ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
makinist9
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2009 14:10
Son Ziyaret:
21 Eylül 2009 19:35
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ufuk duymaz
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hala yaşıyorsan bu, ters gidecek şeylerin bitmemiş olduğunun göstergesidir

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa Alıcam!
1) ben kaplumbağamı filtresiz ısıtıcısız başıboş bırakmadım. filtre kullanmadım. ama suyunu iki günde bir mutlaka değiştirdim. siz filtre kullanarak bu süreyi uzatıyorsunuz.
2) ışık kullanmadım ama kaplumbağam yazın hergün güneşleniyordu.
3) benim kaplumbağam kışın kış uykusuna yatıyordu o yüzden ısıtıcı da kullanmadım. bana kış uykusunun zararını açıklarsanız sevinirim o zaman.
4) hepsi tamam ama son dediğinize kesinlikle katılmıyorum. etrafta mikroplar var diye kaplımbağaları akvaryumlara kapatmak bence çok yanlış. o zaman biz de dışarı çıkmayalım bizimim için de tehlikeler var.
 
ben herkes kaplumbağalarını böyle beslesin demiyorum. ama hayvanlar da sahibine benzer. ben aynı yerde sürekli kalmayı sevmediğim için kaplumbağama da böyle baktım ve o da bu düzene uyum sağladı. tabiki her kaplumbağa bu düzene uyum sağlayamaz. işte o kaplumbağa bu yüzden benim için özeldi. bu yüzden de bir daha kaplumbağa beslemeyi düşünmüyorum. umarım kaplumbağlarınızı mutlu edersiniz
makinist92009-09-20 20:08:33
Karada GEzdirmek Sakıncalımı??

Artık kaplumbağa bakmıyorum hayvana temiz baktım. 5 yıl boyunca bir kere bile ne ben hasta oldum ne de o pislik içinde durursa tabiki hastalık kapar.

murad2009-09-21 22:13:57
Karada GEzdirmek Sakıncalımı??

Beş yıl boyunca hiç duymadım. .

Kaplumbağanız bütün gün ne yapıyor?

Eray o zaman sen de çıkar kaplumbağlerı gessinler evin içinde biraz. Bazen yerde güneşli bir yere koy. Biraz gerçekten güşlensinler. Şöyle ayakları yerden kesilsin. Hayvanları kapatma akvaryuma. Yazıktır. Pisliklerini de temizle bir zahmet. O kadar sevmiyormusun hayvanları. Arada bir değşik yemler ver. Yeşillik falan. Kıymayı da severler. Ama bağımlılık yapıyo sanırım. Yani hayvanları biraz odanda başıboş bırak. En önemlisi de dediğim gibi doğal güneşlenmeleri için dışarı çıkar. .

TATLI SU KAPLUMBAĞASI

Murad beyin bahsettiği hastalanmalar olmasın diye kaplumbağalar doğada kış uykusuna yatar. Ben sana kış uykusuna yatır derim. Ama sanırım acemisin o yüzden ısıtıcı da kullanabilirsin. Ama profesyonelleştikçe kış uykusuna alıştırmanı tavsiye ederim. .

kış uykusuna yatan kaplumbagalarım

Kaplumbağalarını niye uyandırıyosun ben anlamadım. Bırak uyusun hayvanlar. Onların doğası öle. Benimki 3 ay uyuyordu. Sonra kendiliğinden çıkıyordu. .

Kaplumbağa Alıcam!

Ali bey sanırım kaplumbağalar bahsettiğiniz şekilde daha sağlıklı yaşıyor. Ben de bu şekilde 5 yıl yaşatmıştım. Siz aynen devam edin güneşte güneşlenmeleri kadar doğal birşey olamaz. Hatta arada bir evin içine de salın. Kışın bırakın bi köşeye kış uykusuna yatsınlar. Doğalı bu bence. .

Karada GEzdirmek Sakıncalımı??
Ben kaplumbağamı evde besliyordum sadece uyurken ve yemek yerken küçük bir su kabina koyuyordum güneşlenmesini de dışarıda hatta bazen balkanda güneş aldında yapıyordu. Kış uykusuna yatıyordu. 3 ay boyunca evin içinde biryer bulup uyuyordu. Sonra kendiliğinden çıkıyordu. Ben artık evde adım atarken yerlere bakıyodum ezmeyeyim diye. Bazen kotukta yastıkların arasında uyuyordu. Kimi zaman balıkların akvaryumuna atıyordum. Bi kaç balığımı da yemişti. Ama ben hiçbir zaman onu bir akvaryuma hapsetmedim. Ne ısıtıcı kullandım ne de filtre. Bunlar hayvanın doğasında yok ki. Kaplumbağalar kış uykusuna yatan canlılar. Ve karada yapıyolar bunu. Biraz doğal bırakın hayvanı üstüne titremeyen.
kaplumbağam bu şekilde evde 5 sene kaldı. Azami boyutlara ulaştı. Pisliklerini yerlerden toplayamıcak duruma gelince de hayvanı akvaryuma kapatmadım. (dev bir akvaryum kurulabilirdi aslında şimdi pişmanım biraz) bir çay bahçesinin havuzuna saldım. Tabi kaplumbağası olan biryerdi. Şimdi bu forumdaki yazıları hayretle okuyorum. .Isıtıcılar filtreler ışıklar falan. .
40 Litre Bitkili

Şunun için sordum. Ben akvaryum alırken epey acemiydim bu konuda. Bana akvaryumcu 90lt. İçin 1200 debili iç filtre vermişti. Sonradan anladım ki, bu en küçük 240 lt içinmiş. Sonradan değiştiremedim de elimde kaldı o filtre. Mecburen gittim bir de şelale aldım. Yani bu akvaryumculara güven olmaz. Sen de benim durumuma düşme. ...

40 Litre Bitkili

İç filtrenin özelliklerini yazabilirmisin?.

makinist92009-09-15 18:19:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.