ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertyagci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2009 01:10
Son Ziyaret:
11 Aralık 2014 22:34
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert YAĞCI
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Zonguldak
Meslek:
Orman Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MertYağcı

SON 7 MESAJI

Kaplumbağam'da Soun mu Var?
   Bu konuyu açalı yaklaşık 2 ay olmuştur. :) Pek ilgilenen olmadı ama sağlık olsun. Buradan tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
   Bu konuyu buraya açtığımda kaplumbağalar konusunda çok cahildim ve 2 ay içinde çok şey öğrendim.Bu işe başladığımda ilk yazımda yazdığım gibi 2 adet yavrum vardı bundan yaklaşık 1 ay önce 3.yüde aldım. 3. kaplumbağayı alma sebebim : cinsi çok hoşuma gitti onu kebapçıdaki akvaryumun içinde gördüm ve dükkan sahibinden istedim oda verdi.Resimleri ileride paylaşacağım.
  Tecrübelerime gelirsek; dediğim gibi 35 ltlik dikdörtgen şeklinde bir akvaryumda besliyorum.Su derinliği akvaryum derinliği kadar ve tabikide kuru alanım mevcut.Spot lambamda bir hayli ısıtıyor bu alanı.Su hep 28 derece.İlk aldığım zaman kabuk yumuşaklığından şikayetçiydim ve sonraları bu olayın yavruluktan dolayı olduğunu anladım çünkü bir hayli ufaktılar.Ama ben genede bu işin peşini brakmadım.Eczaneden D3 vitamini temin ettim ve haftada 3 defa yemlerine damlatıyorum.İştahları gayet iyi.Düzenli olarak elimden geldiğince farklı yemlerle besliyorum ama genelde et ağırlıklı oluyor tabi.Geçenlerde akvaryumcuda karides gördüm ve bir kutu aldım.Sağolsun 3 adet yavruya dayanmıyor :) Bazen kendim kıymadan özel karışım yapıyorum.Kıymanın içine gaga taşı tozu ve d3 vitamin katkısı damlatıp yoğuruyorum.Yemlerim zaten kaliteli ürünler.Ara sıra akvaryumun içine marul atıyorum ve bir parça bile bırakmıyor keratalar :) Hareketliler,elden yem yiyorlar hatta ısırıyorlar bile :) Yem kavgası ediyorlar alt alta üst üste izlemesi çok zevkli :) 2 ayda yaklaşık 1 cm büyüme tespit ettim.Kabukları bir hayli sertleşti ve koyu bir renge büründü. 3. aldığım kaplumbağamın cinsi biraz değişik: kabuğunun rengi kestane rengi suratındaki ve vücudundaki çizgiler sapsarı.Derisi esmer ve birazda vahşi.Vahşilikten kastım hiçbişeyden korkmuyor elimi uzatıyorum ısırmaya çalşıyor :)Güneş oldukça balkona çıkarıyorum ve başka bir fanusta güneş banyosu yaptırıyorum.Kabuklarını d3 vitamini ile fırçalayıp güneşe çıkarıyorum.Akvaryumumun içi cam gibi su berrak.Filtre kullanıyorum.
   Şimdilik tecrübelerim bunlar.Bir kaç güne kalmaz resimde koyacağım.Bende yavaş yavaş profesyonelliğe doğru adım atıyorum bu konuda.Teşekkür ediyorum.



İşte Resimler:




Bahsettiğim kaplumbağa cinsi işte bu.Sizce bunun cinsi nedir?








mertyagci2014-04-17 12:38:58
Kaplumbağam'da Soun mu Var?
   Öncelikle merhaba,
 Yaklaşık 1 hafta önce petshoptan aldığım yavru 2 adet kaplumbağalarım hakkında bir kaç bişey sormak istiyorum.

Kaplumbağalarımın ikiside daha çok küçük (kabuk uzunluğu yaklaşık 3-4cm.  5 cm uzunluğu yoktur yani öyle söyliyim.)İkiside gayet sağlıklı gözüküyor ne zaman yem versem anında silip süpürüyorlar,15 cm suya dalıp çıkıyorlar.Bacaklarını geriye doğru uzatıp gerine gerine uyuyorlar.Kısacası bütün fonksiyonları iyi gibi gözüküyor,hareketliler.Fakat kabuklarının yan kısımları(etek kısımları) çok yumuşak hele hele bir tanesinin yumuşaklıktan üste doğru kıvrılmış kabuğu.Şöyle elimle ellediğimde o kabuk yan kısımları kabuk resmen oynuyor elastik bir biçimde :) Yani bu yumuşaklık yavru kaplumbağalar için normalmidir?

Bu canlıları 35 lt 'lik akvaryumda besliyorum,suda 28 C'ye sabitlenmiş ısıtıcı var,kayanın üstünü sıcak tutan ve akvaryumun içindeki ısıyıda muhafaza eden spot lambasıda var.Bir UV Lambam eksik tabi haliyle biraz pahalı olduğu için şimdilik alamadım ama güneşin güzel olduğu her an mutlaka güneş banyosu yaptırıyorum ve çok hoşlarına gidiyor,üstüste çıkıyolar kafalarını uzatıp güneşleniyorlar.

