ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dr.arrican
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2009 08:30
Son Ziyaret:
12 Eylül 2017 15:51
Toplam Mesaj:
71 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin ARICAN
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin ARICAN

SON 10 MESAJI

ÖNERİLER ÜZERİNE YENİ AKVARYUM
Ben de akvaryumdaki plastik bitkileri çıkarıp uygun kayalardan bir dekor yapmanı tavsiye ederim. Balıkların saklanabilecekleri yerler olursa onlar için daha uygun olur. :)
Paslı Dişimde Kuyruk Erimesi
Cipro, Sera Bactopur Direct, Contra Ichthyo uygulayıp sonuç alamadığım tedaviden sonra pazar gününün akşamında %50 su değişimi yapıp Sera Bactopur ( damla formunda olan ) ile tedaviye başladım. Bu gün tedavinin ikinci günü doldu ve erime durmuş gibi görünüyor. Balığım şu anda çok hareketli. Neredeyse iki haftadır doğru dürüst yem yemeyen, yemi attığımda bir veya iki tanesini alıp bir köşeye çekilen balık biraz önce yaptığım yemlemede yeme büyük bir iştahla saldırdı ve neredeyse yemin yarısını o yedi. :) Çok mutlu oldum :)
cinsiyetler nedir acaba
2. Resimdeki erkek gibi, 4. resimdeki ise dişi gibi duruyor ama kesin birşey diyebilmek için ventral açıklıklarını görmek gerekir. dr.arrican2011-05-14 21:54:36
Paslı Dişimde Kuyruk Erimesi
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk erimesi, İştahsızlık, Durgunluk

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Paslı Çiklet, 4 Sarı Prenses, 3 Yunus, 1 Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26

Filitrasyon: İç filtre ve Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Cipro, Sera Bactopur Direct, Contra Ichthyo

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Balıktaki rahatsızlıkğı farkettikten hemen sonra araştırmaya başladım ve bakteriyel kaynaklı olabileceğini öğrendim. Elimde antibiyotik olarak cipro vardı ve onunla tedaviye başladım ama bir sonuç alamadım. Bundan sonra sera bactopur direct ve Contra Ichthyo aldım. Bunlarla başladığım tedavinin ikinci günü doldu ama balıkta henüz bir düzelme söz konusu değil. Yardım edin arkadaşlar balığımı kaybetmek istemiyorum.
Akvaryum masası?
[QUOTE=YÜKSEL AYDEMİR]Hüseyin bey,30*30 2 mm et kalınlığında profil iyi bir işçilikle çok rahat akvaryumunuzu taşıyacaktır 2 boy profile 2010 haziran ayında 23 tl vermiştim şu andaki fiyatları hakkında pek bilgim yok ama yaptıracağınız kişiyle mutlaka pazarlık yapmanızı tavsiye ederim bazı demirci ustaları uçuk fiyatlar isteyebiliyorlar.profilin üzerine mdf onun üzerinede sıtrafoır koymanızı tavsiye ederim akvaryum için daha sağlıklı olacaktır [/QUOTE]

2 boy profil diye tanımlamışsınız ama ben bu terimden bir şey anlamadım. Bu gibi terimlere biraz uzağım da :) Yani verdiğim ölçülerdeki profil bana ne kadara mal olur tahminen ? Üzerine kestireceğim mdf tam olarak akvaryum ölçülerinde olsa mı daha güzel durur yoksa kenarlardan beşer onar cm taşsa mı güzel durur? 120*70 ölçülerinde kestirmeyi düşünüyorum ama acaba diyorum 100*50 mi kestirsem?
Akvaryum masası?
Arkadaşlar 100x50x60 cm ölçülerindeki akvaryuma masa yaptırmayı düşünüyorum ama öğrenci işi ucuz maliyetli birşey olması gerek. :)

Aşağıdaki resimde görünen masa gibi demir profil üzerine sunta ya da mdf konularak yapılan basit birşey olacak. Acaba bu masa için kullanılacak demirin özellikleri (et kalınlığı vs.) ve profilin ölçüleri ne olmalıdır?
Ve tahmini maliyeti hakkında bir fikir alabilir miyim?

Balıklarım Saf mı Kırma mı ?
Akvaryumcular sanki kırma göstergesi gibi konuşuyorlar onun için kafama takıldı. Yavru paslı satacağım ilk önce çizgi var mi diye soruyor adam varsa kırmadır diyor direk.
Balıklarım Saf mı Kırma mı ?





Arkadaşlar peki paslılarda bulunan dikey çizgiler normal midir? Bu çizgilere bakarak balığın saflığı hakkında yorum yapılabilir mi?

dr.arrican2011-03-17 02:06:48
Balıklarım Saf mı Kırma mı ?
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Balıklarım Saf mı Kırma mı ?
[QUOTE=Berkant]Balık hakkında biraz daha bilgi verirseniz daha iyi olur ancak benim görüşüme göre kırma ; kırmadan kasıtınız ne tam olarak bilmiyorum ama daha güzel renklere sahip paslılar var.Renkleri daha bi kırmızı tonlarında olan ve dikine çizgileri bulunmayan güzel paslılardan söz ediyorum.Göz%20Kirpma[/QUOTE]

Daha fazla bilgiden ne söz ediyorsunuz tam olarak? Bunları yaklaşık 3-4 ay kadar önce akvaryumcudan almıştım 4 tane. Avrupadan geldi demişti adam. İki tanesi paslıya daha çok benziyor renk tonu olarak ama onlarda da ara ara dikey çizgilenmeler oluyor resimlerdeki gibi.

O tarif ettiğiniz paslılardan elimde mevcut iki tane zaten :) Onları gördükten sonra bunlara paslı demeye dilim varmıyor onun için böyle bir konu açma gereği duydum.


[QUOTE=keskinerkan]Hüseyin kardeşim balıkların ikiside dişiye benziyor kırma olup olmadını söylemek zor kullandın yem su değerlerin su değişim sıklığın hepsi rengine etki eder.[/QUOTE]

Evet balıkarın ikisi de dişi hatta diğer ikisi de dişi. Akvaryumda 5 dişi 1 erkek var şu anda ve hepsinin de maşallahı var üreme konusunda :)

Balıkları 300 litrede besliyorum haftada yüzde 40-50 arası su değişimi yapıyorum. İç filtre ve dış filtre birlikte kullanıyorum. Yemlemeyi de tek tip yapmıyorum. New life spectrum Chiclid Formula, New Life Spectrum Thera+A Regular Formula, Sera Discus Granulat, Sera Granugreen ve bir tane daha var (sonuncunun ismini bilmiyorum). Bunlardan oluşan bir karışım veriyorum balıklara günde iki kez.


dr.arrican2011-02-28 22:59:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.