ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ares_iso
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2009 08:57
Son Ziyaret:
21 Haziran 2021 08:07
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Civaş
Doğum Tarihi:
06 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail CİVAŞ - Karşıyaka

0544.252.13.15

SON 10 MESAJI

Izmir Tanklari
Bende karşıyaka da yaşıyorum.

250 litre de Frontosa mpimbwe blue skupina ve yaklaşık 10 çift meleğim var tabiki bunlara ek olarak 2 tane 250 lt yavru büyütme tankı var. Halfmoon betta ve bitkili akvaryum denemeleride ufaktan devam tabiki. Bir türlü bitkili ve bettaları bırakamıyorum ;)
yeni akvaryum
Kulağa öyle geliyor fakat dediğim gibi 2-3 farklı taban malzemesi her biri 1-3 cm arası konuluyor tüm bunlar bitkilerin daha iyi gelişmesi icin ayrıca yaklaşık 30 cm su yüksekliğide göze gayet güzel görünecektir, fakat başka bir konunuzda melek yetiştirmek istediğinizi okudum. Böyle bir durumda melekleri 30 cm'de beslemeniz pek uygun kaçmaz, canlı açısından.
yeni akvaryum
Işıklandırmayı çeşitlendirmeniz daha doğru olur Ali bey'in söylediği gibi.

CO2 sistem ve bitkili düşünüyorsanız sadece hagen taban kullanmayın 2-3 kat farklı malzeme ve 7-8 cm taban kalınlığı uygun olur. Mango kökleride bitkili akvaryumlarda çok kullanışlı ve hoş oluyor.
plankton ziyafeti
Yeşil suyu kastediyor galiba.
Canlı Yemler Üretme Teknikleri
Daphnia yı infusoria ile yetiştiriyorum. Yakın zamanda fitoplankton yetiştirmek için düzenek kuracağım ayrıntılarını paylaşmayı planlıyorum.
Tetralar ve 80litre
Bence suyunun pH ını birazcık aşağı çekebilirsen istediğin tür tetrayı besleyebilirsin. Bende 2 yıldır 80 litrelik Hi-Tech bitkili takımda kırmızı burun ve kardinal besliyorum tavsiye ederim. Tek yapman gereken balık eklemeden önce döngüyü çok iyi oturtman daha sonrada düzenli su değişimi ;)
Eleocharis parvula nasıl?
Ben bir saksıyla bütün akvaryumuma bu bitkiyi yayabildim. Youtube daki tropica nın videosuna aldanan kişilerden olarak bir kısmını keserek diktim diğer kısmını da 3-5 arası dala ayırarak kök kısmı ve kökün hemen üstü olan beyaz renkli kısmı toprak içinde kalacak şekilde diktim. Düzenli ışık ve co2 ile çoştular :d Hatta şu anda elden çıkarmaya çalışıyorum okadar çoğaldılar :D Tropica yöntemine gelince hepsi kestiğim boyda kaldı :S
Lazerle Akvaryum
Yükseklik 50 ise bence silikondan şaşmayın derim. Çünkü ön ve arka camların (80cm lik olan) taban camıyla birleştiği yerin tam orta noktası en fazla eğilmeye maruz kalacak yerdir. Bilmiyorum simule etmek gerekli ama bana hiç sağlam gelmiyor.
hani şu adi japon yapıştırıcıları da yapıştırır yapıştırmasına fakat çok kırılganlardır. Bence bu lazerdede aynı durum sözkonusu. benim uygulama yaptırdığım yer camların yüzyüze yapışacağı noktalarda daha fazla kullanıldığını söylemişlerdi.
Lazerle Akvaryum
En son akvaryumumu yaptırırken camcıdan son olarak buhar camı koymak için 2-3 adet parça yapıştırmasını istedim. Üzeirnde yükün olduğunu duyunca birde başından atmak için mdiir nedir bilmiyorum dur biz onu uv ile yapıştıralım dedi. Özel bir yapıştırıcı çıkardı yapıştıracağı parçaya çok az sürdü daha sonra akvaryum camına sabitleyip şu yemekleri falan sıcak tutumak için kullanılan aşırı büyük UV ampüllerden birini açıp 1 cm yakınlığa kadar yaklaştırdı ve 10 sn öyle bekledi. Sonra oldu bu dedi. Tabi ki inanmadım :D Ama elimi atıp oynatmaya kalktığımda imkansız olduğunu anlamıştım. Bana söylenen cam kırılsın yine yapışma noktasından aynılmaz dedi onlar. Benimde bildiğim bu fakat 6-10 mm arasındaki bir yüzeyde nsl bir tutunma sağlar orasını bilmem.
Yanıtlanamayan (!) cam sorusu
Lamine cam iyidir hoştur ama çizilmeye açıktır :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.