ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
meciog
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2010 00:30
Son Ziyaret:
18 Ocak 2014 11:25
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet cihat gündoğdu
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Cihat Gündoğdu

SON 10 MESAJI

sonsuz enerji elektiriksiz filtre, ısıtıcı
[QUOTE=onuruygun] [QUOTE=TROPHEUS34][QUOTE=onuruygun] [QUOTE=Elegans]
Pek bir bilgim yok ama konu ilgimi çekti bir kaç soru sormak istedim, yanıtlayabilirseniz sevinirim. :)
Peki suyu yukarı doğru mıknatıslarla çıkartmamız mümkün mü ?
Bir mıknatıs çekim özelliğini kaybeder mi? Bu özelliğin bir süresi var mıdır?
Örneğin silindirik iki mıknatısın ters etkiyle dönmesini sağlayarak(böyle konumladığımızda sürekli döndüğünü varsayıyorum :) ) ve bu dönen kısma büyük bir dişli koysak,dişlileri ufaltarak gittiğimizde en ufak dişliye de pervane koysak :)
[/QUOTE]

Suyu mıknatısla çekme şansımız yok, su mıknatısa pek tepki vermez.

Doğal mıknatısların mıknatıslık özelliklerinin süresi yoktur. Curie sıcaklığı denen bir sıcaklığın üzerine çıkılmadıkça mıknatıslık özelliklerini kaybetmezler.  Dış manteyik alanın etkisi ile mıknatıslık özelliği kazanmış bir malzeme ise(mesela mıknatısa sürülmüş demir parçası) sıcalık ile veya şok ile(çekiçle vurmak gibi) mıknatıslık özelliğini kaybedebilir.

Eğer su ferromanyetik olsaydı yani mıknatısın manyetik alanından kolayca etkilenseydi bile yine iş-güç-enerji yasaları yürürlükte olurdu ki mıknatıs tarafından çekilen suyu mıknatıstan ayırmak için daha fazla enerji harcamak gerekirdi. Yani yine enerji harcamadan iş yapamazsınız, devamlı yaptığınız işten daha fazla enerji harcarsınız.

Anıl kardeşim güzel şeyler bulmuşsun da konuyla alakası yok.
[/QUOTE]
 
Selam üstat bu ana kadar hep olmazlar konuşuldu, şimdiden sonra olurları konuşalım.Bilgilerinizi bekliyorum nasıl enerjiden kısabiliriz.yani enerji derken cebimizden en az para nasıl çıkar .walt ı düşük güçlü motorlar az elektrik harcayan aletlerin dışında.
[/QUOTE]

Akvaryumda en büyük enerji harcaması genellikle filtre değildir, ısıtıcıdır. Bir de güçlü aydınlatması olan akvaryumlarda aydınlatmadır.

300 W'lık ısıtıcının günde 6 saat çalışacağı ortamdaki akvaryumda 30W'lık filtre var diyelim. Bu gibi ısıtma açısından  iyimser bir akvaryumda bile fark ortaya çıkar.

Filtrelerde tasarruf zor ve maliyetlidir. Aynı debide ama biri 30W, diğeri 18 W olan iki filtre arasında dağlar kadar fiyat farkı vardır.

Isıtıcılar akvaryumun kaybettiği ısı enerjisi kadar elektrik enerjisi harcarlar. Isıtmada enerji kaybı iki şekilde olur. Birincisi doğrudan doğruya camdan veya su yüzeyinden ortama verilen ısı enerjisidir. İkincisi ise akvaryumdaki suyun buharlaşması ile kaybedilen enerjidir ki en önemlilerinden biri budur. Akvaryumun altından, arka ve yan camlarından yalıtım ile ısı kaybını engeller ve buhar camı gibi yöntemlerle buharlaşmaya engel olursanız çok ciddi tasarruf edersiniz. Hatta kimi büyük akvaryumlarda filtre ve aydınlatmanın harcadığı enerjiye yakın tasarruf sağlanabilir.

Buharlaşan 1 litre su için hesap yaparsak:

18 gram(1 mol) suyun buhar haline geçerken ortamdan çektiği enerji 25 derecelik suda: 43,99 KJ/mol

1 litrede 2,44 MJ enerji eder.

1 kW * saat (faturada kullanılan enerji birimi) cinsine çevirirsek 0,68 kW * saat eder. (300 W ısıtıcının 2 saatten fazla çalışması demektir.) Bu da kW*saat birimi başına vergi falan dahil 30 kuruş desek yaklaşık 20 kuruş eder. Bu buharlaşan 1 litrenin maliyetidir, akvaryumun doğrudan kaybettiği ısıyı hesaba katmadık. Ayda 10 litre su buharlaşsa 2 lira eder ki minicik akvaryumlarda bile ayda 10 litre çok rahat buharlaşır. Tahmini olarak kendi akvaryumunuza göre buharlaşmanın maliyetini hesaplarsınız. Bunu bile engelleseniz maliyetiniz ciddi anlamda düşer.


