ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
denizaltı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2009 11:14
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2019 16:44
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin kandil
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Besiktas JK
Emin Kandil

SON 10 MESAJI

Co2 Tüp Dolumu
Arkadaşlar merhaba
Gebze tuzla civarında bildiğiniz tüp dolumu yapan yer var mı ?
Co2 Tüp Kullanım Tarihi
Arkadaşlar merhaba
Elimde Aytaç marka 2008 üretim tarihli 2kglik bir tüp var. Dolum yaptiricam ama sizce risklimidir. Yeni tüp alacak maddiyat şu an için yok. Tüpün üzerinde son kullanma tarihi 2013 olarak görünüyor. Bilgisi olan varmı bu konuda
Isik Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba
70x40x35 h akvaryum da kaç adet floresan kullanmam lazım .10 cm taban olursa 25 cm yükseklik kalıyor.bir grolux ve aquastar yeterli olurmu.bitki olarakta. Parvula ve montecarlo düşünüyorum .tavsiyeleriniz i bekliyorum.
Kocaeli Gebze Whatsapp Grubu
Gebze ve civarı nda oturan arkadaşlar bir whatsapp grubu oluşturduk .katılmak isteyen arkadaşlar 0533 168 80 00 numaraya msg atabilirler .
Hobiye Dönüş..akvaryum Ölçüleri Nasıl Olmalı Sizce
70x45x40h kullanıyorum.Bence cok ideal ölçü.
Bitkili Akvaryum
Merhaba arkadaşlar

Uzun zamandır bu hobiye ara vermiştim.Oğlumun ısrarları sonucu yeniden bir akvaryum kurmaya karar verdim.Elimde eskiden kalma malzemeler var.Şu an için onlarla kurulum yapacağım.Kuruluma başlar başlamaz resimde ekleyebilirim.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var özellikle aydınlatma ve bitki tür konusunda.Elimdeki malzemeler sunlar :

Akvaryum : 70x40x35
Kum   :  hagen ve dazsoil bitki kumu karısımı
yeterince sıvı gubre  (yaklasık ıkı senedır kullanılmıyor)
Co2 tüp ve difüzör var
filtre    :jebo marka 2 sepetli dıs filtre

ısıklandırmayı nasıl yapmalıyım.(maddiyatım pek yok)  buna gore tavsıye verırsenız sevınırım.

Ayrıca bitki ve canlı yardımı yapacak arkadas olursa cok sevinirim.İlerleyen zamanlarda mutlaka bir sekılde bende kendısıne yardımcı olurum..
saygılarımla...
6mm.'lik temperli cam sıkıntısı, çözüm ar
[QUOTE=z_g_h]Bir konuda cam fabrikasında çalışan bi arkadaş belirtmişti temperli cam kesilemez cam istenilen boyutlarda ayarlanır isteniyorsa rodajlanır ardından temperlenir ve bir daha değiştirilemez.

Otomobillerin ön camları lamine diğer camları ince temperli camdır. Temperli cam kırlıdığı takdirde tuz buz olur insana zarar verecek parçalar bırakmaz bu nedenle araç camları temperli camdan yapılır. Ön camlar lamine camdır bu cam türü iki adet camın özel bi yapıştırıcıyla yapıştırılıp tek cam haline getirilmesiyle oluşturulur. Ve bu yapıştırıcı sayesinde kaza halinde cam dağılmaz ve sürücüye zarar vermez.

Alper bey eğer çift camlı arası jelatinli camdan bi akvaryumunuz varsa bu temperli değil lamine camdır akvaryumcu sizi kandırmış. Temperli camın kersilmesi imkansızdır veya imkansıza yakındır kesilse bile öyle herhangi bi camcı değil anca cam fabrikası kesebilir diye düşünüyorum.

Aşağıda iki link veriyorum.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lamine%20cam

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=temperli%20cam

Ek olarak bi uyarıda bulunayım. Temperli camdan akvaryum yaptırmak mantıklıdır kırılmaz doğru ama temperli camlar özelliklede rodajsız ise kenar ve köşelerden alacağı hafif darbelerle bile dağılabilme yeteneğine sahipler. Bu sebeple camların kenar ve köşelerini löşebentlerle korumanızda fayda olacaktır.
[/QUOTE]

Temperli camlar kesilemez.Özellikle köşelerden alacağı en ufacık darbeyle bile dağılabilir.Sırf bu yüzden bende fabrikada CNC de kestirdim.daha sonra rodaj ardından temperlendi.
salyongaza benzer canlılar oluştu

Dün akşam bende farkettim akvaryumumda.Şu anda 4-5 tane var.eğer bunlar daha çoğalırlarsa ne yapmak gerekir.Kum temizlenir tekrar kullanılabilir mi..?

Sudaki Bulanıklık
Arkadaşlar yeni akvaryum kurdum. Ciklet beslerken bitkili akvaryuma geçiş yaptım. Yalnız filtremi temizledim, komple elyafı seramik falan.. Suda mavi bir bulanıklık oluştu ve 3 gündür temizlenmedi. Sanıyorum ki kullandığım hazırlayıcıdan oldu... Bu sorunu nasıl gideririz?
Kullandıgım su hazırlayıcı aşağıda resimdeki ilaç.

Adem TANIŞ2010-04-06 08:35:23
Akrilik Levha Nasıl Birleşir...
[QUOTE=dance_tr]Akrilik levha kloroform ve bazı özel yapıştırıcılar ile yapıştırılıyor. Yapıştırıcıya su değmeyecek şekilde silikonlamanda, kloroformun suyu zehirlemesini önleyecektir. Fakat neden akrilik levha kullanmayı düşündün, aynı masrafa cama cam daha güzel bir tank kurabilirsin.[/QUOTE]
Akrilik levha üretimi yapan firmada çalısıyorum.TebessümAyrıca akrilik cam a gore bir cok avantajı var.En büyük avantajı hic bir ücret odemeyecek olmam.Göz%20Kirpma

Akrilik kesimini giyotin ile yapacagım için birleşim yerlerinde herhangi bir pürüz olamaycak.Yani akrilik makineden benim istediğim ölçüde cıkacak...kloroform bu büyüklükte ki tank ıcın yeterli olackmı en cok merak ettıgım konu bu ..yardımlarınız ıcın tesekkurler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.