ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yildiraymt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Haziran 2009 17:14
Son Ziyaret:
08 Ocak 2021 23:05
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YILDIRAY MUTLU
Doğum Tarihi:
31 Aralık 1979
Yaş:
44
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120*40*60 KARMA MALAWI

SON 10 MESAJI

YOSUNLANMA PROBLEMİ
Bendeki balıklarda içe çökme, biri hariç yok. O da daha yeni yavrularını bırakan sp. Yem yemeye başladıktan sonra yavaş yavaş toparlıyor.
Hastalık için akvaryumcu TETRA Generaltonic tavsiye etti. Dün ilk kez kullandım. Bir hafta sonra tekrar kullanmam gerekiyormuş. Gelişme gözlemledikçe buraya yazarım.
Balık sayısı biraz fazla da olsa, balıklar gayet huzurlular aslında. Bu hastalık nasıl oluştu onu da tam anlayamadım.
Yosunlanma problemine gelince, yavru akvaryuma 5-6 cmlik cüce vatoz aldım. Tek gecede tertemiz yaptı. Ana tankımdaki hastalığı yendikten sonra, bir leopar vatoz da buraya almayı düşünüyorum.
 
YOSUNLANMA PROBLEMİ
Az önce ilk resimdeki sp malesef öldü. Sera fishtamin zaten kullanıyrum. Yarın da bactopur almayı düşünüyorum. Işıkları da daha az yakıyorum. Başka fikirleri de olan varsa lütfen cvp yazsın, diğer balıkları da kaybetmek istemiyorum
YOSUNLANMA PROBLEMİ
Bahsettiğim lekeler çene altı değil. Son resme bakacak olursanız, oradaki sp nin alt yüzgeçlerindeki beyazlığı göreceksiniz. Şeffaflık tamamen yok olmuş gibi. Akvaryumdaki diğer tüm cikletlerde neredeyse bu şekilde.
YOSUNLANMA PROBLEMİ
Kum olarak önceleri 1-2 mm arası quartz kum kullanmıştım. Daha sonra üzerine 10 kg 0-1 mm mercan kırığı ilave ettim. Kum ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum.
Mavi ışığın yosunlanmayı tetiklediğini okumuştum. 4 aydır bir sorun yoktu ama yine de aquarelle ile değiştirip deneme yaparım.
Yarın da vatoz almayı düşünüyordum ama resimlerde de görüldüğü üzere beyaz leke olayı düşündürüyor. Eğer bir hastalık durumu söz konusu ise vatozu da bu ortama sokmayayım...
YOSUNLANMA PROBLEMİ

su değişimlerinde kaya tuzu kullanıyorum. Yosunlanma ile ilgili birkaç foto ekledim. Az önce yosunlara bakarken balıkların yüzgeçlerindeki beyaz lekeler dikkatimi çekti. Benk değil, sanki fırçayla boyamışsın gibi. Bununla ilgili de foto ekledim. Bu nasıl bir hastalıktır. Yosunlanmayla ilgilimidir? Ne yapmam gerekiyor?

YOSUNLANMA PROBLEMİ
Akvaryum kesinlikle direk güneş almıyor, aydınlatmada da 2 adet 30 watt grolux ve 1 adet 30 watt coral blue kullanıyorum
YOSUNLANMA PROBLEMİ
Herkese Merhaba,
 
120*40*60 akvaryumda karma malawi beslemekteyim. 1e4d sp, 1e3d iceman, 1e2d yunus, 1e3d demasoni, 3 macracanta, 2 mono, 1 sahte frontoza...2-3 haftada bir %40 kadar su değişimi yapmaktayım. Su değişimlerinde sera aquatan ve nitrivec kullanıyorum.
 
akvaryumu kuralı 4 ay kadar oldu. Daha önce böyle bir problemim yoktu. En son yaptığım değişiklik, dış filtreyi temizlemek ve en üst sepette elyafın altına mercan kırıklarını yerleştirmek. Tesadüfmüdür bilmem ama yosunlanma bundan sonra başladı :(
 
Kayaların hatta iç filtrenin bile üzeri kahverengi yosunla kaplandı. Aynı şey camlar için de geçerli. Mıknatıslı silecekle siliyorum, 1-2 gün içerisinde yeniden oluşuyor. Bu neden kaynaklanır? Normal bir durum mu yoksa önlem almam gerekiyor mu?
Sarı prenses yavrusu

Eğer ayrı bir akvaryumun var ise, dişi spyi ayırarak yavruları kendisinin salmasını beklemen en güzeli. Hastalık ya da aşırı halsizlik gibi bir durum söz konusu ise o zaman kusturma yoluna gidebilirsin.

yavru sp yi yakalamak

Şahsen kusturma taraftarı değilim. Ayrıca yakalamaya çalıştığımda 10 gün kadar olmuştu ağzına yumurtaları alalı. Amacım balığı ayırarark yavruları diğer akvaryumda beslemekti. Bunun yanı sıra 120*40*60 akvaryumda 23 balık var. Yani hem anne hem de yavrular için rahat bir ortam yok. Ama anne sp yi yakalayamadım. Galiba yarın tüm dekoru boşaltacağım. umarım diğer balıklar strese girmez

yavru sp yi yakalamak
Herkese Merhaba,

Daha 4-5 cm olan sp nin ağzında yumurtaları gördüğümde yakalamaya çalıştım, ama malasef başaramadım. Tüm dekorları boşaltmam gerekiyordu, ancak daha ilk yumurtası olduğu için büyük ihtimal tükürür ya da yutar diye düşünmüştüm. Bir süre sonra ağzında hiçbir şey kalmamıştı ve haklı olduğumu düşündüm. Taki 3-5 dk öncesine kadar. Akvaryumu izlerken kayaların altında kıpırdayan ufacık birşey gördüm. Ne olduğuna bakmak için yaklaştığımda yavru sp olduğunu anladım Ama sadece 1 tane görebiliyorum
Benim sorum ise bu yavruyu nasıl ana tanktan ayırabilirim. Yoksa yavrunun pek yaşama ihtimali yok.
Dip çekimi yapar gibi o bölgeyi ve yavruyu hortum yardımıyla çekersem direk öldürmüş mü olurum?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.