ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
astralalem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2009 18:20
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2020 00:33
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yakup alır
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yakup Alır 120*40*60 - 100*45*60 - 100*60*60 - 60*40*60 - 40*30*40
St. Taiwan Reef Jacobfreibergi, Demasoni, Sarı Prenses, Afra Cobue

SON 10 MESAJI

Az Kaldı Doğru Yolu Buluyorum :)
Merhaba Arkadaşlar

Yaklaşık 6 yıldır hobimizin aşığı akvaristim ilk tanışmam 20lt eşimin hediyesi ile oldu ve akabinde 8 akvaryuma kadar çıktım şimdi sadece 2 akvaryumum var ve 120x50x50 olan akvaryumumu Bitkili Discus akvaryumu yaparak tüplü tv den led tv ye geçmiş olacağım. Çok yazı okudum farklı farklı tavsiyeler var ve kafamda birşeyler oluştu malzemeleri satın almaya başlamadan tecrübeli arkadaşlardan fikrini almak istiyorum.
Tank 120x50x50 2 Adet Floransanım var Slyvina t8 30w Sera mavi ama ney hatırlamıyorum
Şuan akvaryumda çok ince 0,2mm gibi beyaz silis kum var sanırsam kullanmamam gerekiyor ?
Hazırlıyacağım taban
Soru 1
Silis Kum Kullansam bana nasıl bir dezavantajım olur?
Soru 2
JBl Aquabasis 5L yanına seachem flourite red 7L karıştırmalımıyım ? yoksa sadece jbl 10l mi?
Üstüne Jbl Manodo 25L
Bu şekil olsa randıman alırmıyım yoksa artı tavsiyeleriniz varsa dinlerim.
Soru 3
Akvaryum suyunu direk dinlenmiş su koymamda sakınca varmı yoksa discus trace  veya osmoz su mu kullanmalımıyım.
Soru 4
Şuan Cikletlerin yaşadığı 6 yıllık oturmus suyuma direk discus atabilirmiyim veya yeni su neon tetra 1 2 ay beklemelimiyim?
Soru 5
Su değerlerini korumak için neler yapmalıyım (Mango kökü,humuplus. discus trace )
Tüm tavsiyeleriniz Bekliyorum
Teşekkür ederim.


astralalem2015-01-22 11:27:51
Boğazda Camgöz Şimdi Tankta
Denize atmakta doğru bir seçim emin olun hergün yüzlerce balık balıkçıların ağında telef oluyordur ben onu öldürmek degil yaşatmak istedim malesef başaramadım. Denize atmaktan bahsedince bende size şunu söğleyebilirim F0 balık almak icin onca parayı dökeceğinize sizde bırakın yerinde büyümeye devam etsin o balıklar. burada forumda olan hepimiz aynı şeyi yapıyoruz hayvanların özgürlüğünü kısıtlıyoruz şu yada bu şekilde ölmelerine neden oluyoruz !!!!
5 cm küp akvaryumda beta beslenirmi.
Yuh yani 5cm yerde hayatını devam ettirebileceğini nasıl düşünürsün gerçekten yazık akvaryumcular bardağa koyarak şov yaptıklarını zannediyor acımasız para düşkünleri. senin en az 30 40lt lik bir akvaryum alman lazım çokta pahalı bir şey degil. Ben 20lt lik bir tankla başladım şimdi 4 buyuk 5 kucuk tankım var bu hobi böyle bir şey başlamadan bir daha düşün.
Boğazda Camgöz Şimdi Tankta
Dün sabaha karşı boğazda Gri camgöz yakaladım ve binbir hevesle iş yerine koştum ve yeni bir tank hazırladım hava motoru ve iç filtre koydum icine ve kafamda bir sürü hayal eve gittim tek istediğim sabaha kadar dayanması idi. Malesef ki sabah geldiğimde köpek balığım ölmüştü bu benim için büyük hayal kırıklığı oldu.Burdan aldığım ders köpek balıkları yüzmediği sürece akıntıda olsa sadece birkaç saat hayatta kalabiliyorlar. Şimdi bu balığı dondurmak ve saklamak istiyorum onun icin küçük büst akvaryum yapmaya başladım öğrendiğim kadarı ile icini saf alkol ile doldurup akvaryumu hava geçirmeyecek şekilde silikonlayacağım umarım başarılı olurum.
Daha iyi fikri olan varsa da tavsiyelerini beklerim.


astralalem2012-02-12 00:01:29
Sudaki Bulanıklık
2 Senedir bu hobiye gönül verdim kucuk 20l bir akvaryumla basladım simdi 200lt uzerinde 3 ana tank vs ile devam ediyorum. ilk zamanlar bende su bulanıklıgı sorunu cekiyordum yapmadıgım hicbirsey kalmadı ilaclar vs sonuç olarak şimdi çok iyi anladımki bulanıklık sorunun tek çözümü düzenli akvaryum hacmi ne olursa olsun dip çekimi akvaryumdan sadece su almak yeterli değildir o yuzden dip çekeceksin.  Bunun dışında tankın çok küçük senin o yüzden işin çok daha zor daha sık dip çekimi daha büyük tank ve iyi bir filtreye ihtiyacın var .
Eheim Pilli Dip Süpürgesi 3531
Ben yaklaşık 1 sene önce kullanılmış birtane aldım ve kullanıyorum harika 4 4 lük bir alet kullanmayanlar cok şey kaybediyor diyorum,Akvaryum suyunu bozulmadan uzun süre kullanmanı sağlıyor 1 tek kotu yanı var durmadan temizlemek istiyorsun balıgın pisliği yere düşmeden tekrar tekrar alıyorsun akvaryum temiz olduğu için çok göze çarpıyor.

bulanık suda illa kum değişimimi yapmak gerekir
Argonit kum kullandıysan ve yıkadıysan 1 gün dinlendirdiysen salınım yapmamması gerekir
F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
Kardeş Harika bir tank olmuş eline sağlık discuss en dogru secim, biraz daha bitki yaparsan hele harika olur
İmparator ama Hangisi?
Red rubin dişisi hiç görmedim fakat bende rubine benzetiyorumyorumlarınız icin tesekkur ederim simdi sıra rubin sahibi birini bulmaya geldi
İmparator ama Hangisi?
Arkadaşlar birgün istanbul forumda gezerken pet marketi gordum dayanamadım tabii iceri girdim ve benim çok severek baktığım jacobfreibergi balığını gördüm ve kepcemi daldırdım disi oldugunu dusundugum balığı sectimaldım fakat eve geldiğimde çok benzediğini fakat jacob dişisi olmadığını anladım şimdi sıra ne olduğunu bulmaya geldi bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
Dikkatimi çeken kısımları alt dorsal yuzgeçleri turuncu (jacob ile aynı) fark ust yuzgecinin ucunda çizgi şeklinde turunculuk var rengi jacob dan daha koyu ve cizgileri daha belirgin.






astralalem2011-05-29 13:16:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.