ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rutkai
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2010 20:43
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2013 14:50
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rutkay Karzan
Doğum Tarihi:
14 Mart 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Dava takip memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta

Hazırlık var..

SON 10 MESAJI

Betta Balıkları Ne zaman Yavrular Ve sağlıklılar mı ?
Bettalar oldukça genç görünüyorlar umarım sağlıklı büyütürsünüz.
Sanırım fotoğrafı çektiğiniz fanusun içine yen yerleştirdiniz  balıkları, çünkü biraz stresli görünüyorlar.
O fanuslar hem alan olarak inanılmaz küçük, hem de fanus olmaz be güzel kardeşim..
Şu balıklar bir pet şişe kapağının içinde de yaşar..
Ben 1 metre karelik 4 duvar arasında da yaşarım, yaşarım da nasıl yaşarım?
Yazık hayvanlara yeriniz yoksa sadece 1 akvaryumda besleyin 1 tanesini 2 erkek betta yan yana olmaz.
Yavru almanız için daha çok zaman var. 1 yıl sonra belki..
Size tavsiyem şu fanuslardan kurtulmanız.
9 liraya bile var kızılayda 30-35cm akvaryumlar.
Oval cam hayvana eziyetten başka bir şey değil.
Tropheus Kasakalawe Tankım
3.5 ay kadar sürede balıklarınızda muazzam bir form değişimi olmuş sanki :) 
Elinize sağlık hoş bir akvaryum kurmuşsunuz. 

Şu ana kadar forumda baktığım tropheus akvaryumları genelde 60-65cm yüksekliğe sahipti, 50cm olan yüksekliğin herhangi bir dezavantajını gördünüz mü acaba? 
Önümüzdeki aya kalmadan 160-55-55 boyutlarında bir akvaryum siparişi vereceğim; ancak yükseklik hep kafamı karıştırıyor, önce balıkların sağlığı-rahat etmesi elbette lakin alt komşumla olan ilişkilerimin selameti için akvaryumun sağlamlığı da 1. derecede önemli :) 
bettada kabarma?
Balığın kabarması ve baloncuk yapması sağlıklı bir bettaya sahip olduğunuzun göstergesidir. 
Bettam Ölüyor galiba :(
Akvaryumda bitki var mı? Bitki varsa ve bitkilerde çürüme varsa, artan nitrat değerinden olabilir. Hemen çıkarmanız gerekir. 

Parazit de olabilir, arkadaşların dediği gibi su ısısını yükseltin ısıtıcı yoksa mutlaka ısıtıcı temin edin.
Eğer son 24 saat içerisinde yemlediyseniz yem vermeyin, hareketsiz dururken yemi sindirmesi güç olacaktır o da stres yapacaktır. 


Bettam bitkilere ve kuma sürtünüyor
Mahmut bey cevabınız için çok teşekkürler, hem tam benim sorunumu ben söylemeden anlatmışsınız hem de çok faydalı bilgiler vermişsiniz, benim aldığım sazlarda da erime oldu sanırım aynen söylediğiniz gibi nitrat patlaması. Şimdi suda büyük oranda değişiklik yaptım umarım düzelirler. (bugün biraz daha iyiler) 
Bettam bitkilere ve kuma sürtünüyor
Teşekkür ederim. şu beyaz benek durumunu biraz araştırıp ona göre metilen tedavisi uygulayacağım galiba ama tabi önce hastalık var mı varsa nedir emin olmak lazım. 
Bettam bitkilere ve kuma sürtünüyor
Dış görünüşlerinde herhangi bir değişiklik yok, beyaz benek vs. bir dış parazit olsa kesinlikle fark ederdim. bu arada üstte yazmayı unutmuşum yem de yemiyorlar... 
Bettam bitkilere ve kuma sürtünüyor
Merhabalar öncelikle, 
akvaryumumda 2 dişi betta besliyordum 2si de çok sağlıklı ve hareketlilerdi 3. balığı alıp akvaryuma ekledikten sonra 3. balık daha çok akvaryumun dibinde kalmaya başladı, yavaş yavaş alışır dedim beklemeye koyuldum rengi normal halini almaya başladı stres belirtisi göstermiyordu ama hala durgundu genelde sadece hava almaya su üzerine çıkıyordu bir de diğer dişiler yanına yaklaşınca hareket ediyordu. 
Vel hasıl bu balıktaki durgunluk 3-4 gündür diğer 2 balığa da sıçradı, akvaryumda tek başına olduğu zaman bile durmayan büyük dişi ve 2. balık şu an çok durgun ya bitkilerin üzerine ya da suyun içindeki plastik bardağın üstüne geçip güneşleniyorlar. 

2. balık çabuk alışmıştı 1. balıkla yaşamaya çok keyifliydi ama o da durgunlaştı ve o diğer balıkların aksine suyun üzerine sıklıklı zıplıyor ve kendini bitkilere ve kuma sürtüyor hızlı şekilde sanırım bu bir hastalık belirtisi. hatta bu suyun üzerinde zıplama olayını geçen gün aştı... şu an ölçtüm 1 kurşun kalem boyundan 1-2 cm daha fazla uzağa uçtu...(yukarı doğru değil, yana doğru tabi) o kadar hızlı sürtüyor suyun üzerine atıyor hayvancağız kendini. 

Ne yapmalıyım balıklar hasta mı acaba? Ne önerirsiniz? 

Yeni aldığım balığın hastalık getirmiş olmasından ve balıkçıdan aldığım saz bitkisinden hasalık bulaşmış olmasından şüpheleniyorum. 
rutkai2011-03-04 21:11:32
Beta akvaryumu
35 cm'lik standart akvaryum Muammer beyin de dediği gibi işini gayet güzel görür. Filtre olarak küçük boy şelale filtre ya da pipo filtre kullanabilirsin. Ben şelale filtreyi öneririm akvaryumun hacmi zaten az, içerde yer kaplamaya gerek yok. 
Betta balıkları akıntıyı pek sevmez suya da güzel bakarsan filtreyi devamlı çalıştırmana gerek kalmaz, en azından sadece gündüz çalıştırırsın gece çalıştırmazsın. 
Suyu filtre temizler ama mutlaka haftalık su değişimi yapman gerekir en azından %10-20 ve suyun üzerinden yağ tabakasını (nitrat sanırım) almanda fayda var, filtre kullansan da o yağ tabakası birikebiliyor balık yüzeyden hava alırken rahatsız oluyor. 
Kaldı ki şelale filtrenin de sesi çok azdır sadece içinde çalışan ufak motorun ucunda dönen aparatın çıkardığı ses, onun da rahatsız edeceğini zannetmem. 
Hürmetler... 
Betta akvaryumu
Bugün 2 kök eledoa..
10 kökten fazla saz aldım.. 
Hagen siyah kumu hazırladım..

Sazlar çok fazla olduğundan bitkilerin bir kısmını leğene bir kısmını fanusa yerleştirdim, kullanacağım akvaryumu yarın camcıya götürüp altında plastik çerçevenin yerine cam çerçeve yaptıracağım daha hoş bir görüntü olur sanırım mavi plastik çok göze batıyor. Sonra akşama doğru kumu ve bitkileri yerleştiririm inşallah. 

Yarından itibaren java moss, su mercimeği ve pistia arayışındayım..
Akvaryumu kurup bitkileri tamamladıktan sonra, 5-6 tane panda çöpçü (starbai'de olabilir biraz araştırmanın ardından) ve 2-3 tane elma salyangozu ekleyip noktalamayı düşünüyorum. 

Aydınlatma konusunda ne önerirsiniz? 

rutkai2011-02-25 20:39:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.