[QUOTE=Elegans]Onur abi cevapların icin teşekkür ederim :)
Bir kısmı anlatamadım sanırım suyun mıknatısa tepki vermeyecegini biliyorum sadece örnek verdiğim sistem isler mi diye sormustum. Neyse konuyu ve tartışmayı bölmeyeyim :) tekrar teşekkür ederim.
(telefondan girdigim icin imla hataları için ozur dilerim )[/QUOTE]

Rica ederim Anıl. Suyun manyetik alana cevap vermeyeceğiniz biliyorsun, farkındayım ama bu konuda bir de sebep belirtmeden su mıknatıs tarafından çekilirmiş gibi anlatsam bir de mıknatısın suyu çekmediğini 8 sayfa daha konuşurduk. Senin dediğine zaten cevabım su ferromanyetik olsa diye başlayan kısım. Açık yazdığımı düşünüyorum ama karışık bir şekle soktuysam seve seve uzun ve açık halini de anlatırım, sorun değil. (tabii istersen)

[/QUOTE]
 
Öncelikle bilimsel kanıtlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Şunuda eklemek isterim ki; akvaryumu sıcak bir ortamda olanlar veya sıcak havalarda  ısıtıcıya az ihtiyaç duyulacağı için en büyük enerji gideri ısıtıcılar olmaktan çıkar. Filtreler ve aydınlatmalar öncelikli hedef haline gelir. Aydınlatmada çözüm belli; tasarruflu aydınlatma seçenekleri(led). Filtrede ise ,özellikle alttan sumplı sistemlerde, motor belli bir basınç farkına karşı çalışmak zorunda kaldığı için fazlaca enerji tüketeceğini düşünüyorum. Alttan sumplı sisteme sahip olan arkadaşlar tassarruf etmek isterlerse yandan veya arkadan sumplı sistemlere geçmeleri tavsiye olunur. Zira suyu yüksekliğe karşı pompalamadan, aynı yükseklikte çevirdiği için daha az enerji harcayan motorlarla aynı filtrasyonu sağlarlar. Saygılar...
Discus Üretimhanemiz
:) abi ben bu işi malawilerle çözdüm:D büyüsünler en kısa zaman satcam ama söz:D
Discus Üretimhanemiz
10 numara olmuş Ersin abi tebrikler:) Toplam kapasiteye 3200lt demişsin ama bu hobiye kazandırdığın adamlarıda bu işe katarsak rahat 10.000 ltyi bulur herhalde doğrumudur ;)meciog2012-01-18 00:56:12
Akv.konan dekorları yosun kaplama nasıl olur
Benim tankımda da malawi türleri var zararı olur mu acaba?
ilk akvaryumum
Önceki haline bakınca baya içler acısıymış gibi geldi bana:) Şimdiki hali kısaca şöyle burdaki yavrulardan artık yavru alabilir hale geldim. snowlerın yarısını yaşatabildim. Yunuslardan 1 kaldı. 4 adet sp. var. acemilik içte. Ama baya tecrübe edindim. şimdi olsa hiç kaybım olmaz inş. Midye kırığı yerine beyaz silis kum aldım. Görünüm olarak çok daha hoş. Yapay bitki kalktı.Arka fon koyu mavi ile değişti. Ayrıca 2 adet tül kuyruk cüce albinom var. Damızlık altı sayılırlar. 20 adet sp yavrum var. yeni fotoları inş yakında paylaşırım.  
 
Saygılar..
Eşya kolisi ve Akvaryum ?Ufak Üretimhane (Resimli)
Öncelikle tebrikler Alper bey:) Gayet güzel olmuş. Hava motorunuzu nerden ve kaça aldınız?
 
Saygılar..
Öğrenci işi dere (cama cam+plastikvarium)

Öncelikle tus da başarılar cem üstadım :) Tam plastik kaplardan akvaryum yapan olmuş mu diye dolaşırken bunu gördüm :). Şahane bir fikir. Komitelerden başımı kaldırıp evdekilerlede anlaşırsam bu tarz bir proje düşünüyorum bende. Bizim ev aile evi dolaysıyla ev ahalisinden tepki almamak için biraz daha estiğe önem veren bir sistem düşünüyorum :) Hayırlısı artık.

Saygılar...
Şişme havuzdan ucuz dev akvaryum(yeni resim 4.syf)
[QUOTE=flea]Isıtıcı çok ufak bi sump yapıp sadece suyu dışarda ısıtmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ?[/QUOTE]
Isıtıcı suyun içnde olduğundan ısıtıcının etrafındaki ısı su tarafından kolayca uzaklaştırılır. Hata biz kola şişelerinin içine su doldurup ateşe atarak su ısıtmıştık. Aynı mantık. Bu sorun şu konuda tarşılmıştı http://www.akvaryum.com/Forum/plastikvaryum_k229102.asp?PN=1
Led Aydınlatma (tanıtımı)

akvaryumunuzda görmek isteriz ibrahim bey

PlastikVaryum
Tekzende veya koçtaşta varmı acaba bundan internet mağzalarında bulamadım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.