ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gökçen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2009 11:43
Son Ziyaret:
05 Haziran 2010 00:25
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökçen İLHAN
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökçen İLHAN

SON 10 MESAJI

Balıklarım Yemden Kesildiler

Temizlenmiş karides,alabalık,pond yem gibi şeyler veriyorum.

Balıklarım Yemden Kesildiler
Merhaba arkadaşlar,
Elimde şuan 11 adet 6-7-8 cm arası Nattererim var ve bu balıklar 300 lt lik bir tanktalar.İlk geldiklerinde yemede hiçbir sorun yoktu,son 1 aydır zaman zaman yememeye başladılar,hatta son 1 haftadır ağızlarına birşey koymuyorlar.Dip çekimi ve su değişimlerini düzenli olarak yapıyorum,su ısısı 28 derece,ışık olarak pembe renk grow lux kullanıyorum.Dış filtremi ayda 1 düzenli olarak temizliyorum.Tankta stres yapacak birşeyde yok(tabanda sadece 0.5 mm kuars var/sarı)sorun ne olabilir,ya da yemelerini sağlamak için ne yapmalıyım?
Faturayla Başım Dertte
[QUOTE=chen]Kaç derecede çalıştırıyorsunuz?
    Benim akvaryumun bulunduğu oda sürekli 27-29 derece olmasına rağmen akvaryumu hastalık zamanında bile 26 nın üzerine çıkaramadım.30 derecede de çalışsa akvaryum en fazla 26 dereceye kadar ısındı. 200w lık ısıtıcı ile. Şimdi ısıtıcı 25 derecede çalışıyor. Oda sıcaklığı ile 26 oluyor. Günde en fazla 1, 2 saat ancak çalışıyor.
   Kısaca diyeceğim ısıtıcıyı kaç dereceye ayarladınız. Eğer 26 nın üzerindeyse ısıtıcı sürekli çalışır olacak . Günde 16 belki 18 saat ama genede verim alamayacaksınız. Bence Isıtıcının ayarını düşürün.
[/QUOTE]

Kemal bey ısıtıcım 28 dereceye ayarlı.İçerisinde Nattereri(Piranha)türü balıklar bulunup,yavru oldukları için kışın bu derecelerde olması gerekiyor.Su seviyesi şuan yarıda ve 300 w ısıtıcı kullanıyorum.Gözlemledim ve 10 dk çalışıp,10 dk duruyor(yanıp-sönüyor)bu da demek oluyor ki günde 12 saat çalışıyor ısıtıcı.Su seviyesini yükselttim bugün ve 28 dereceyi görmesine rağmen ışığı hiç sönmedi.


[QUOTE=mustafa.avci]Evinizde infrared tarzı yada başka türlü ısıtıcı kullanıyormusunuz?
Eğer kullanıyorsanız kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

Hayır,infared tarzı ısıtıcı kullanmıyorum.
Faturayla Başım Dertte
[QUOTE=hasanturan26]Birde elektrik ucuzlaması için belli parçalar var yeni çıkan.Ana prize en yakın yere takıyorsunuz elektirik %40 ucuza geliyor bunuda deneyebilirsiniz. Saygılar.[/QUOTE]

Hiç alakası yok,hepsi yalan dolan o cihazların.
Faturayla Başım Dertte
[QUOTE=poyraz_o] [QUOTE=Gökçen]
Bunun yanında dış filtrem 24 w ve günde 12 saat çalışıyor,Işıklandırma 30 w(2 güne bir yakıyorum,balıklarda alıştı buna)
[/QUOTE]

Bu sizin mesajınızdan alınmış bir bölüm benmi yanlış anladım. Sizmi yanlış yazmışsınız. Utangaç
[/QUOTE]

Haklısınız,ben yalnış yazmışım aceleyle.Ama söylediğim gibi dış filtrem sürekli çalışır durumda.
Faturayla Başım Dertte
[QUOTE=poyraz_o]Fatura 2 ayda bir geliyor demişsiniz. Bu demek oluyor ki aylık tüketiminiz 90lira gibi bişey.  Bence çokta fazla değil.
Dış filitre 12 saat çalıştırıyorum demişsiniz. DIş filtre yarım saatten fazla kapalı kaldığı zaman içerisindeki yarrarlı bakteriler ölüyormuş. Yani sadece mekanik temizlik yapıyormuş. Dış filtreniz 24 saat çalışsın bence.
forumda bir kaç arkadaş geceleri akvaryumu battaniye ile sardıklarını söylemişti. bence uygulanabilir bir yönten.
Üst kısma camın üzerinede strafor koyabilirsiniz. Bir kaç arkadaşta bunuda gördüm.
Isıtıcı konusunu bende çok araştırdım. eğer yeterli geliyorsa 50w taksanız yada büyük olmasına rağmen 500w taksanızda faturada hiç bir değişiklik olmuyocağını savunan çok kişi var. Savunuyorlar fakat hiç biride kesin bir kanıt gösteremiyor. Ben şu anda 250lt akvaryumda 600-1000lt lik ısıtıcı kullanıyorum. aylık gene fatura 27-30 lira bu arada belirtmem lazım bekar evi akşam 5,30 dan sonra evde oluyorum :S

[/QUOTE]

Dış filtreyi 12 saat çalıştırıyorum demedim kiTebessüm Filtre 24 saat boyunca çalışıyor.


