ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erciyes3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2009 10:59
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2009 11:47
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halis Bilgin
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1978
Yaş:
46
İl:
Kayseri
Meslek:
Arş.Gör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Kral ErCiYeS

SON 9 MESAJI

Lepistesler Hakkında Sorularım ve Hastalıkları
benim görüşüm en az 1 hafta doğurmaz bu dişi. Kuyruğunun altındaki siyahlık yan taraflara yayılmamış fazla. Fanusunuzu kaloriferin üzerine koyduğunuzu yazmışınız. Umarım su sıcaklığı fazla artmaz ve gece gündüz arasında sıcaklık farkı fazla olmaz. Hava kabarcığı çıkmıyorsa hava hortumunun motora takıldığı yeri çevir. Yada hortumun boyunu kısalt.
lepistes renklenme sorunu
arkadaşlar dişi lepisteim(!) 2. kez yavrulamak üzere. Akvaryumda erkek lepistes yok. Aldığımda hamileydi muhtemelen. Neyse asıl soruma geleyim. İlk  yavrular (24 tane) doğalı 3 ay oldu. Ama hepsinin renkleri aynı anneleri gibi gri-gümüşümsü. Boylarıda kimisi 2 cm, kimisi 1 cm. Akvaryumum 30 lt , bitkili. Havalandırma problemi yok.Ancak bu yavrular renklenmediler . Sera vipan adlı yemi kullanıyorum şu anda. Daha önceleri ise artemia kullanmıştım. Su değişimi yapıyorum haftada 1/4 kadar. Bu yavruların hepsi dişi ondan renkleri böyle diyeceğim ama bu çok düşük bir ihtimal. Hepsi sağlıklı ama renklenmiyorlar. Acaba benim dişi lepistes diye bildiğim balığım lepistes falan değilmi? Yani lepistese benzeyen ama lepistes olmayan bir balık var mı? Yani aklıma gelen ya bu balık lepistes değil ya ortamda sorun var veya hepsi dişi yavru. En kısa sürede fotoğraf ekleyeceğim.

Selamlarımla...

30lt, 2 moli,2 velifera ,2çöpcü,1 vatos,1 lepistes
erciyes32009-01-12 16:07:40
hava püskürtmüyor
uğur bey katılıyorum size ancak hava kabarcıkları su yüzeyine çıkıp patlıyorlar ve böylece su yüzeyindeki hareketlenme yada dalgalanma daha iyi gibi geldi bana. 
hava püskürtmüyor
Big%20smile
arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler. Sorunum dün gece çözüldü.
Neden bilmiyorum ama belki defalarca denediğim bir şeyi tekrar denedim bu defa tuttu. T şeklindeli parçayı yan çevirdim önce. Sonra hava hortumunu bir arkadaşında dediği gibi kısalttım. Sıyın üzerinde 5-6 cm ye kadar kestim. Hava hortumunun dışardaki ucunda bulunan hava musluğunuda çevirince olay bitti.

Oh be ... Sanki bende balıklarım gibi nefes aldım birden.


Selamlar...
İç Filtrenin Hava Hortumu Hakkında
bende 0.5 cm kadar bir yükseklikten akan şelale sistemine sahibim . Motorum hava püskürtmüyor (neden bilmiyorum). en bir hava pompası aldım ve birde hava taşı. Her ihtimale karşı hava taşınıda kullanıyorum günde 3-5 saat de olsa. Çünkü 0.5 cm az bir yüksekli gibi geliyor. 
hava püskürtmüyor
arkadaşlar dedikleriniz yaptım. T parçasını yan çevirdim, motorun içini dışını tekrar temizledim, onu yaptım bunu yaptım ama malesef. Dediğim gibi hava kabarcığı çıkması gereken yere elimi uzatınca bayağı bir tayzik geliyor ama suyu akvaryuma basıyor. Yani motor çalışıyor fakat çok küçük bir detay var atladığım galiba. Neden hava hortumuna yarıya kadar su doluyor? İşte tüm mesele bu. Son çare fizikcilerden yardım istemek:) .Hani fizikte borudaki hava basıncı-su basıncı konusu vardı. Hava hortumuna dışarıdan gelen hava basıncı , akvaryumdan gelen su basıncına yenik düşüyor ve hortum hava değil su ile doluyor.

Arkadaşlar bu akvaryumu sırf bu yüzden aldığıma bin pişmanım. Bu motor akvaryumun sabit kendi motoru. Yani başka bir motor alıp yerine onu takma olanağı yok. Motorun özel yerleri var ve onlar sayesinde akvaryuma takılıyor. Motoru aşağı yada yukarı kaldıma , yan çevirme şansıda yok.


Ben araştırmaya devam ediyorum. Fikri olan olursa ve paylaşırsa çok sevinirim.


Halis
erciyes32009-01-05 11:19:26
hava püskürtmüyor
teşekkür ederim

bu dediğinizi denedim defalarca. Hava hortumundaki su seviyesi biraz azalıyor ama bir türlü hava hortumuna su girişini engelleyemedim. 180 dereceye kadar çevirdim defalarca. Ama yinede akşam birkez daha deneyeceğim.

teşekkürler...
erciyes32009-01-02 11:27:58
hava püskürtmüyor

merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz aylarda 30 lt bir akvaryum aldım. İlk akvaryumum. Akvaryumumda bir sorun var. Bir fikri olan varsa sevinirim.

Akvaryum şelale tipli motora sahip. Şelale kısmında problem yok. Ancak motorun üzerinde resimde 3 numara ile gösterdiğim yerde bir delik var. O deliğe resimde görüldüğü gibi "T" şeklinde bir parça giriyor. T nin bir ucu o delikte, ikinci ucuna hava hortumu bağlı (hortumun diğer ucu dışarda ve ucunda musluk var), üçüncü ucundan ise yani resimde 1 numara ile gösterdiğim ucundan hava püskürmesi lazım. Ancak püskürmüyor. Elimi 1 nolu deliğin önüne getiriyorum müthiş bir tayzik var. Yani hava değil ama su püskürtüyor. Yani motor çalışıyor . Hortum yada deliklerde kesinlikle tıkanıklık yok.  Resimde 2 numaralı yerde yani hava hortumunun belli bir seviyesinde su var. Yani motor çalışınca su oraya çıkıyor orda kalıyor. Dolayısıyla hava gelmeyince kabarcık üflemiyor. Hortumun dışarda kalan ucundan üflüyorum ve suyu akvaryuma yolluyorum ama hemen gene doluyor. Hortumun dışardaki ucundaki musluğu kısıp açıyorum aynı problem devam ediyor.

Nedir problem?

Sevgi ve selamlarımla


Halis Bilgin




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.