Ama bu kabuk yumuşaklığı canımı sıkıyor.He bide spot lambasının altında bazen çok uyuyorlar.
Var mıdır bir sorun?
35 Litrelik Tatlısu Kefali Akvaryumum
Yorum için teşekkürler,maalesef yemeyi düşünmüyorum zaten doğal ortamlarındaki gibi 25-30 cmye kadar büyümezler max büyüyeceği boyut 100 ltlik akvaryumda 10 cmyi geçmez. :) İçerideki bütün bitkiler plastik neden çıkarmam gerekir?
35 Litrelik Tatlısu Kefali Akvaryumum
  Arkadaşlar evimde yaklaşık 3 aydır tatlı su kefali halk arasında bilinen ismiyle kasma yavruları beslemekteyim.Bunları bulunduğum yöredeki sığ bir akarsudan kendim yakaladım.Balıklarım gayet sağlıklı ve canlılığını korumaktadır.Şimdilik 35 lt akvaryum içerisinde yaklaşık 30 adet kasma yavrusu ve bir adette yaklaşık 2 cmlik kahverengi çöpçü balığı beslemekteyim.Bunları beslemek gayet çok zevkli oluyor.Tabi bulundukları doğal ortam haliyle soğuk bir ortam fakat yavruyken ben bunları 24 derecelik bir su sıcaklığına adapte etmiş durumdayım.29 derece su sıcaklığında bile hiç zaiyat vermedim.Besleme konusunda çeşitli yemler kullanmaktayım bunlar ne versem yiyor :) ama genelde toz yem ve alabalık yemi ile besliyorum.Bunun yanında çeşitli böcekler,kurtlar ilede beslediğim oluyor.Çöpçü balığımda gayet sağlıklı hareketli ve aktif dipte saolsun hiç çöp bırakmıyor.Kışa yavaş yavaş yaklaştığımızdan dolayı 100watt lık ısıtıcımıda akvaryuma yerleştirdim ve üzerindeki ısı değerini 24 dereceye sabitledim.Dip aksesuarı olarak ufak deniz taşları kullandım tabi bunlar baya küçük taşlar.Her hafta cuma günleri suyun 3 te 1 ini değiştirmek suretiyle 1 hafta boyunca dinlendirmeye aldığım yedek su ile değişim sağlıyorum.Filtrem orta boy max 100 lt akvaryumu çevirecek kapasitede olan güzel bir filtre ve bununda 2 haftada bir temizliğini yapıyorum.İleride imkanlar el verdikçe ortalama 80-100 lt lik bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum tabi bu balıkları bırakmayacağım.Çünkü gayet dayanıklı ve çok aktif balıklar arada su yüzünden dışarı fırlayışları ve filtrenin şelalesinin altına girip yukarı doğru oynamaları hoşuma gidiyor.Bunun yanında sizin bana önerebileceğiniz bilgiler nelerdir,paylaşırsanız sevinirim.





mertyagci2013-09-07 21:39:21
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Bugün en sonunda 200 litrelik bir akvaryum aldım.Sizce bu akvaryumda kaç japon beslenir?Kaç tane beslemeliyim.Koi japon karışımı yapsam nasıl olur?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
  Yanık kalır derken?Bu arada bu akvaryumda en iyi hangi balık beslenir,ileride geçecem iyi bir akvaryuma fakat şimdilik bu akvaryumda deneyim kazanmak istiyorum.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
   Arkadaşlar merhaba adım Mert sitenize yeni üye oldum.Öğrenciyim ve akvaryuma olan ilgim bir anda ani bir kararla oldu:)Şimdi siz nasıl diyeceksiniz.Zaten hayvanlara ilgim çocukluğumdan beri var olan bir duyguydu,akvaryuma olan ilgim ise İstanbul Eminönü'nde ki petshopları gezerken aniden cereyan etti.Foruma üye oluşumun sebebi buradan birçok teknik bilgi almak ve yeni insanlarla kaynaşmaktır.Evimde 15 lt lik küçük bir akvaryumum var.Akvaryumu geçen sene aldım,ve bilgisizlik yüzünden 2 tane japon balığını feda ettim.O günden sonra içimden bir daha balık beslemeyeceğim gibi bir duygu geçti ve bu tarihe kadar bir daha balık almadım.Şu anda akvaryumumda 3 adet japon,1 adet köpek balığı,2 adette çöpçü balığım var.Bu balıkların şu an hepsi küçük,yavru sayılabilecek büyüklükteler.Akvaryumumda hikayeden küçük bir filtre var.Atman 100wlık ısıtıcı var vede akvaryumumun dibinde çakılla karışık kristal taşlardan var.Bana balıkları sağlıklı bir şekilde büyütmem için ne önerirsiniz?Bu arada ısıtıcım çalışmıyor gibi ısısını 28 dereceye ayarlıyorum 1 süre ışığı yanıyor ve sonra sönüyor.Diyorum herhalde ısıyı sabitledi suya hafifçe parmağımın ucunu dokunduruyorum su hiçde 28 derece gibime gelmiyor.Isıtıcının doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim?Tabi birde akvaryumum ve içindeki balıklar hakkında söyleyebilecek neleriniz var ve önerileriniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.