[QUOTE=okuluptus]

300 litrelik tankına 300 wattlık ısıtıcı az gelir. 400 wattlık koymalısın.

Straforla sarman çok doğru bir hareket, yani ısıtıcıdan kaynaklanan bir sorun olmuş olabilir. Isıtıcın ısıtmassa tankını sürekli çalışır, termostat hiç atmaz. Bende 200 litre akvaryum var, ama 3-5 dakika çalışıyor 10 dakika uyuyor. Yaklaşık 7-8 saat çalışıyor ısıtıcım. Bu da 15-20 lira yapıyor aylık. Senin 180 TL gelmiş. Yani ısıtıcıdan mı kaynaklı? yoksa evde annenin ya da eşinin fırını çok fazla çalıştırması mı?
 
Bence ısıtıcını biraz gözlemle. Yaklaşık olarak 1 saat içinde ne kadar çalışıyor? Benim odada çok soğuk bu arada.
[/QUOTE]

Arkadaşım,300 Lt tanka buz gibi odada 300 w ısıtıcı az gelir doğru.Ama benim tankta 150 Lt su var şuan(yarıya kadar dolu tank).Gözlemledim ve 1 saat içinde yaklaşık olarak 30 dk çalışıyor ısıtıcım(10 dk yanıp-10 dk sönüyor)Belki de bu aralar Bilgisayar günde 10 saatten az açık kalmadı onun da etkisi vardır.
Faturayla Başım Dertte
[QUOTE=Tanganyika Lake]Suyu yarıya indirmişsin ama, az su çabuk ısındığı gibi soğuması da hızlı olur. 200 watta taksanız 400 watta taksanız harcayacağı enerji aynı olacaktır. Sadece ısıtma süresi harkeder. 200 watt 10 dk ısıtırken, 400 watt 5 dk ısıtıcaktır.
 
Taban, arka cam ve yan camlardan ziyade akvaryumun üstünü güzelce kapatmalısın. Yani buharlaşmayı önlemen daha mantıklı.
[/QUOTE]

Yazmayı unutmuşum,tankın üst kısmında açık kalan yeri camla kapadım zaten.
Faturayla Başım Dertte
Arkadaşlar,evimde 300 lt bir tankım var ve soğuk bir odada bulunmakta.Elimdeki balıklar yavru olduğu için ben suyu yarıya kadar doldurdum ve daha çabuk ısınır,ısıtıcı da az enerji harcar diye 300 w taktım.Tankın 3 tarafı straforla kapalı(taban-arka cam ve sağ yan cam)Dış filtreyi de 2-3 kat olarak bir bezle sardım ama ısıtıcı çok çalışmış olmalı ki,180 TL faturam geldi.(burada elektrik faturası 2 aya bir geliyor)
Bu konuyu bir arkadaşla tartışmıştık ve bana dediği şey;tanktaki suyu yarıya çek ve 300 w bir ısıtıcı tak hem daha çabuk ısınır su,hem de ısıtıcı az elektrik harcar.Bu ne derece doğru?
Tanktaki su 150 lt civarı ve ben 200 w bir ısıtıcı taksam ısınma sorunu olurmu?
Geçen sene suyu tam doldurup 300 w taktığımda ısıtıcının ışığı sürekli olarak yanıyordu.
Bunun yanında dış filtrem 24 w ve günde 12 saat çalışıyor,Işıklandırma 30 w(2 güne bir yakıyorum,balıklarda alıştı buna)
Kısaca faturayı nasıl düşürebilirim bir fikri olan varmı?
Natteride birkaç soru?
Tam tersine ışıkları 1-2 gün boyunca açık bırakmanızı öneririm.Balıklar daha tanka yeni girdikleri için ortama adaptasyon sorunu yaşıyorlar ve bu durum da gayet normal.Üzerlerine çok fazla düşmeyin derim.Bunun yanında da kayaları tanktan çıkartın,Piranha tanklarında kaya kullanmak sakıncalıdır(hem ph konusunda,hem de balıklar biryerlerini ani hareketlerle yaralayabilirler)Endişelenmenize gerek yok birkaç gün aç bırakın,acıktıklarında nasılsa yiyeceklerdir.
Yem olarak:Alabalık-somon balığı ya da karidesi deneyin derim.
Isıtıcı Tavsiyesi
Arkadaşlar,kullanmış olduğum Tetra 300 w ısıtıcım arızalandı sanırım.2 gün önce  bir sorun yoktu ve ısı 28 de sabitti,ısıtıcım da normal bir şekilde çalışıyordu(ışık yanıp,sönüyordu).Dün sabah  farkettim ışığı yanmıyor ve su ısısı da 21 dereceye kadar düşmüş.Elimde yedekte bulunan Eheim Jager 300 w ı taktım ama onun da kalibrasyon ayarını yapamadım sanırım.(Üzerindeki tıpayı kaldırıp,28 e ayarladım ve cam dereceden kontrol edip 28 i gösterdiğinde tıpayı kapadım ama ıstıcının ışığı hala yanık durumda)Olmazsa yeni bir ısıtıcı sipariş edeceğim birazdan ama karar veremedin ne alsam?
(Tetra ve Jager alacak durumum yok şuan,pahalı ısıtıcılar)
http://www.otuz.com/prodac-magic-therm-is-t-c-300-watt.html
http://www.otuz.com/atman-bt-300-is-t-c-300-watt.html
Bu 2 ısıtıcıdan hangisini tavsiye edersiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.