ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Siesta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2010 00:08
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2022 18:51
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Çapraz
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Çapraz

SON 2 MESAJI

5cm amano karidesim ve yumurtalari
[QUOTE=timur eker]Karidesi boş bir tanka alıp yavrulamasını bekleyin. Yavruladıktan sonra anneyi tekrar eski tankına alın. Şimdi larvaların olduğu tanka deniz tuzu katın. Tankın tepesine küçük bir aydınlatma takın ve bu sürekli açık kalsın. Larvaları plankton, artemia ve toz spirulina ile büyütüp, 0.5 cm boya ulaşmalarını bekleyin. Sonra tekrar kademe kademe tatlısu şartlarına alıştırıp ana tankınıza alabilirsiniz.[/QUOTE]

Tuz oranı nasıl olmalı acaba?
68*38*45h Boyutlarında ki İlk Bitkili Tankım
Merhaba; 

68*38*45h ölçülerinde yeni bir akvaryum aldım. Daha önce daha küçük bir akvaryumda kendi çapımda japon bakıyordum ama artık daha profesyonel bir şekilde ilgilenmek istiyorum. 

Tabandan başlamak gerekirse;

- Elimde, akvaryumunu kaldıran arkadaşımdan aldığım quartz beyaz ve hagen karışımı yaklaşık 20 kiloluk kum var. Bunun 2/3ü karışık durumda, kalan 1/3'ü ise sadece Hagen kumdan oluşuyor. 

-Tabanımın siyah olmasını istediğim için üste sadece Hagen kumu sereceğim, onun altında da quartz ve hagen karışımını eklerim.

- 7 Kg'lık Flourite Red alacağım.

- En alta da coco peat sermeyi düşünüyorum. 

Taban konusunda aklımda ki soru ise Hagen ve Quartz karışım başka bir akvaryumdan çıktığı için minerallerinde herhangi bir eksilme olmuş mudur, bu durumda Prodac'ın fondo vivo, humu plus, fertil plant gibi şeyler eklesem gereksiz yere masraf mı yaparım yoksa fazlasıyla yararını mı görürüm? Ya da Prodac'ın dışında bir marka ve daha düşük maliyetle de bir çözüm üretebilir miyim? Maliyet/fayda oranında düşünmek doğru olacak sanırım.

Bitki ve Canlılar

Balık olarak, kırmızı burun tetra, kardinal neon vb tetra türlerini beslemeyi düşünüyorum.  Belki biraz da canlı doğuran olabilir. Bunlar dışında ekolojik sistem için salyangoz, karides ve Sae gibi yosun ve alg yiyiciler de ekleyeceğim.

Bitki olarak ise,

Rotala, Demersum, Zeytin, Anubias, belki dev Saz, bir kaç tane orta plan bitkisi ( önerilerinize açığım). Burada aklımda soru işareti olarak kalan nokta ise zemini saran bitki olarak ne dikebilirim. İlk olarak subulata düşünmüştüm ama çim türü bitki gözüme çok estetik gelmediği için vazgeçtim. Glossotigma gibi küçük yapraklı ama onun kadar çok ihtiyacı olmayan bir bitki önerirseniz çok sevinirim.

Işıklandırma;


Elimde 5 tane Osram'ın 18w 60 cm'lik floura'ları var. 2 tane de daylight var gene Osram'ın. Birçok kişi Osram iyi olsa da Philips'in bu alanda açık ara önde olduğunu söylüyor. Cevabını bildiğim halde gene de sorayım elimde bulunan Osram Floura'lar işimi görür mü yoksa Philips almalı mıyım? Eğer alırsam ne gibi bir kombinasyon uygulayabilirim? Bitkilerin gereksinimlerini karşılamak kadar akvaryumdaki renklerin canlılığını net olarak gösteren flüorasanları kullanmak istiyorum, çünkü estetikliği bir hayli ön planda tutuyorum. Bu aradaAkvaryum kapağımı da kendim yapıyorum, 5 tane flüoresan yuvası yapacağım sanırım yeterli olur.

Ekipmanlar; 

İlk başta Eheim 2213 almayı düşünüyordum ama maliyet olarak baya bir aştığı ve de yeni modelleri baya bir övüldüğü için Ekol 15'in yeni modellerinden almaya karar verdim. Sonbahara doğru Eheim'ı alırım sanırım belki de Ekol'den memnun kalırsam hiç almam :%29 Mayalı sistem CO2 sistemim olacak. 100w'lık da bir ısıtıcı takacağım. Gene sonbahara doğru Uv sterilizer'lerden almayı düşünüyorum. Hava motoru gerekli olur mu acaba?

Son olarak akvaryumun kurulmasına da değinirsek;

Haftaya 1-2 haftalık bir tatile çıkacağım, gitmeden önce tabanı kurup, suyu doldurmayı planlıyorum. Bununla birlikte Tetra'nın Bactoyzm kapsülünden filtrenin içine eklemeyi düşünüyorum ki geldiğimden suyum, canlı koymaya elverişli hale gelsin. Acaba bu Bactoyzm'den bir kapsül yeterli olur mu yoksa belirli aralıklarla eklemeli miyim suya? Bir de hala beslediğim japonları elden çıkartmadım, bunları bu tatil sürecimde bu tanka koymamın bu süreçte bir faydası olur mu yoksa japonları tehlikeye mi atarım. Japonlar yerine salyongoz, karides gibi türler mi beslemeliyim? Başka bir önerileriniz de olur mu acaba bu süreci iyi değerlendirmek için. 

Şimdilik soracaklarım bu kadar, biraz uzun oldu zahmet buyurup okuyacaklar ve değerli görüşlerini paylaşacaklar için şimdiden teşekkür ederim.
Siesta2010-06-16 22:16:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.