Bakır oksit üretmek için Bakır levhayı yüksek sıcaklıkta ısıtmak gerekecek. Bunun için elektrikli bir ocak daha uygun olacaktır. 
 

İyice kızaran bakır levha aşağıdaki görünümü almalıdır. Bu hali alana kadar bakır üzerinde oluşabilecek katmanların temizlenmesi gerekecektir.
 
 
Burada üretilen bakır oksitin resimde göserilen yapıda olması çok önemli.
Bu aşama atlatıldıktan sonra U şeklinde Bakır levha yapmak gerekecek.
Bakır levha ve Bakır oksit levhaya aşağıdaki gibi bağlantı kabloları lehimleniyor.
 
 
Şimdi sırada güneş pilimizi CD kutusu içine monte etmeye geldi. Bu işlemi yaparken silikon tutkalı da kullanmak gerekiyor.
U şeklindeki Bakır levhanın iki yüzeyi bağlantı kablosunun birleştiği yer de kapalı olacak şekilde cizgi halinde silikonla kaplanıyor.
 
 
Bakır oksit levhayı hazırlanan düzeneğin üzerine aşağıdaki şekilde olduğu gibi yerleştiriyoruz. Levhalar arasında silikon tabaka bulunuyor.
 
 
 
CD kabının dış kenarlarını da hava almasını engelleyecek şekikde slikonla kapatılması gerek
Güneş pilinin son hali yukarıdaki gibi. Güneş altında yaklaşık 40 mikro amper değerinde akım üretmek mümkün oluyor. Sağdaki resimde de görülebileceği gibi gölgede akım değeri 4 mikroampere düşüyor.

 
Alternaturk.org sitesinden alıntıdır.. Umarım benim gibi elektrik faturalarından şikayet edenlere ufakta olsa yardımcı olabilirim..




 
LiLPlayya2009-05-30 12:19:51
Akvaryum Hava Pompası

Bir akvaristin en büyük korkusu, canlılarını kaybetmek veya onların kendi yüzünden acı çektiğini görektir. Elektrik kesintisi de en büyük korkulardan biridir. Zira uzun süreli olduğunda tankın havalandırmasıda duracak ve canlı yüküne ve hava sıcaklığına göre değişen zaman diliminde canlılar risk altında kalacaktır. Tabiki UPS veya jenaratör gibi bildik ve bir o kadar da ahalı çözümler yok değil. Ancak benim sizlerle paylaşmak istediğim yapımı oldukça basit ve bir o kadar da masrafsız bir proje. Alttaki resim sanırım herşeyi anlatıyor. Kolay gelsin…

 
Alıntıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.